Customer Experience Lead till Adlibris

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Vill du bli en del av ett engagerat och välkomnande team som strävar efter att utveckla riktigt bra kundupplevelser och därigenom bidra till ökad läsning? Varje dag besöker över 200 000 kunder Adlibris och vi är mitt i ett spännande förändringsarbete för att bli ännu mer kundupplevelsecentrerade och hjälpa ännu fler av våra kunder att hitta sin nästa stora läsupplevelse, den perfekta presenten eller sin kurslitteratur hos oss.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Om rollen

Rollen som Customer Experience Lead har en central roll i att bidra till den transformation som pågår inom Adlibrisgruppen för att bli ett mer kundinsiktsdrivet företag. Rollen har som mål att omsätta kundinsikter och affärsmöjligheter som påverkar flera olika funktioner till konkret kundnytta. CX-leadrollen kommer ha kundresan som utgångspunkt och jobba med intressenter i hela företaget för att säkerställa att vi får affärsmässig samsyn kring olika initiativ som bidrar till att rekrytera nya kunder och maximera kundlivsvärdet, genom att driva försäljning, skapa relevanta, engagerande & inspirerande kundupplevelser, bygga relation till varumärket och skapa lojala kunder.

Rollen ingår i Customer Experience Management teamet och rapporterar till Chief Customer Officer.

Vidare kommer du att:

  • Utifrån kundresan och andra kundinsikter, utveckla och förankra kundstrategier för Adlibris.
  • Medverka i taktisk kvartalsplanering och koordinera fokusområden i samverkan med övriga behov i företaget.
  • Etablera kundkoncept och identifiera, prioritera och specificera potentiella personaliserade kundupplevelser.
  • Tillsammans med ansvariga tvärfunktionella team är du med och realiserar ett antal av dessa kundupplevelser i olika kanaler, ex webben, email eller köpta kanaler.

Rollen kommer även medverka i de strategiska initiativ som har till syfte att utveckla nya förmågor inom området kundinteraktioner, samt bidra i att utveckla arbetssätt som utgår från kundresan och som stöder den kundcentrerade strategin, ex genom att vara tvärfunktionellt, agilt och omnikanalt. En ny CDP-plattform har implementerats som kommer skapa ännu bättre förutsättningar för dig och teamet.

Om dig

Vi tror du är en van projektledare som har en mycket god förståelse för eCommerce-funktioner, såsom CRO, SEO, A/B-testning och UX. Du har några års erfarenhet av datadriven marknadsföring och CX. Som person tror vi du har ett kundcentrerat mindset och en analytisk förmåga och kan föra relevanta dialoger med våra kundanalytiker. Vidare är du en social och resultatorienterad person som trivs i att vara en brygga mellan flera avdelningar som trivs med att driva förändring.

Om Adlibris

Adlibrisgruppen kännetecknas av en familjär anda och entreprenöriell kultur. Vi sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm och kan erbjuda god work-life balance med bra förmåner som bland annat inkluderar flextid, gym på arbetsplatsen och friskvård på arbetstid. Hos Adlibrisgruppen vill vi samla talanger med olika bakgrund eftersom vi är övertygade om att bredden gör oss starkare och mer konkurrenskraftiga som företag.

Vad händer nu?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt men notera att vi nu tar lite jullov och återkoppling kommer ske i början av Januari.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Adlibris

Sveavägen 56, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer