Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Projektledare – utveckling kvällskoncept

Stockholm
Tekniken stöper om samhället i en svindlande fart. Vår analys är att det fattas ett samtal om tekniken, människan och samhället. Med Sveriges yngsta museipublik och en av landets mest omfattande skolverksamheter vill vi nu ta nästa steg och utveckla en kvällspublik. Därför söker vi dig som vill leda det arbetet.

Om rollen

Du förstärker i din roll Avdelningen Utställningar & Upplevelser med ansvar för att leda arbetet med att utveckla Tekniska till att bli en attraktiv och självklar mötesplats kvällstid. Avdelningen ansvarar för museets utbudsutveckling, och innefattar bland annat utställningsverksamhet samt evenemang- och programverksamhet. Museet är redan öppet alla dagar mellan 10 och 22. Nu ska ett helt nytt kvällskoncept för nya målgrupper tas fram i nära samarbete med övriga organisationen och externa aktörer.

Uppgiften
I rollen ansvarar du för att utveckla en strategi för kvällsverksamheten och ett helhetskoncept för det nya kvällsöppna Tekniska som går i linje med museets långsiktiga strategiska plan och varumärke. Det innebär vidare att du ansvarar för att leda arbetet, samt säkerställa, att utveckling, planering och genomförandet av evenemang och aktiviteter kvällstid, följer uppsatta strategiska verksamhetsmål.  

I nära dialog med interna och externa samarbetspartners ser du till att idé blir till verklighet, att nya publikgrupper attraheras och att vår verksamhet kvällstid är relevant och intressant.

I denna roll arbetar du särskilt med att:

  • Ta fram en långsiktig affärsmässig- och konceptuell strategi för kvällsverksamheten i nära samarbete med delar av Tekniskas ledning.
  • Leda arbetet med att utveckla, planera, genomföra och utvärdera ett kvällsutbud tillsammans med ett team bestående av medarbetare från olika delar av organisationen.
  • Skapa och utveckla samarbeten – till exempel med akademi, näringsliv, intresseorganisationer och andra kultur- och konstsegment – där Tekniska är plattformen för olika typer av upplevelser, samtal och möten.
  • Tillsammans med andra kollegor och team, planera för hela Tekniskas aktivitets- och programverksamhet i relation till strategiska mål.

Vem är du?
Vi söker dig som är kreativ, strukturerad, intresserad och har en förmåga att hitta konstruktiva och kreativa lösningar utifrån ett affärsmässigt tänk. Du är proaktiv, samt har en flexibel, prestigelös och handlingskraftig inställning. Då arbetet innebär många interna och externa samarbeten förutsätter vi att du är utåtriktad, lyhörd och har god kommunikativ förmåga och att skapa goda och långsiktiga relationer. För att lyckas i rollen behöver du även vara team- och målgruppsorienterad och ha en god vana av att arbeta efter deadlines.

Vilken bakgrund har du?
Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete inom evenemang-, mediaproduktion – och/eller besöksnäring. Du har erfarenhet av att leda både mindre och större projekt kopplat till en publik verksamhet. Vi tror även att du har ett stort intresse och engagemang för kultur och/eller i samhällsaktuella frågor samt har ett aktivt nätverk kring detta.

Du har dokumenterad erfarenhet av att:

  • Producera utbud och innehåll till publik verksamhet inom kultur/besöksnäring för olika målgrupper i relation till strategiska och ekonomiska mål.
  • Planera och genomföra olika typer av evenemang, inklusive konceptualisering/innehållsframställan, praktiskt upplägg och kommunikation.
  • Självständigt driva processer, följa upp resultat, analysera och sammanställa information.
  • Ha budgetansvar och leda tvärdisciplinära team.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av agila arbetssätt. Du är mycket van att formulera dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska och har med fördel verkat som moderator. Det är även meriterande om du arbetat med etablering och/eller genomförande av verksamheter/aktiviteter i utsatta områden och/eller med syftet att minska socialt utanförskap.

Om oss
Tekniska museet är en privat stiftelse som med lekfullhet och vetenskapligt djup vill stimulera intresset för tekniken i samhället. Tekniska har ända sedan starten för 98 år sedan haft ett starkt fokus på nuet och framtiden med historien som utgångspunkt. Vi arbetar i nära och omfattande samverkan med vår publik, akademi, näringsliv, skolan och övriga civilsamhället i hela Sverige. Vår vision är att bidra till innovationslust för en hållbar framtid.

Hur du söker

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se.

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal