Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Marketing Communication Business Partner till Sweco

Stockholm
Vill du arbeta med engagerade kollegor som bidrar till utvecklingen av framtidens hållbara samhällen och städer? Brinner du för marknadskommunikation som skapar attraktivitet bland kunder och potentiella medarbetare? Sweco söker nu en person till en delad roll som innefattar marknadskommunikation i ett av våra verksamhetsområden och projektledning av ett koncerngemensamt kommunikationsprojekt.

Uppdraget

I rollen som Marketing Communication Business Partner levererar du strategiskt och operativt kommunikationsstöd till en division inom Sweco Sverige.  I detta uppdrag är du divisionschefens stöd i marknadskommunikationsfrågor kopplade till divisionens affärs- och marknadsplan samt planerar och genomför löpande kommunikationsinsatser gentemot externa intressenter. Den andra delen innebär att agera projektledare för Sverigeövergripande projekt som i dagsläget rör det koncerngemensamma initiativet Urban Insight.

I teamet på kommunikationsavdelningen finns drygt 20 härliga kollegor, många med specialistkompetenser. Sweco har en företagskultur med högt i tak och utvecklingsmöjligheter för den med ambitioner och kreativa idéer. Här får du jobba med prestigelösa kollegor som vill vara med och göra skillnad för framtidens hållbara samhällen och städer. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas inom digital kommunikation. Du rapporterar till Head of Marketing Communications.

Uppdraget, som är både strategiskt och operativt, innebär bland annat att du:

 • Tar fram kommunikationsplaner, genomför och följer upp planerade kommunikationsaktiviteter
 • Skriver texter och producerar innehåll för egna kanaler, t.ex. webben.
 • Driver marknads-PR-arbete (i samarbete med presschef)
 • Producera och/eller projektleda framtagning av kommunikationsmaterial, kommunikativa uttag eller kampanjer, ibland som beställare gentemot interna producenter eller externa byråer/leverantörer.
 • Fungera som rådgivare i marknadskommunikationsfrågor för i första hand divisionschefer.
 • Agerar projektledare i dialog med flera intressenter inom Swecokoncernen.

Tjänsten är placerad på Kungsholmen i Stockholm. Sweco ser kontoret som en viktig mötesplats och möjliggörare för att bygga kultur genom samverkan, lärande och erfarenhetsutbyte – samtidigt som arbete från annan plats också är en del av företagets arbetssätt. Omfattningen för distansarbete bestäms i samråd med närmaste chef. Resor inom Sverige ingår i rollen.

Vi söker dig som:

 • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom kommunikation eller likvärdigt
 • Har minst 5 års erfarenhet av marknadskommunikationsarbete på operativ och strategisk nivå
 • Har erfarenhet och vana att stötta företagsledning
 • Är van vid att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte, målgrupp och verksamhetens behov
 • Van projektledare
 • Är en skicklig skribent
 • Arbetar obehindrat med digitala medier och förstår att spridning, analys och utvärdering är en stor del av jobbet.

Erfarenhet från samhällsbyggnadsbranschen och större bolag är meriterande.

Om dig

Som person är du nyfiken, engagerad, lyhörd, driven och strukturerad – och du är snabb på att ta till dig ny teknik. Du driver dina uppdrag från idé till målgång och söker lösningar för att komma framåt. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Du är trygg i din kompetens, vågar vara tydlig och ta plats samtidigt som du har ett ödmjukt förhållningssätt. Då detta är en bred roll med många kontaktytor är det viktigt att du trivs med att nätverka och bygga relationer både internt och externt.

Om Sweco

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med kunderna utvecklar 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få svara på några frågor och om du går vidare får du genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se . Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal