Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Copywriter till Stena Recycling

Västra Götaland
Vill du arbeta som copywriter på ett bolag som präglas av stor innovationskraft, nyfikenhet och ambition att driva utvecklingen i branschen? Här får du chansen att jobba i en utvecklande roll med ägandeskap för den skriftliga kommunikationen till samtliga digitala kanaler. Välkommen in med din ansökan!

Stena Recycling är Sveriges ledande återvinningsbolag där vi arbetar med och utvecklar cirkulära lösningar inom alla typer av verksamheter. Med ett långsiktigt perspektiv på människor och miljö erbjuder vi hållbara lösningar varje dag för såväl kunder som för samhället i stort. Vår företagskultur präglas av innovationskraft, nyfikenhet och ambition att i nära samarbete med våra kunder driva utvecklingen i branschen. Vill du vara med och skapa nya värden i ett bolag som gör skillnad – på riktigt.

Din roll

Hos Stena Recycling väntar en spännande vardag. Här förväntas du ta ett ägandeskap för den skriftliga kommunikationen och skapa förstklassigt och målgruppsanpassat innehåll till samtliga digitala kanaler.

Du kommer att skapa, optimerar och utveckla fakta- och konverteringsdrivet innehåll som engagerar, skapar värde och är övertygande. Dina texter och ditt arbete kommer att synas i våra sociala kanaler, annonser, nyhetsbrev och på vår webb samt landningssidor bland annat. Du kommer arbeta tvärfunktionellt med dina kollegor inom sälj och marknad men även andra roller såsom produktchefer och specialister. Du har många kontaktytor inom verksamheten, men blickar ofta mot omvärlden för att fånga trender och skeenden inom branschen och världen. UX copy, Conversion Copy och SEO är ämnen som du gillar att grotta ner i.

Exempel på arbetsuppgifter är:

·      Att skriva och förbättra innehåll för de digitala ägda kanalerna med målet att leverera skarpa och konverteringsdrivna texter och budskap, allt från säljande kortcopy till större kampanjer och contentkoncept.

·      Säkerställa att material utformas enligt aktuella principer för SEO för att driva försäljning och service samt att tonaliteten linjerar med brand guidelines.

·      Arbeta med copyputsning – översyn och finjustering av befintligt material.

·      Utföra researcharbete för att lära känna de olika målgrupperna och få insikt i användarbeteenden.

·      Analysera sökordsstatistik genom verktyg som till exempel Keywords Everywhere och Sökordsplaneraren.

·      Mäta, utvärdera och följa upp publicerat innehåll genom Google Analytics.

I rollen som Copywriter ingår du i marknad- och säljteamet och du rapporterar till Marknadschef. 

Din bakgrund

Detta hoppas vi att du har med dig i bagaget när du börjar hos oss:

·      5+ erfarenhet av modern copywriterroll

·      Gärna från e-handelsbolag och /eller techstartup bolag

·      Erfarenhet av B2B alt B2C bolag med komplex produkt

·      Erfarenhet och förståelse för conversion content/copy

·      Erfarenhet av att skapa SEO anpassade texter

·      Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg

·      Kunskap och intresse för UX usability/user beteendet

·      Goda kunskaper i Google Analytics

Vi ser att du har mycket goda kunskaper i svenska både tal och skrift. Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska. Det är också meriterande om du har erfarenhet av Episerver/Otimizely. Har du erfarenhet av att jobba på byrå är det ett plus. Har du även en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, journalistik och/eller digital copywriting är det en fördel. 

Som person har du en positiv inställning, ett driv och en stark vilja till att bidra till fortsatt framgång. I egenskap av att vara copywriter har du en stark passion för just text och är en stolt ambassadör för hantverket copywriting. Du är hungrig på ny kunskap och håller dig uppdaterad inom det senaste trenderna inom ditt område. Att arbeta agilt, kundcentrerat och datadrivet för att på bästa sätt uppnå dina mål är något du ser som en självklarhet. Du är även ihärdig och nyfiken och är ständigt intresserad av det innehåll du har skrivit- Vad har det gett för resultat?

Vidare är du både analytisk och kreativ på en och samma gång och du är noggrann i det du tar dig an. Då du kommer att ha många kontaktytor internt är det även viktigt att du trivs i mötet med andra människor.

Om Stena Recycling – Det börjar med dig 

Med 1700 engagerade medarbetare på 90 orter runt om i landet vill vi ständigt tänja på gränserna för vad som är möjligt inom återvinning, hållbarhet och cirkulär ekonomi. Att bli en del av Stena Recycling innebär att du får jobba i en bransch som blir viktigare varje dag och där säkerheten alltid sätts först. Hos oss kan du utvecklas i många riktningar – när våra medarbetare växer, växer vi som företag. Vi stöttar dig längs vägen och du bidrar med ditt eget driv, eftersom vi tror på att varje ny lösning och varje individuell insats bidrar till en bättre framtid för kommande generationer. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag. Det börjar med dig.  

Nyfiken?

Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Sophia är ansvarig Rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når Sophia på Sophia. Francke@wise.se. Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Lunchförmåner, Personalrabatt, Privat sjukförsäkring