Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikationschef till Strukton Rail

Stockholm
Är du en driven kommunikatör som vill arbeta i en internationell kontext och med ett övergripande ansvar för kommunikationsfunktionen? Strukton Rail söker nu en vikarierande kommunikationschef till huvudkontoret i Västberga utanför Stockholm.

Om uppdraget 

Detta är ett konsultuppdrag via KiMM/Wise Professionals hos Strukton Rail. Uppdragstiden är omgående till 15 september. 

Om rollen 

Med över 900 anställda i Sverige, innebär tjänsten som vikarierande kommunikationschef att du innehar många olika kontaktytor. Du kommer att arbeta inom den svenska delen av företaget, men ha regelbunden kontakt med kommunikationsavdelningen på koncernens huvudkontor i Nederländerna. 

Som vikarierande kommunikationschef kommer du att ha en bred roll med stort utrymme för kreativitet och möjlighet att utveckla nya idéer och sätt att arbeta. Du kommer att bistå HR i Employer Branding-kommunikation och arbete kring medarbetarundersökningen, hjälpa marknadsavdelningen med Public Affairs-kommunikation och du stöttar även marknadsavdelningen i arbetet med mässor.  

Arbetsuppgifter 
Rollen innebär en hel del rådgivning i kommunikationsfrågor och det är viktigt att du är serviceinriktad och har en genuin vilja att hjälpa till. Du kommer in och gör en kartläggning och sätter därefter upp en strategi tillsammans med HR-Chef och ledningsgruppen. I rollen kommer du agera rådgivare till HR chef och ledningsgrupp samtidigt som du arbetar med de operativa delarna.  

Vidare innebär rollen att: 

  • Ansvara för innehållet på sociala kanaler. 
  • Skriva och korrekturläsa externa texter. 
  • Vara kontaktperson för externa och interna samarbeten. 
  • Ge medarbetare på Strukton Rail stöttning rörande produktion av internt informationsmaterial samt presentationsmaterial. 
  • Utföra enklare bild- och videoredigering. 
  • Ingå i krisledningsgruppen. 
  • Hjälpa med stabilitet på kommunikationsavdelningen 
  • Företagspresentation & företags 
  • ·Presentationer och kreativa förslag för exempelvis mässor, annonser 

Om dig 

Som person har du en hög personlig mognad, är social och trivs med av att ha många kontaktytor. Eftersom rollen kräver att du är självgående ser vi gärna att du tycker om att ta egna initiativ och komma med nya förslag, samtidigt som du är lyhörd och uppmärksam på andras synpunkter och kompetens. Vidare är du strukturerad och sätter självständigt upp tidsplaner för att nå uppsatta mål. 

Du som söker tjänsten bör trivas med att driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt och komma med egna idéer och initiativ. Du lockas av tjänstens internationella inslag och engageras av utmaningen att skapa enhetlig och tydlig kommunikation. Du är duktig på att formulera dig och har en känsla för samspelet mellan bild och text. Du kommer att vara ensam i din roll inom kommunikation.  

Ansökan 

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil via ”Sök rollen” här nedan och du kommer i samband med det att få svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta kandidat ansvarig Sofie Garpered på sg@kimm.se eller ansvarig konsultchef Sandra Sculac på ss@kimm.se 

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.  

Välkommen med din ansökan! 

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen. 

Vi ser fram emot att höra från dig! 

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal