Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Copywriter till BraunAbility Europe AB

Västra Götaland
Ansök senast 28 Mar 2024
Vill du jobba på ett företag som gör bra saker – på riktigt? Då kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar med att göra människor, med begränsad rörelseförmåga världen över, mer oberoende. Det gör vi genom att utveckla produkter som ger dem möjlighet till att själva framföra ett fordon eller möjliggöra ett säkert resande som passagerare. Både privat och i kollektivtrafiken. Vårt mål är att stävja ett utanförskap och bidra till ett mer inkluderande samhälle

Rollen

I rollen som Copywriter väntar en kreativ vardag där du är med och skapar möjligheter till ökad livskvalité. 

Vi vill att du blir vår röst utåt, tar över den skriftliga kommunikationen och skapar förstklassigt innehåll till samtliga kanaler. Du kommer att skapa, optimera och utveckla faktabaserat innehåll som engagerar, informerar och skapar ett värde för mottagaren.

Du kommer att jobba i ett glatt och ambitiöst marknadsteam där samarbete och initiativtagande värdesätts. Tillsammans med vår Art Director blir ni ett starkt kreatörspar. Som Copywriter tar du i där det behövs och stöttar upp och samarbetar med samtliga avdelningar på huvudkontoret.

Du kommer att:

·      Skriva, förbättra och uppdatera våra digitala kanaler samt våra analoga.

·      Leverera skarpa och konverteringsdrivna texter och budskap. Främst på engelska men även på svenska.

·      Säkerställa att material utformas enligt aktuella principer för SEO för att driva trafik till de rätta kanalerna.

·      Jobba med innehåll både till återförsäljare och slutkunder. Det innebär att skapa innehåll som är lättförståeligt och faktabaserat.

·      Mäta, utvärdera och följa upp publicerat innehåll genom Google Analytics och SEO-verktyg.

·      Delaktig i arbetet kring rörligt content till digitala medier.

Om dig

En viktig del i marknadsteamet oavsett roll är att man har en positiv inställning, ett driv och ett genuint intresse för företaget, människorna och produkten.

I egenskap av att vara Copywriter har du en stark passion för just text och är en stolt ambassadör för hantverket. Du är hungrig på ny kunskap och håller dig uppdaterad inom det senaste trenderna inom ditt område. Att arbeta agilt, kundcentrerat och datadrivet för att på bästa sätt uppnå dina mål är något som du ser som en självklarhet.

Du är social, initiativtagande, ihärdig och modig som person och du intresserar dig alltid för resultatet av det du skapat. Hos oss får du utrymme för kreativitet och kanske till och med lite hyss och galenskap.

Du trivs i att jobba i en varierande och dynamisk miljö då du kommer att ha många olika projekt på gång samtidigt. Det vill säga, du inte rädd för förändring, tvärtom, du välkomnar den!

Kort och gott söker vi en vass Copywriter som vill vara med på resan att bidra till ökad livskvalité och rörelse till människor världen över.

Du har:

–         minst två års erfarenhet som Copywriter.

–         erfarenhet av att jobba både mot B2B och B2C.

–         erfarenhet av att skriva både mot digitala och analoga kanaler.

–         en eftergymnasial utbildning inom relevant område.

–         skrivit mycket på engelska och är trygg i det.

–         erfarenhet/intresse/förståelse för att skapa SEO-anpassade texter.

–         erfarenhet av webbpubliceringsverktyg.

Det är plus i kanten om du:

–         har med dig ett tredje språk. Exempelvis tyska eller franska.

–         har analyserat data i Google Analytics tidigare.

–         tidigare har jobbat med Episerver/Optimizely

–         har kunskap inom Indesign och Photoshop.

–         arbetat i CRM-systemet SuperOffice.

–         tidigare erfarenhet av epost-marknadsföring.

–         gillar att synas och höras i rörlig bild och ljud.

Om oss
Huvudkontoret för BraunAbility Europe är beläget i Stenkullen, Lerum strax utanför Göteborg. Här utvecklar och tillverkar vi produkter som hjälper personer med begränsad rörlighet att dagligen kunna använda sin bil. Utöver egentillverkade produkter så säljer vi även produkter som tillverkas inom koncernen. 

Vår historia tog sin början för lite drygt 20 år sedan i ett verkstadsgarage och idag är vi ett världsledande företag inom vår bransch. I Europa är vi idag ca 200 medarbetare och verksamma i Sverige, UK och Danmark. Vårt framgångsrika företag vilar på en stabil värdegrund där DU som medarbetare är en stor del av vår fantastiska arbetsmiljö och företagsklimat. 

Ansökan

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sophia Francke på sophia.francke@wise.se och/eller Malin Johansson på malin.johansson@wise.seI den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/ 

Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan! 

Förmåner: Föräldralön, Kollektivavtal