Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Marketing Automation Specialist till Memira Eyecenter

Stockholm
Vill du vara en del i och utveckla ett av landets vassaste digitala marknadsföringsteam? Älskar du att förbättra kundresor och förstår kommersiella villkor? Då är det självklart att du ska söka tjänsten som Marketing Automation Specialist till Memira Eyecenter, en del i Bergman Clinics group. Din huvudsakliga arbetsplats är vårt kontor vid Nya Karolinska i Stockholm

Om rollen

I rollen som Marketing Automation Specialist kommer du arbeta med att optimera konverteringar av leads till potentiella kunder och patienter. Du kommer ansvara för att analysera och utveckla vår kundresa genom inbound marketing i alla steg och genomföra anpassade aktiviteter. Du kommer även ansvara för winback kampanjer och korsförsäljning. Du kommer att verka i Salesforce Marketing Cloud och i vårt integrerade telefonisystem för klinker och säljare. Rollen ger dig ansvar för systematiken bakom all kundkommunikation, oavsett kanal.

Du ingår i ett team om sju personer som samarbetar med marknadschef, säljare och många andra. Du rapporterar till Marketing Technology Manager.

Utöver Memira kommer du även att arbeta med varumärkena Medical One i Tyskland och Bey i Nederländerna.

Exempel på uppgifter:

  • Planera, segmentera kunddatabasen, designa och bygga automatiska flöden i vårt MA-verktyg.
  • Lägga planen för vår kommunikation mot kunder i e-post, sms, brev och samtal, samt arbeta operativt med Marketing Cloud.
  • Bygga personaliserade onboardingprogram för olika produktområden.
  • Skapa ad hoc kampanjer mot uppsatta KPI:er.
  • Arbeta proaktivt med våra plattformar och genomföra löpande tester och aktiviteter för att optimera effekten och konverteringar.
  • Projektleda övergripande projekt kopplat till digital försäljning och kundresan.

Om dig

Vi tror att du har ett genuint intresse av kundresan och det analytiska i rollen där du trivs i att vara i den här centrala rollen. Du har en god affärsförståelse och uppskattar dialogen med affärsansvariga.

Du har god kunskap om marketing automation och det är en stor fördel om du har erfarenhet av Salesforce och Marketing Cloud, gärna som konsult eller i ett större bolag.

Det viktigaste är att du har stor nyfikenhet för digital marknadsföring och Marketing Automation, oavsett hur lång erfarenhet du har. Vi önskar att du har förmåga att förstå kundresor och har en datadriven approach. Vidare tror vi att du är en positiv person som gillar att samarbeta med kollegor och att få presentera nya idéer och insikter i ditt arbete.

Om Memira Eyecenter & Bergman Clinics

Memira är ledande inom ögonlaser och linsbyte i Skandinavien och Nederländerna. Vi driver även ögonsjukvård i flera svenska regioner och i Danmark. Vårt huvudkontor finner du på Eugeniavägen 12 i Stockholm.

Bergman Clinics är ett av Europas största vårdbolag med varsamhet i Nederländerna, Tyskland och Skandinavien. Tillsammans har vi över 2000 anställda och 450 är läkare

Ansökan och information

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se

Välkommen med din ansökan!