Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Enhetschef till Lantbrukarnas Riksförbund

Stockholm
Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, söker Enhetschef till Medlemsdialog & Medlemsservice på avdelningen Försäljning & Medlemsutveckling. Vill du vara med och utveckla dialogen med befintliga och blivande medlemmar tillsammans med ett engagerat team? Är du en strategisk och resultatorienterad kommunikatör med ledarerfarenhet? Då kan det vara dig vi söker!

Om rollen

Som enhetschef blir du övergripande ansvarig för den kommunikation som görs av avdelningen för att värva nya medlemmar, behålla befintliga samt för att skapa mervärde till medlemmar långsiktigt. Du rapporterar till Avdelningschef för Försäljning & Medlemsutveckling.

I rollen har du övergripande ansvar för både extern och intern kommunikation gällande medlemsresan. Du har både strategisk och operativ höjd i din kommunikation. Du skapar goda förutsättningar för dina medarbetare att lyckas i sina uppdrag och möjliggör en god arbetsmiljö för teamet. Tillsammans med Avdelningschefen tar du riktning och styr teamet mot fastställda mål.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för den kommunikation för rekrytering av och dialog med medlemmar som produceras på avdelningen och att denna håller hög kvalitet och rätt tonalitet.
 • Avdelningens representant i relevanta interna forum.
 • Medverkar i LRF:s samlade arbete kring medlemskommunikation.
 • Leder avdelningens arbete vad gäller kommunikation och budskap.
 • Driver utvecklingsprojekt för enheten.
 • Ansvar för ett team på ca 7 personer inkl. LRFs Medlemsservice.

Tjänsten är placerad vid LRFs huvudkontor i Stadshagen i Stockholm.

Om dig

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och har god förmåga att skapa nätverk. Du bygger förtroende både internt och externt. Efter analys sätter du strategier och handlingsplaner på ett resultatinriktat sätt. Din samarbets- och kommunikationsförmåga är mycket god och du drivs av att vidareutveckla vår medlemsorganisation. 

Mer specifikt ser vi gärna att du har:

 • Högskoleutbildning inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att arbeta med strategisk, operativ och affärsdrivande kommunikation.
 • Mycket goda färdigheter att formulera sig i tal och skrift.
 • Dokumenterat god ledarerfarenhet.
 • Projektledarerfarenhet.

Om Lantbrukarnas Riksförbund

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden företagare- och intresseorganisation organisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRF:s nära 134 000 medlemmar driver tillsammans nästan 65 000 företag i olika delar av det gröna näringslivet, som sammanlagt står för ca 4 procent av Sveriges BNP.

LRF:s breda medlemsbas gör oss till Sveriges största småföretagarorganisation. LRF medverkar till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som bas, så att de kan förverkliga sina ambitioner om ökad tillväxt, stärkt lönsamhet och stark attraktionskraft.

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maggie Klingenstierna på maggie.klingenstierna@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Förtroendearbetstid, Kollektivavtal, Lunchförmåner