Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Marknadsförare/projektledare till Nya Tekniska

Stockholm
Vill du vara med och ta en ny position för Tekniska museet i Stockholm? Vi är på en förändringsresa och söker nu en erfaren, säljorienterad marknadsförare/ projektledare till enheten Kommunikation & Marknad. Är du strukturerad, målfokuserad och förstår hur man når människor och får kommunikationen att leda till konvertering är detta jobb för dig. Välkommen till en kreativ arbetsplats som är nyfiken på hur världen funkar.

Ditt Uppdrag

Tekniska är redan en favorit för barnfamiljer och skola och på väg mot att bli en upplevelsearena kring teknik och innovation för en hållbar framtid. Museet är öppet 12 timmar om dagen året runt och i full färd med bredda både utbud och målgrupper. Under 2023 öppnar vår största satsning någonsin – Wisdome Stockholm, 2024 fyller vi hundra år och vi öppnar vår första filial på temat life science. I verktygslådan finns nya varumärkesplattformar, ny grafisk profil, ny värdegrund och ambitionen att öka antalet besökare.

Din roll blir att genom olika typer av marknadsföring i mycket nära samarbete med övrig kommunikation och utbud ansvara för marknads- och säljstrategier, samt vara produktionsledare och budgetansvarig för mediaköp. Du kommer också som projektledare driva kommunikationsrelaterade projekt. Utifrån satta strategier och målsättningar kommer du tillsamman med teamet ta fram planer för att driva besökare till museets olika verksamheter. Du kommer även stötta organisationen i olika kommunikationsinsatser. Du samarbetar nära övriga medarbetare på enheten/avdelningen och andra funktioner inom verksamheten samt med våra externa partners och byråer.

Enheten består idag av fem personer som tillsammans ansvarar för kampanjer, marknadsföring, webb, sociala medier, PR, grafisk produktion och foto-/filmproduktion. Enheten för Kommunikation och Marknad ingår i en större avdelning som heter Varumärke och Kommunikation.

Din Bakgrund

  • Flera års erfarenhet av kommersiell resultatdrivande marknadsföring utifrån satta strategier och mål samt projektledning
  • God vana av att vara produktionsledare och ansvarig för mediaköp, inklusive vana att planera och samordna marknadskampanjer
  • Vana av budgetarbete
  • Meriterande om du jobbat i en agil organisation
  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vidare tror vi du är:

Du är en kreativ och målstyrd marknadsförare med god känsla för hur resultat kan uppnås. Då du kommer ha löpande kontakter med vår medie- samt reklambyrå och ansvara för vår annonsplan och inlämning av material kräver det att du har god strukturerings- och planeringsförmåga. Som person är du ansvarstagande och prestigelös samtidigt som du är lyhörd och serviceinriktad. Du tycker det är viktigt med deadlines och går i mål på utsatt tid.

För att trivas med oss behöver du tycka om att bolla och förankra idéer i teamet liksom att arbeta i grupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av agilt arbete, verktyg och mindset. Vi har kul, jobbar i högt tempo och söker en person med mycket driv som inte är rädd för att ta nya kontakter och initiera utveckling/förändring.

Om Tekniska

Tekniska är Sveriges tekniska museum. De senaste åren har Tekniska tagit stora kliv in på upplevelsemarknaden där lustfyllt lärande och edutainment är centralt. 2019 hade Tekniska nästan 400 000 besökare, varav mer än hälften var barn och unga. Museet erbjuder en fantastisk helhetsupplevelse där målet är att välkomna 500 000 besökare per år. Museet har inlett en stor förändringsresa med en ny vision: Innovationslust för en hållbar framtid. Vi arbetar för att bredda målgrupperna och vi har öppet alla dagar kl 10-22. Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Ansökan och information

I den här rekryteringen samarbetar Tekniska Museet med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Då julen står för dörren innebär det att vår återkoppling kommer dröja till efter nyår. Men sök gärna tjänsten redan nu :) God Jul!

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se

Välkommen med din ansökan!