Hyra eller rekrytera kommunikationschef

Att lyckas hitta rätt kommunikationschef till sin organisation är en viktig, men ofta utmanande uppgift. När du tar hjälp av oss på KIMM får du en partner med stor expertis inom kommunikation, och ett brett nätverk med kompetenta och erfarna kandidater som har vad som krävs för chefsrollen.

Rätt kommunikationschef till din organisation

Kommunikationschefen är ofta en mångfacetterad och strategisk person som kräver ett genuint intresse för organisationen och dess plats i samhället. Rollen har det kommunikativa ansvaret både internt och externt och är såväl en rådgivande som relationsbyggande funktion gentemot flera intressenter i sin omgivning. Personen behöver vara en kommunikatör ut i fingerspetsarna och vara både stresstålig och lösningsorienterad för att hantera utmaningar på flera nivåer. Att lyckas hitta rätt kommunikationschef beror därför till stor del på de personliga egenskaperna – samtidigt som personen behöver ha rätt kunskaper för att kunna stödja just din organisation åt rätt håll.

Rekrytering av kommunikationschef utifrån era behov

När du vill rekrytera kommunikationschef är det viktigt att reda ut vilka behov och vilken målbild organisationen har, för att säkerställa att ni får in en person med rätt erfarenhet och bakgrund från liknande områden. Kommunikationschefen behöver matcha företagets mål och ambitioner, och har en drivande del i att både förvalta och utveckla företagets kommunikation framåt. Att rekrytera rätt kommunikationschef är därför en process som ofta behöver ta tid.

När du tar hjälp av oss på KIMM med din rekrytering får du automatiskt ett stort försprång genom vårt nätverk, där vi redan har flera etablerade relationer med kommunikationschefer. Vi gör en noggrann behovsanalys och tar gemensamt fram en kravprofil. Vi genomför även “speed meetings” med utvalda medarbetare hos er för att få en bra bild av företagskulturen, och tillämpar kompetensbaserad rekrytering med search, annonsering, tester, intervjuer samt skarpa case/arbetsprover för att mappa rätt ledare mot rollen.

Hyr en kommunikationschef ur vårt nätverk av erfarna konsulter

I förändringsprocesser, kris eller andra brådskande scenarion kan det ofta vara relevant att hyra en interim kommunikationschef för att snabbt få in rätt person som kan ta ansvaret som krävs.

KIMM har ett genomarbetat nätverk med erfarna konsulter som kan se på era kommunikativa utmaningar ur ett objektivt perspektiv – och snabbt sätta sig in i verksamheten. Då personen får en viktig position internt är det helt nödvändigt att ha någon med både bred kompetens och nischad bakgrund inom t.ex. kommunikation, journalistik eller PR, som matchar era interna mål och behov. Genom att hyra kommunikationschef får ni den perfekta kombinationen av kvalitetssäkrade direkta insatser och strategiska beslut som gynnar er organisation på lång sikt.

Ledande rekryteringsföretag inom kommunikation

Vi på KIMM är experter på att rekrytera viktiga strategiska roller inom kommunikation, och vi har tillsatt flera kommunikationschefer inom flera olika branscher genom åren. Med våra konsulters egen bakgrund och erfarenhet inom området kan du känna dig trygg i att få en partner som förstår dina behov och utmaningar, och som kan hjälpa er reda ut vad ni behöver fokusera på för framtiden och vilken person ni behöver som kan driva framåt mot era mål. Oavsett om du vill anlita oss för konsultuthyrning eller rekrytering så garanterar vi ett tätt samarbete hela vägen, där vi både värnar om ert varumärke och arbetar metodiskt med kandidatupplevelsen.

Välj KIMM och få en kommunikationschef som gör skillnad

KIMM har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö för att alltid kunna arbeta proaktivt med våra kunder och konsulter, och verkligen komma nära dig och din organisation. Det innebär att vi har de bästa förutsättningarna för att hitta rätt match till just er verksamhet. Kontakta oss när du har behov av att rekrytera eller hyra en kommunikationschef!

Kontakta oss