Hyra eller rekrytera marknadsassistent

Marknadsassistent och marknadskoordinator är en viktig roll för att underlätta arbetet med företagets marknadsinsatser – och personen behöver ofta vara spindeln i nätet för hela avdelningen. Ta hjälp av oss när du ska rekrytera eller hyra en marknadsassistent eller marknadskoordinator för att hitta den doer som ert team behöver!

Letar du efter en marknadsassistent?

När behovet av en marknadsassistent uppstår finns ofta stora behov av avlastning och att skapa struktur inom avdelningen. Ibland kallas denna roll även för marknadskoordinator, eftersom kandidaten för att lyckas i rollen behöver vara en god organisatör och generalist i grunden – samtidigt som man förväntas ha specifika kunskaper inom digitala verktyg. En marknadsassistent behöver samtidigt vara i grunden en kommunikativ person, och ha en känsla för hur sälj, marknad och de egna insatserna samspelar och skapar effekt. För att hitta rätt person behöver ni därför tydliggöra vilken resa ni är på, och vilken strategi ni har för att nå era gemensamma mål. När du anlitar oss på KIMM hjälper vi dig att ta reda på det – genom etablerade metoder som hittar kandidater med rätt bakgrund inom marknad, kommunikation eller projektledning.

Attrahera och rekrytera rätt marknadsassistent

När företag ska rekrytera marknadsassistent är det vanligt att leta efter den “perfekta fixaren”, snarare än att se till kompetensbaserade egenskaper och hur personen passar in i teamet. När vi på KIMM tar ansvar för rekryteringen hjälper vi dig alltid att utforma den rätta kravprofilen för att definiera rollen, behoven och målen ni strävar efter – och vilken typ av person som passar ert team och företagskultur. Därefter går vi brett ut i vårt nätverk med både search och annonsering för att hitta matchande kandidater, håller inledande intervjuer och presenterar därefter ett par lämpliga personer som har rätt ambitioner och erfarenhet för er verksamhet.

Hyra marknadsassistent via KIMM – hur funkar det?

Att hyra marknadsassistent är ett effektivt sätt att snabbt etablera en kvalitativ servicefunktion på marknadsavdelningen. Med en ambitiös och erfaren konsult i rollen får ni omedelbar kontroll och överblick, och kan ge marknadschefen rätt avlastning. När du hyr marknadsassistent eller marknadskoordinator via KIMM gör vi en behovsanalys för att reda ut vilka förväntningar som finns på rollen – och tar därefter fram lämpliga kandidater med rätt profil ur vårt nätverk som omgående är redo för uppdrag. Genom att hyra marknadsassistent kan du få in en person med kort varsel för att täcka upp en lucka vid sjukskrivning eller föräldraledighet, eller för att testa behovet av rollen.

Specialister på rekrytering inom marknad och kommunikation

Vi på KIMM är experter på rekrytering och konsultuthyrning av alla roller inom marknad, och har stor vana vid att tillsätta marknadsassistenter. Vår djupa kunskap inom området och våra rekryteringskonsulters egen erfarenhet och bakgrund från marknadsavdelningar gör att vi har stor förståelse för dina behov och utmaningar, och därmed snabbt och träffsäkert kan hitta en lösning. Vi jobbar alltid nära dig som kund och har genom vårt stora nätverk etablerade relationer med både konsulter och kandidater inom området för att kunna göra den perfekta matchningen.

Vi hittar din nya marknadsassistent

Genom att rekrytera eller hyra marknadsassistent via oss på KIMM säkerställer vi en trygg och pålitlig leverans – från start till mål. Vi har stort fokus på att jobba proaktivt med ditt behov och värnar om ditt varumärke genom hela processen. KIMM har kontor i både Stockholm, Göteborg och Malmö för att alltid kunna hitta rätt kandidater och lära känna dig på hemmaplan.

 

Kontakta oss