Skip to content

Rekrytera och hyr inom PR i Göteborg

Vi på KIMM är specialister på rekrytering inom just marknad, kommunikation och PR. Med lokal närvaro i Göteborg och mångårig erfarenhet av branschen kan vi hjälpa dig att snabbt hyra eller rekrytera rätt medarbetare till ditt marknadsteam. Vi har själva arbetat i branschen och kan därför snabbt sätta oss in i ditt behov. Vi ser till att du får in precis den kompetens som behövs för att din PR-avdelning ska fortsätta utvecklas.

Lokal närvaro med expertkunskap

Vi vet att en lokal närvaro och förståelse för den regionala marknaden är en framgångsfaktor för en lyckad rekrytering. Från vårt kontor i centrala Göteborg har vi hjälpt flera företag i regionen med att stärka sina marknadsavdelningar. 

Vill du bli en av dessa företag? Våra rekryteringskonsulter har ett brett nätverk av kandidater och en historia av flera uppskattade rekryteringar i Göteborg. Att vi dessutom själva har arbetat i branschen ger oss optimala förutsättningar för att identifiera precis den kompetens du behöver.

Därför ska du rekrytera inom PR i Göteborg med KIMM

Med oss på KIMM som partner blir rekryteringsprocessen både enklare och roligare. När det är dags att stärka upp ditt team med kompetens inom PR kommer vi vara din bästa vän. Och inte bara för att vi älskar att matcha ihop rätt medarbetare med rätt företag.

1.

Vi är specialister på rekrytering inom PR och kommunikation

Vi på KIMM är specialiserade på rekrytering inom just PR, marknadsföring och kommunikation. Det är det här vi gör. Vi har en lång historia av lyckade uppdrag och vet vilken expertis som behövs från en kompetent PR-konsult. 

2.

Vi har själva arbetat med PR och kommunikation

Vi som arbetar på KIMM är tidigare medarbetare inom PR, kommunikation och marknadsföring. De här erfarenheterna har vi stor nytta av i rollen som rekryteringspartner. Vi vet hur vardagen på PR-avdelningen ser ut, vilka utmaningar ni möts av dagligen och vad som behövs för att möta dessa. 

3.

Vi är en partner och ett bollplank

Ibland är det svårt att sätta fingret på exakt vilket behov man som företag har. Det är då vi med vår erfarenhet är till störst hjälp. Vi vill förstå dig och din organisations verkliga vardag och utmaningar. Då kan vi stötta dig med rådgivning och tillsammans hittar vi rätt väg framåt. Se oss som externt bollplank och en partner som hjälper dig hitta rätt kompetens för just dina behov.

Vår process

Check-in

Vi inleder med ett gemensamt uppstartsmöte, antingen på vårt kontor i Göteborg eller vad som passar dig bäst. Vi går igenom och sätter tillsammans grunden för vårt samarbete.

Kravprofil & annonsskrivning

I steg 2 kommer vi gemensamt överens om en kravprofil och en rimlig tidsplan.

Nu börjar det roliga!

Vi sonderar terrängen och tar fram de bästa kandidaterna till din PR-avdelning. Vi genomför korta telefonintervjuer och använder oss av kvalitativa urvalsfrågor och tester för att hitta rätt aspiranter till just ditt team.

Djuplodande intervjuer

Därefter ser vi till att lära känna kandidaterna på djupet. Med hjälp av kompetensbaserade intervjuer säkerställer vi att kandidaten matchar både rollen och din verksamhet.

Säg hej till några kandidater

Nu är det äntligen tid för dig att få träffa våra favoriter till rollen och välja ut vilka du vill arbeta vidare med. 

Rollanpassade case

På KIMM låter vi alltid våra kandidater genomföra ett PR-case för att verkligen säkerställa att du matchas med den kompetens och förståelse för rollen du efterfrågar.

Time to fly

It´s a match. Det är dags att signera ditt senaste stjärntillskott. Självklart har vi pratat med referenser och genomfört eventuella bakgrundskontroller.

Vi håller kontakten

Bara för att vi har hittat din nya kollega upphör inte vårt samarbete. Vi genomför alltid två uppföljningar med både dig och din nya medarbetare för att stämma av och säkerställa att allting fungerar som det ska. 

En andra åsikt för rekryteringsbolag inom PR i Göteborg

Ibland är det värdefullt med en utomståendes syn på en kandidat eller interna rutiner. Vi vet hur lätt det är att bli hemmablind. Vi på KIMM kan stötta dig och ditt rekryteringsbolag med en second opinion. Vi kan bidra med nya ögon både på ett pågående uppdrag men även interna processer och rutiner. 

Vi använder oss av objektiva metoder och kvalitetssäkrade testverktyg för att kunna ta beslut baserade på data, inte bara en magkänsla. Med oss som samarbetspartner gör vi er rekryteringsorganisation både enklare och roligare.

Stöd vid bemanningsbehov inom PR i Göteborg

Ibland uppstår det tillfälliga behov av fler medarbetare. Arbetstoppar på PR-avdelningen, ledigheter och sjukfrånvaro kan innebära att man tillfälligt behöver komplettera teamet med en interimtjänst eller ett korttidsuppdrag.

För oss på KIMM är uthyrning av konsulter likställt med kvalitet och en positiv upplevelse för båda parter. Det är lika viktigt att våra konsulter passar in hos dig som att du får en konsult du är nöjd med. Vi har ett brett nätverk av PR-konsulter i Göteborg som kan rycka in med kort varsel. Genom att kombinera vår erfarenhet av branschen en rådgivande filosofi ser vi till att du får precis den kompetens du behöver. Med oss som partner är det både roligt och enkelt att hyra en tillfällig PR-konsult.

PR-roller vi rekryterar

Många av oss som arbetar på KIMM har tidigare arbetslivserfarenhet inom marknadsföring och PR. Vi har själva haft flera av de roller vi tillsätter och kan alltså snabbt sätta oss in i de utmaningar man dagligen ställs inför. Vi kan hjälpa dig rekrytera och tillsätta de flesta yrkesroller inom PR, bland annat:

  • PR-strateg: Har ofta det övergripande ansvaret för det strategiska PR-arbetet. Det kan innefatta bland annat val av kanaler, varumärkesstrategi samt syfte och mål med PR-arbetet.
  • PR-konsult: Hjälper företag och organisationer att kommunicera med allmänheten och media i syfte att stärka sitt rykte och varumärke. En PR-konsult fokuserar på att skapa publicitet och bilda opinion genom att framhäva ett specifikt budskap eller innehåll.
  • PR-assistent: Stöttar PR-avdelningen och hjälper till med praktiska uppgifter. Detta kan innefatta framtagning av material, genomförande av kampanjer och event samt analyser.
  • Projektledare inom PR: Arbetar nära produktion och har ett helhetsansvar för enskilda kampanjer och projekt.  
  • Copywriter: Skribent som ansvarar för textproduktion av artiklar, kampanjer, pressreleaser och liknande.

Söker du PR-jobb i Göteborg?

Är du en skicklig kommunikatör ute efter en ny utmaning inom PR? Är du verksam i Göteborgsområdet? Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med nya stjärnor och kandidater. Vi är specialister på rekrytering inom just kommunikation & PR och kan hjälpa hitta drömjobbet. Ta gärna en titt bland de tjänster vi har utannonserade just nu, kanske finns där något som passar just dig? 

Är du öppen för ett nytt äventyr men letar inte aktivt? Det behöver du inte göra, vi kan göra jobbet åt dig. Skicka in ditt CV till oss så blir du en del av KIMMs gemenskap. När vi har ett jobb som passar dig hör vi av oss. Enkelt, eller hur?

Vi finns i övriga Sverige också

Vi älskar Göteborg och Västkusten men vi arbetar med rekrytering inom PR i hela Sverige. Dessutom har vi lokala kontor även i Malmö/Öresund och Stockholm.