Skip to content

Rekrytera och hyr inom PR i Malmö/Öresund

Vill du hitta rätt kandidater till din PR-avdelning i Malmö eller Öresund? Då kan KIMM vara den rätta samarbetspartnern för dig. Vi på KIMM är specialiserade på rekrytering inom marknad, kommunikation och PR, och vi har mångårig erfarenhet av branschen. Vi hjälper dig att hitta rätt kandidater och stärka ditt marknadsteam genom både rekrytering och uthyrning av personal. Vi på KIMM har själva arbetat inom PR och kommunikation och kan snabbt sätta oss in i ditt behov. Med vår hjälp kan du hitta den perfekta kompetensen för att fortsätta utveckla din PR-avdelning.

Lokal närvaro med expertkunskap

För oss på KIMM är lokal närvaro och förståelse för den regionala marknaden viktiga faktorer för en lyckad rekrytering. Vi är stolta över att ha en lokal närvaro i centrala Malmö, vilket gör att vi har en nära och personlig relation med företag och kandidater i området. Detta ger oss möjlighet att identifiera de bästa kandidaterna på marknaden och matcha dem med rätt företag. Våra rekryteringskonsulter har också ett brett nätverk av kandidater i hela Öresundsregionen, vilket gör att vi kan hjälpa dig att hitta den bästa kompetensen, oavsett om den finns i Malmö, Köpenhamn eller någon annanstans i regionen.

Därför ska du rekrytera inom PR i Malmö med KIMM

Med KIMM som partner blir rekryteringsprocessen både enklare och mer givande. När du behöver stärka ditt team med kompetens inom PR är vi din bästa vän. Vi älskar att matcha rätt medarbetare med rätt företag, men det är inte bara därför som vi är det självklara valet för dig.


1.

Vi är specialister på rekrytering inom PR och kommunikation

Vi på KIMM är specialiserade på rekrytering inom just PR, marknadsföring och kommunikation. Det är det vi gör, och vi har en lång historik av framgångsrika rekryteringar. Vi vet vilken expertis som behövs från en kompetent PR-konsult.

2.

Vi har själva arbetat med PR och kommunikation

Alla som arbetar på KIMM är tidigare medarbetare inom PR, kommunikation och marknadsföring. Dessa erfarenheter är ovärderliga i vår roll som rekryteringspartner. Vi vet hur vardagen på PR-avdelningen ser ut, vilka utmaningar ni möter dagligen och vad som behövs för att möta dem.

3.

Vi är din partner och bollplank

Ibland är det svårt att sätta fingret på exakt vilket behov företaget har. Det är då våra erfarenheter och expertis är till största hjälp. Vi vill förstå dig och din organisations verkliga vardag och utmaningar. Genom att vara ett externt bollplank och partner kan vi tillsammans hitta rätt väg framåt och stötta dig med rådgivning. Vi hjälper dig att hitta rätt kompetens för just dina behov.

Vår process för rekrytering inom PR i Malmö/Öresund med KIMM

Check-in

Vi inleder vårt samarbete med ett gemensamt uppstartsmöte där vi går igenom och sätter grunden för vår rekryteringsprocess. Mötet kan antingen ske på vårt kontor i Malmö eller på en plats som passar dig och ditt företag bäst.

Kravprofil & annonsskrivning

I steg 2 kommer vi gemensamt överens om en kravprofil och en realistisk tidsplan för rekryteringen av PR-konsulten.

Sökande av kandidater

Vi söker efter de bästa kandidaterna för din PR-avdelning. Vi genomför korta telefonintervjuer och använder oss av kvalitativa urvalsfrågor och tester för att hitta rätt personer för just din organisation.

Djuplodande intervjuer

Vi lär känna kandidaterna på djupet genom kompetensbaserade intervjuer för att säkerställa att de matchar både rollen och din verksamhet.

Favoriter presenteras

Vi presenterar de kandidater som vi tror skulle passa för rollen och ger dig möjlighet att välja vilka personer du vill gå vidare med.

Rollanpassade case

För att säkerställa att den valda kandidaten har den kompetens och förståelse som krävs för rollen, låter vi hen genomföra ett PR-case.

Signera ditt senaste stjärntillskott

När det är en matchning och du har hittat din nya PR-konsult, genomför vi referenstagning och eventuella bakgrundskontroller. Därefter är det dags att signera avtalet med din nya medarbetare.

Uppföljning

Vårt samarbete slutar inte där. Vi genomför två uppföljningar med både dig och din nya medarbetare för att stämma av och säkerställa att allt fungerar som det ska.

En andra åsikt för rekryteringsbolag inom PR i Malmö

Ibland kan det vara värdefullt med en extern syn på en kandidat eller interna rutiner. Som rekryteringsbolag inom PR i Malmö och Öresundsregionen är det lätt att bli hemmablind och fastna i invanda mönster. Hos KIMM kan vi erbjuda vår expertis och stöd som en second opinion för att hjälpa er hitta de bästa kandidaterna och optimera era rekryteringsprocesser.

Vi använder oss av objektiva metoder och kvalitetssäkrade testverktyg för att ta beslut baserade på data istället för enbart magkänsla. Med vår hjälp kan vi ge er nya perspektiv på pågående rekryteringsuppdrag, samt hjälpa er att förbättra era interna processer och rutiner.

Genom att samarbeta med oss på KIMM kan ni göra er rekryteringsorganisation både enklare och roligare. Vi är dedikerade till att hjälpa er hitta de mest kvalificerade kandidaterna och skapa en effektiv och framgångsrik rekryteringsprocess.

Stöd vid bemanningsbehov inom PR i Malmö

Ibland uppstår tillfälliga behov av fler medarbetare inom PR-branschen i Malmö och Öresundsregionen. Arbetstoppar på PR-avdelningen, ledighet och sjukfrånvaro kan innebära att man behöver komplettera teamet med en interimslösning eller ett korttidsuppdrag.

För oss på KIMM är bemanning lika viktigt som kvalitet och en positiv upplevelse för båda parter. Det är avgörande att våra konsulter inte bara besitter den rätta kompetensen utan också passar in hos er. Vi har ett brett nätverk av PR-konsulter i Malmö och Öresundsregionen som kan rycka in med kort varsel. Genom att kombinera vår erfarenhet av branschen och en rådgivande filosofi ser vi till att ni får precis den kompetens ni behöver.

Med oss som partner är det både roligt och enkelt att hyra en tillfällig PR-konsult. Vi är engagerade i att hjälpa er hitta de mest lämpade kandidaterna för era tillfälliga bemanningsbehov och se till att det blir en smidig och framgångsrik process för alla inblandade.

PR-roller vi rekryterar

Vi på KIMM har gedigen erfarenhet av PR och marknadsföring. Vi har själva arbetat i flera av de roller vi rekryterar, vilket ger oss en unik förmåga att förstå de utmaningar som våra kunder står inför. Vi kan hjälpa dig att rekrytera för de flesta yrkesroller inom PR, såsom:

  • PR-strateg: Har ofta det övergripande ansvaret för det strategiska PR-arbetet. Det kan innefatta bland annat val av kanaler, varumärkesstrategi samt syfte och mål med PR-arbetet.
  • PR-konsult: Hjälper företag och organisationer att kommunicera med allmänheten och media i syfte att stärka sitt rykte och varumärke. En PR-konsult fokuserar på att skapa publicitet och bilda opinion genom att framhäva ett specifikt budskap eller innehåll. 
  • PR-assistent: Stöttar PR-avdelningen och hjälper till med praktiska uppgifter. Detta kan innefatta framtagning av material, genomförande av kampanjer och event samt analyser.
  • Projektledare inom PR: Arbetar nära produktion och har ett helhetsansvar för enskilda kampanjer och projekt.
  • Copywriter: Skribent som ansvarar för textproduktion av artiklar, kampanjer, pressreleaser och liknande.

Söker du PR-jobb i Malmö och Skåne?

Är du en kommunikatör som letar efter en ny utmaning inom PR? Är du baserad i Malmö eller Öresundsregionen? Då har du kommit till rätt ställe. Hos KIMM är vi experter på rekrytering inom kommunikation och PR och vi hjälper dig gärna att hitta ditt drömjobb.

Ta gärna en titt på våra utannonserade tjänster just nu. Vi söker alltid nya talanger och stjärnor som vill ta nästa steg i sin karriär. Men även om du inte aktivt söker just nu, kan du skicka in ditt CV till oss så att du blir en del av vår gemenskap. Vi på KIMM har en bred och omfattande kandidatdatabas, och när vi har ett ledigt jobb som passar just dig, hör vi av oss.

Vi finns i övriga Sverige också

Även om vi på KIMM älskar Malmö och Skåne har vi lokala kontor i hela Sverige, inklusive Stockholm och övriga regioner. Så oavsett var du är baserad, kan du vara säker på att vi kan hjälpa dig att hitta din nästa PR-tjänst. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär.