Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

HKScan söker Kategorichefer till Chark & Smörgåsmat

Skåne
Vill du arbeta med utveckling av livsmedelsproduktionen genom hela värdekedjan, från gård till konsument? HKScan söker två drivna kategorichefer till sitt marknadsteam – den ena med ansvar för Kyld Matchark och den andra med ansvar för Smörgåsmat. Den ena tjänsten är ett vikariat till och med augusti 2021.

HKScans mål är att bli ett mångsidigt livsmedelsföretag. Med över 100 år av erfarenhet tillverkar vi god, hälsosam och ansvarsfullt producerad mat som möter konsumenternas och kundernas behov. Det finns flera anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta hos oss. Det främsta är att alla vi som arbetar på HKScan är ett gäng som präglas av samarbete, stimulerande arbetsuppgifter och en produktportfölj innehållande bl.a. varumärken såsom Scan, Pärsons och Bullens. HKScan har kunder inom detaljhandel, foodservice, industri- och exportsektorn, där hemmamarknader är Sverige, Finland, Danmark och Baltikum. Våra närmare 7 000 professionella medarbetare säkerställer smak, kvalitet och hållbarhet – idag och imorgon. Under 2019 uppgick nettoomsättningen för det börsnoterade HKScan till 1,7 miljarder euro. HKScan erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete där vi varje dag arbetar utifrån våra värdeord INSPIRE, LEAD, CARE och DELIVER. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov.

Om rollen:

Här erbjuds en viktig funktion i ett centralt marknadsteam. Som kategorichef på HKScan blir din huvudsakliga uppgift att, utifrån ett kategori- och marknadsperspektiv, ansvara för att leda och utveckla produktportföljen för att uppnå ett optimalt sortiment och totalerbjudande i Sverige utifrån strategi och tillväxtmål. Du är expert inom din kategori och analyserar, föreslår och genomför åtgärder för att nå målen. Utöver det optimerar du kategorin utifrån HKScans erbjudande inklusive EMV gällande djup, bredd och lönsamhet. Du är med och driver kundsamarbeten för att utveckla kategorin positivt tillsammans med andra funktioner inom HKScan. I din roll som Kategorichef arbetar du i ett nära samarbete med både koncernnivå och det lokala landet. Du rapporterar till Head of Categories och sitter i trevliga lokaler på Lindhagensgatan på Kungsholmen i Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckling och implementering av kategoriplaner baserade på marknadsanalys och kategoriinsikter.
 • Produktportföljsoptimering inkluderande nyhetslanseringar, de-listningar samt vidareutveckling av existerande sortiment för att maximera HKScans och kategorins försäljningsutveckling och lönsamhet.
 • Projektledning av planerade aktiviteter i kategorin vad gäller nyhetslanseringar, förpackningsdesign, aktiveringar etc.
 • Budgetering och kostnadsuppföljning.
 • Följa upp och analysera kategorins utveckling. Initiering och synkronisering av kategoriplaner tillsammans med KAM och säljkår, samt deltagande i planering, utveckling och implementering av aktiviteter i säljcykeln.
 • Aktivt deltagande i produktutvecklingsprojekt samt möten med kund.

Din bakgrund:

 • Minst 5 års erfarenhet i liknande roll som Kategorichef/ Produktchef/ Marknadsförare inom FMCG, eller inom roll som angränsar mot nämnda roller.
 • Relevant akademisk utbildning, alternativt en gedigen arbetslivserfarenhet inom branschen.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att utveckla och implementera kategoriplaner baserade på marknadsanalys och kategoriinsikter.
 • God kompetens kring optimering av produktportfölj, aktiviteter kopplade till nyhetslanseringar, de-listningar samt vidareutveckling av existerande sortiment.
 • Förståelse för hur marknadsföring och försäljning samarbetar för att utveckla och implementera aktiviteter.
 • Du har i tidigare roller ansvarat för budgetering och kostnadsuppföljning.
 • Erfarenhet av att arbeta i MS office och analysera Nielsendata.
 • Meriterande med B-körkort.
 • Meriterande med erfarenhet av liknande roll från foodservice.

Så här tror vi att du är:

För att trivas i rollen är du strategisk, analytisk och strukturerad i ditt sätt att tänka. Du är van vid att alltid ha kunden i fokus och arbetar på ett systematiskt och organiserat sätt där kvaliteten på leveransen alltid går att lita på. Vi söker en kommunikativ person som har förmågan att skapa relationer, förtroende och inspirera både samarbetspartners och dina kollegor internt. En expert på att skapa tilltalande presentationer som vet hur man attraherar mottagaren på ett entusiastiskt sätt. Som person är du resultatfokuserad samt har en god affärsmässig, kommersiell och finansiell förståelse. Du arbetar självgående samt har en stor förmåga att ta egna initiativ. Samtidigt har du en god förmåga för att skapa, bibehålla och utveckla relationer med såväl interna som externa kontakter. Du är öppen i ditt sätt att tänka, tänker brett och strategiskt, och hanterar situationer och utmaningar med uppfinningsrikedom och kreativitet.

Facklig kontaktperson HKScan är Madeleine Kåhre Unionen-klubben, 076 790 12 52.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar HKScan med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta rekryteringskonsult Johanna, på mailadress johanna.Nyqwist@wise.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. 

Processen kommer vara vilande pga semester under veckorna 29-31 men vi finns åter på plats under v32-v33. Men vänta inte med att söka, vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna.

Glad sommar!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal