Skip to content

Rekrytera eller hyr en Marknadschef

Vi befinner oss i ett paradigmskifte kring marknad och sälj – och företag som vill rekrytera eller hyra en marknadschef möter ofta helt nya utmaningar. Vi på KIMM ser till att din nästa marknadschef har de ledaregenskaper och förmågor som krävs för att din avdelning ska växa och stärka er position i branschen

Rätt marknadschef till din verksamhet

En modern marknadschef har behov av att kunna arbeta över alla områden inom såväl marknad och sälj – och rollen kräver därför ett flertal viktiga egenskaper. Att vara både strategisk och analytisk är hygienfaktorer för en marknadschef idag, samtidigt som man behöver ha både digital kompetens och ett helikopterperspektiv för att kunna se och ansvara för helheten.

En marknadschef har vanligtvis utbildning inom kommunikation, marknadsföring, ekonomi eller samhällsvetenskap – och har sannolikt jobbat i en roll inom marknad tidigare, som exempelvis projektledare. Karriärvägarna till rollen är många, och inför rekrytering av en marknadschef behöver man därför se till flera olika aspekter.

Kompetensbaserad rekrytering av marknadschef

Vid rekrytering av en marknadschef har företag i de flesta fall en redan satt organisation och en tydlig målbild – men saknar någon som tar ett ägandeskap för resan dit. När vi på KIMM hjälper dig rekrytera marknadschef ser vi därför till att reda ut företagets behov, mål och utmaningar, för att därefter gemensamt mappa upp en kravprofil som matchar den marknadschef ni söker. Vi lägger också stor vikt vid att lära känna er företagskultur för att kunna matcha rätt person till er organisation, bland annat genom korta “speedmeetings” med medarbetare i teamet.

Med hjälp av kompetensbaserad rekrytering och fördomsfri urvalsmetod där search, annonsering och rekryteringstester är en viktig del av processen ser vi till att hitta den person som kan uppfylla ert långsiktiga mål och ta er dit ni vill komma. Genom att låta slutkandidaterna utföra ett skarpt case/arbetsprov för att visa prov på sin kompetens och ledarskapsegenskaper säkerställer vi också att du får in en person med rätt tankesätt.

Hyr en erfaren marknadschef via KIMM

Genom konsultuthyrning via oss på KIMM får du snabbt en kompetent person på plats som kan hjälpa er att forma marknadsavdelningen och rollen på rätt sätt – framför allt om ni befinner er i en förändringsprocess. Vi gör en behovsanalys för att se vad rollen behöver åstadkomma och djupdyker därefter i våra nätverk för att hitta rätt kandidater och kunna presentera relevanta personer för dig. När du hyr en interim marknadschef överlåter du dessutom arbetsgivaransvaret helt på oss, och kan vara trygg i att vi följer upp och säkerställer att båda parter är nöjda, hela vägen.

Specialister på rekrytering inom marknad och kommunikation

Vi på KIMM är experter inom konsultuthyrning och rekrytering inom marknad, och har tillsatt många marknadschefer genom åren. Våra konsulter har själva lång erfarenhet inom området, vilket gör att vi snabbt förstår och kan tillgodose ditt behov. Vi har ett fantastiskt kandidatnätverk med etablerade relationer och lägger stor vikt vid kandidatupplevelsen, för att värna om ert varumärke. Dessutom följer vi alltid upp rekryteringen noggrant, för att säkerställa att både ni och kandidaten trivs.

Vi hittar din nästa marknadschef!

Oavsett om du vill hyra eller rekrytera marknadschef kan du vara trygg med att vi jobbar nära dig – hela vägen. Vår omfattande interna kompetens och bakgrund från liknande roller gör att KIMM är det självklara valet för din rekrytering inom marknad. Vi har kontor både i Stockholm, Göteborg och Malmö för att vi ska kunna möta dig på bästa sätt och lära känna din organisation, ditt varumärke och employer brand på djupet. När du har behov av en marknadschef – kontakta oss!