Skip to content
Jobba som konsult för Wise Professionals

Konsultporträtt

Säg hej till Linn Karlsson

När en spännande chans dök upp – ett uppdrag att arbeta på Axis Communications med Marketing Automation, så erbjöds hon en tidsbegränsad anställning som konsult hos Wise Professionals.

Mitt äventyr

De senaste fem åren har varit utvecklande både när det gäller karriären och övriga livet. I början av 2019 sa jag upp mig från en stabil anställning som digital marknadsansvarig – för att göra någon form av sent sabbatsår. Jag köpte en enkelbiljett till Grekland och höll mig sedan vid Medelhavet under ett år innan covid-19 tvingade hem mig. Under denna period startade jag en firma för att kunna arbeta som digital nomad, främst som frilansskribent.

När Malta byttes mot Malmö blev frilansarbetet inte lika inspirerande. Istället arbetade jag som redaktör på 1177.se under en period för att stötta upp under pandemin.

Att jobba på KIMM

Under mitt första år på Wise har jag känt ett stort stöd från mina konsultchefer. Arbetsformen var ny för mig, men det har fungerat väldigt smidigt. Då det operativa arbetet leds av chefen på kundföretaget, har dialogen med konsultchefen mer handlat om feedback längs vägen och praktiska frågor. Här har jag fått generös support och vägledning. Wise har hela tiden varit enkla att ha att göra med och väldigt uppmuntrande i sin kommunikation.

Vad betyder mod för dig?

Att vara modig har jag fått utmana många gånger under min tid som konsult på Wise. Att ständigt ta sig igenom saker som initialt känns utmanande är självutvecklande. Axis är det första globala företaget som jag arbetar för och jag lär mig fortfarande nya saker varje dag. I min roll ingår det bland annat att fungera som en gatekeeper och det krävs inte sällan just mod för att stå för sina beslut. En mycket stimulerande arbetsplats för den som vill utvecklas.

Hur kom du i kontakt med KIMM?

Jag började se mig om efter ett nytt jobb efter en föräldraledighet. Hade många trådar ute, men ett av mina kriterier var att jag ville arbeta för ett etablerat varumärke. En chans dök upp – ett uppdrag att arbeta på Axis Communications med Marketing Automation. Mycket spännande. En tidsbegränsad anställning via Wise Professionals erbjöds och här är jag nu efter drygt ett år som konsult på Wise.

En dag i mitt liv som konsult

Före lunch

Kaffe är en central del av morgonen. När det är avklarat brukar jag ta tag i det som är mest urgent på den långa to-do-listan. Sedan varvas dagen med möten och fokustid framför skärmen.

Efter lunch

Arbetet fortsätter enligt samma mönster som under förmiddagen. Som produktägare ingår det i mina arbetsuppgifter att undersöka vilka förändringar som ska göras i vårt system för Marketing Automation, kommunicera med våra användare och inte minst att ständigt samarbeta tätt med IT-avdelningen.

På kvällen

Brukar det bli någon hinderbana

eller annan lek hemma med sonen. Matlagning eller det underbara konceptet ”brinner” (breakfast-for-dinner). Läs- och sångstund. Sen, tack och god natt.

Bli inspirerad

Ta del av mer inspiration
Blogg

Hur ser framtiden ut för inhouseavdelningen?

I USA har ca 80% av företagen en egen inhouseavdelning för marknadsföring. I Sverige ligger siffran runt 60%. Innebär detta att reklambyrån är död? Att alla borde ha en inhousebyrå? Och hur jobbar vi bäst med konsulter och specialister?
Success Story

Att rekrytera en nyckelperson snabbt & kostnadseffektivt!

Att snabbt hitta en medarbetare som passar in i kulturen, förstår affären och projektleder som en stjärna var uppdraget. Läs mer om hur KIMM stöttade Marknadsföreningen Stockholm när dem behövde en ny Medlemsansvarig.
Guide

Strategier och trender 2024

Efter ett utmanande år där marknads- och kommunikationsavdelningar stått inför budgetmässiga prövningar och resursbegränsningar, är det nu dags att blicka framåt. Utforska strategierna och trenderna som kommer vara avgörande för att ta marknadsföring till nya höjder. Följ med oss när vi granskar hur personalisering blir nyckeln till att skapa meningsfulla upplevelser och når målgrupper på djupet.
Blogg

Så leder du ett hållbart och framgångsrikt marknadsteam

En roll med stora utmaningar i ständig utveckling. Marknadschefen förväntas ofta ha svar på allt – men hur skapar man ett hållbart team och vad ska man lägga fokus på? Experterna Marie och Maggie ger sina bästa tips för hur man lyckas i sin roll i tuffare tider.
Blogg

Vinn en exklusiv Teamutvecklings-workshop!

Vill du ta ditt team till nya höjder? Nu har du chansen att vinna en spännande och interaktiv workshop i teamutveckling från vår partner Alva Labs! Den är speciellt anpassad för upp till 10 personer. Under 1,5 intensiva timmar kommer ni tillsammans att utforska och utveckla er teamdynamik på djupet.
Blogg

Retorik 101: Så kommunicerar du marknadsavdelningens värde

En stor del av ditt jobb som marknadschef är att kommunicera marknadsavdelningens värde och bidrag till företagets framgång. En välutformad och övertygande kommunikation är nyckeln till att intebara stärka ditt team utan också att få övriga delar av organisationen att förstå och uppskatta den betydelsefulla roll som marknadsföring spelar.
Blogg

Minskad marknadsbudget? Prioritera rätt!

I en värld där företagsbudgetar ständigt är under press är det inte ovanligt att marknadsavdelningar får klara sig med mindre resurser – både i form av pengar och medarbetare/kompetens. Men även om du har en minskad marknadsbudget finns det många sätt att nå dina mål utan att bränna hål i fickan. Så med en minskad budget? Var bör du lägga din tid?
Blogg

Från brand fatigue till mer hjärta och integrering

Aldrig någonsin har omvärlden förändrats i den takt som den gör idag. De senaste åren har vi sett en explosion av innovationer och teknik som har förändrat sättet vi når ut till och engagerar våra målgrupper. I en värld som ständigt förändras blir marknadsförarens roll att lyckas sticka ut ur bruset och att lyckas anpassa sig efter det ständigt föränderliga beteendet hos målgruppen. Vilka trender kommer att färga marknadsföringslandskapet under de kommande 10 åren?
Blogg

Marknadsbranschens (r)evolution – har vi hängt med?

Under de senaste tio åren har marknadskommunikation utvecklats i en rasande takt. Med ökad användning av teknologi och förändrade konsumentbeteenden har yrkesområdet genomgått en betydande förändring. Frågan är, har vi hunnit med?
Event

Upptäck kraften med ChatGPT inom marknadsföring

Webinar
Blogg

Gasa eller bromsa i lågkonjunktur?

Visste du att studier av tidigare lågkonjunkturer visar tydligt att de som vågade agera kraftfullt genom att prioritera, investera och satsa på optimering var de som klarade sig bäst?
Event

Så bygger du ett hållbart marknadsteam!

Blogg

Från litet till mellanstort marknadsteam

Din organisation har gått från att ha en marknadsperson, den där multikreatören som förväntas leverera alltifrån strategi till produktion till att nu bestå av ytterligare en specialist eller koordinerande kompetens. Nu står ni inför expansion igen. Hur går man från att vara ett litet marknadsteam till att växla upp, hitta fler specialister och bli ett mellanstort marknadsteam? Vilken väg ska NI välja? Och innebär ett mellanstort team att vi gör ALLT internt? Det djupdyker vi i den här bloggen.
Blogg

Så bygger du det ”lilla” marknadsteamet

Många bolag och organisationer börjar sin ”marknadsresa” genom att anställa en person. Man söker då den där multikreatören som både ska leverera hands on, planera strategiskt och kunna ställa krav på leverantör. Men vad är nästa kompetens att ta in? Hur går din organisation från ensamrollen på marknad till att bygga det där lilla marknadsteamet som innebär att ni snabbt kan skala upp ert marknadsarbete?
Blogg

Så lyckas Beijer Byggnadsmaterial AB fånga sin målgrupp!

Hur vågar man som marknadsteam tänka utanför boxen för att skapa engagemang? Hur tar man första steget mot nya strategier och hur kommer man nära sin målgrupp på riktigt? Svaren på de frågorna delade Elisabet Heinrich med sig av på årets första KIMM webinar!
Event

Webinar: Så byggde Beijer Bygg starka och framgångsrika egna kanaler

Blogg

Så använder du marknadsbudgeten smart 2023

Planerar ni att möta lågkonjunkturen genom att dra ner på marknadskostnader och slimma resurser? Det kan föra med sig större risker på lång sikt än vad det ger i vinst på kort sikt. Vi ger några exempel och resonerar kring hur vi kan förhålla oss till både konjunktur och trender, samtidigt som vi skärper vårt fokus och lägger tid och kostnader på det som ger bäst värde, både nu och senare.
Blogg

Så skapar en CRM-ansvarig värde för din verksamhet

Vi upplever en stor efterfrågan på kompetens inom CRM. Hur kommer det sig att fler och fler organisationer vill arbeta strukturerat och fokuserat med sitt CRM och vilka värden kan det skapa för verksamheten?
Blogg

Våga ta klivet till en roll som CRM-ansvarig

Arbetar du i en roll där en del av arbetsuppgifterna handlar om att hantera information i CRM-system? Kanske är du superuser, tar fram listor, sätter upp automatiseringar eller ser till att data från kampanjer kommer till säljare? Då sitter du på kompetens och kunskap som är efterfrågad i rollen som CRM-ansvarig!
Event

MIS: Hur du bygger ditt MarCom dreamteam – Case med Intersport & KIMM

Stockholm
Ta del av mer inspiration