Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Insight Manager till Öresundskraft

Skåne
Vill du vara med och bidra till ett bättre samhälle, bekämpa klimatförändringar och skapa förutsättningar för en hållbar utveckling? Har du erfarenhet som Insight Manager eller Marknadsanalytiker? Då kan det vara dig vi söker!

Vi är ett härligt gäng på Öresundskraft som letar efter någon som vill hjälpa oss på resan mot att skapa kommunikation, erbjudanden och kundupplevelser grundat på ett insiktsdrivet arbetssätt. Vi vill helt enkelt kunna inspirera människor med nya innovativa lösningar och överraska dem genom att göra något extra härligt av det enkla och vardagliga. Sådana upplevelser sker så klart inte av en slump utan genom ett kreativt och strukturerat arbete med kunden och affären i fokus.

Det som får våra hjärtan att slå lite hårdare är den förändringsresa vi är inne på. Vi ska vara delaktiga i att lösa klimatutmaningarna genom att hjälpa våra kunder till en hållbar och smidig livsstil. Därför måste vi möta dem på deras villkor och i de kanaler som de vill möta oss. För att kunna skapa ett genuint värde i kundmötet ska vi nu bli ännu mer insiktsdrivna. Tillsammans med våra kunder – och förhoppningsvis tillsammans med dig!

Om rollen

Vi rekryterar nu en nyckelroll i vår resa mot morgondagens hållbara energisystem. Rollen som Insight Manager kommer sitta på ansvarsområdet Sälj & Marknad och där driva utveckling kring våra kundinsikter och vårt analysarbete. Du kommer att driva arbetet med att möjliggöra beslut kopplat till marknadsföring, erbjudandeutveckling, försäljning och lojaliserande kundaktiviteter och säkerställa att vi tar nästa steg i med vårt datadrivna arbetssätt. Rollen innefattar även att vara med och driva ett internt kundinsiktsforum och samarbete kommer ske mot många olika grupperingar i bolaget och givetvis också mot IT/BI.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvarig för att sätta strategi för insamling av kundinsikter & mätning av kundnöjdhet
 • Ha en aktiv roll i hur affärsområde Sälj & Marknad tar nästa steg i att integrera kundinsikter i sitt dagliga arbete.
 • Identifiera förbättringsmöjligheter i kundens möte med Öresundskraft baserat på framtagna kundinsikter.
 • Jobba med tillväxt och potential-analyser
 • Analysera och följa upp kundbasens utveckling över tid.
 • Delaktighet i segmenteringsarbetet.
 • Samarbete och dialog med IT/BI kring utveckling av BI-rapporter samt arbetet med data-kvalité.

Du rapporterar till Marknadschef Jesper Mårtensson.

När du levererar på ditt uppdrag medverkar du till att:

 • Transformera energibranschen
 • Utveckla en insiktsbaserad och kundfokuserad kultur inom Öresundskraft
 • Skapa riktigt bra kundupplevelser
 • Skapa en datadriven arbetsplats för dig och dina kollegor
 • Skapa en bättre värld!

Om dig

Som person är du nyfiken, drivande och analytisk. Du vet hur du omvandlar data och analys till relevanta kundinsikter och kommunicerar dessa på ett tydligt sätt till olika funktioner.

Vi ser gärna att du har:

Erfarenhet av att arbeta som Insight Manager eller liknande roller med stor andel analysarbete

 • Erfarenhet av kundsegmentering
 • Vana vid att arbeta agilt
 • Relevant utbildning från högskola eller universitet

Det är meriterande om du har arbetat med tillväxtanalys, abonnemangsstrukturer och/eller visualiseringsverktyg.

Om Öresundskraft

Vi är 400 positiva klimataktivister som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar smarta tjänster, resurseffektiv energianvändning och ett hållbart energisystem. Vi har kraften att förändra, att bidra med lösningar på klimatutmaningarna och för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Med allt ifrån el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, solceller, laddning, bredband och stadshubb för Internet of Things till energitjänster arbetar vi för vår vision: ”För en bättre värld”.

Lika enkelt som att vara kund hos oss ska det vara att trivas och må bra som medarbetare! Förutom tillgång till nyrenoverade och moderna kontorslokaler får alla dessutom både träna varje vecka och årligen volontärarbeta 17 timmar på betald arbetstid. Vi har helt enkelt gett oss sjutton på att tillsammans med kunder och samarbetspartners lösa klimatutmaningarna för nordvästra Skåne. Kom och var med oss i detta viktiga arbete! #tillsammansför17

Innovationer som ger kraft – YouTube

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman mm@kimm.se eller Maggie Klingenstierna på maggie.klingenstierna@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!