Second Opinion

Driver du rekryteringsprocessen själv och måste göra ett val mellan två superkandidater? Eller har du redan ett stort kontaktnät och känner till den personen som du funderar på att rekrytera? Kanske är det dags att låta någon inom företaget eller organisationen ta ett kliv till en ny roll?

Vi hjälper dig gärna med det sista och avgörande steget i rekryteringsprocessen på ett korrekt och säkert sätt. Låt oss genomföra en Second Opinion och utvärdera kandidaten/kandidaterna med hjälp av vetenskapliga beslutsunderlag istället för att gå på enbart din magkänsla. Med objektiva metoder och testverktyg bidrar vår personbedömning till er övriga rekryteringsprocess, samtidigt som samarbetet ger er underlag för introduktion och utveckling. Vi använder kvalitetssäkrade testverktyg för att mäta kandidatens personliga egenskaper och kapacitet, vi intervjuar kompetensbaserat och ger kandidaten en utförlig teståterkoppling.

Därefter får ni vårt utomstående perspektiv på er slutkandidat. Den individ som sökt jobbet hos er får en rättvis och professionell bedömning, och ni får ett väl underbyggt beslutsunderlag.

Är er slutkandidat aktuell för en chefsposition? Vid chefsrekrytering och bedömning av ledarpotential rekommenderar vi utöver personlighets- och kapacitetstest, ett test som mäter destruktiva stressbeteenden. Vi berättar gärna mer. Utifrån era behov anpassar vi vårt upplägg så att ni får ut det mesta av samarbetet.

När har ni användning av en Second Opinion?

  1. När ni vill ha en objektiv och oberoende bedömning av slutkandidater
  2. När ni vill ha underlag för introduktion och utvecklingsinsatser
  3. Vid organisationsförändringar som innebär nya krav för befintliga medarbetare

 

Kontakta oss