Skip to content

Paulina fick jobbet på Veidekke: ”Superproffsig rekrytering”

Personligt, proffsigt och rätt förutsättningar. Så upplevde Paulina Robinson rekryteringsprocessen med KIMM när hon sökte jobbet hos Veidekke.
Success Story

“Jag kunde inte ha haft en mer fantastisk process”, säger hon.

Paulia Robinson hade jobbat på byråsidan hela sitt liv, och letade efter ett jobb på en inhouse-marknadsavdelning på ett företag. När hon googlade efter ett intressant jobb hittade hon annonsen för en roll som innehållsproducent hos bygg- och fastighetsföretaget Veidekke på KIMMs hemsida. Hon kände direkt att det passade henne.

“Jag fotade arkitektur och tyckte det var väldigt spännande med samhällsbyggnation och frågor kring det. Detta jobbet kändes det superrätt för mig”, säger Paulina.

Personlig och tät kontakt

När hon sökt jobbet kom hon snabbt i kontakt med rekryteraren Sabina på Wise Professionals specialistområde KIMM, som rekryterar inom marknad och kommunikation. Trots att Paulina vid det tillfället befann sig i Grekland hade de en lång intervju via Skype.

“Sabina var superproffsig och världens bästa kontaktperson. Hon gav mig allt underlag och såg till att jag fick rätt information så att jag kunde förbereda mig på bästa sätt. Jag kände mig väl omhändertagen.”

Höga förväntningar

Paulina hade ytterligare ett samtal med Sabina innan hon hade första intervjun med Veidekke.

“Förväntningarna på Veidekke ökade i och med att rekryteringsprocessen var så proffsig. Därför tror jag också att jag gav mer i ansökningsprocessen. Jag ville verkligen ge allt på intervjuerna och möta den höga nivån. När man får så pass mycket av den som rekryterar vill man också ge det tillbaka.”

Viktigt med rätt förutsättningar

Efter många år i arbetslivet har Paulina erfarenhet av flera olika rekryteringsprocesser. För henne är det viktigt att hon kan känna sig trygg i att ha fått rätt förutsättningar för att vara väl förberedd.

“Det viktiga i rekryteringsprocessen är att man känner sig säker och att man känner att man har all den informationen man behöver för att göra en bra intervju. Att jag vet vilka som ska vara på plats under intervjun och att man fått bra underlag.”

“Fantastisk process”

Paulina upplever att hon fick rätt information och tydlighet i processen redan från första kontakten med KIMM.

“Det som stack ut var att min kontaktperson var så otroligt personlig. Det har jag aldrig upplevt i en rekryteringsprocess innan. Att den som rekryterar tar så stort ansvar för varenda kontakt och samtal, och att hon var så pass personlig.”

Paulina fick underlag för att göra ett arbetsprov, som sedan presenterades för Veidekke. En viktig del i rekryteringsprocessen. När Paulina väl började jobba på Veidekke blev hon ännu mer övertygad om att det var rätt.

“Det kändes som att min kontaktperson hade hittat de kandidater som hon verkligen tyckte passade bäst för just det jobbet. Därför tror jag också att matchningen blev väldigt bra. Det var verkligen en helt fantastisk process.”

Uppföljning och fortsatt kontakt

Efter några månader kom Sabina på KIMM ut till kontoret i Solna för att träffa Paulina. Under uppföljningsmötet pratade de om hur det har fungerat och hur väl Paulina trivs på sitt nya jobb.

“Att börja på Veidekke har till och med varit över förväntan. Jag har fått göra allt jag trodde att jag skulle få göra, och mycket mer. Det har varit jättebra!”

Om du vill veta mer om KIMM och hur vi skulle kunna hjälpa dig – kontakta oss!