Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Social Media och Influencer Marketing Specialist till Didriksons

Västra Götaland
Vill du kombinera din stora passion för Social Media och Inluencer Marketing med att få jobba med ett svenskt klassiskt jackvarumärke? Är du en nyfiken och driven person som har erfarenhet av liknande roll? Då kanske du är vår nya stjärna inom Social Media och Influencer Marketing. Varmt välkommen med din ansökan!

Didriksons är idag ett av Skandinaviens ledande varumärken inom jackor med huvudkontor beläget i Viared strax utanför Borås. Företaget har under de senaste åren visat god tillväxt inom kategorierna, dam, barn och herr, och ägs av Equity-bolaget Adelis. Idag finns vi representerade i nästa alla marknader i Europa och USA. För att läsa mer om Didriksons, besök gärna Didriksons

Din roll

Hos oss väntar en spännande och varierande vardag i ett passionerat och agilt team. Som Social Media och Influencer Marketing Specialist kommer du att ansvara för våra plattformar inom sociala medier samt arbeta med influencer marketing på både strategisk och operativ nivå samt global och lokala marknader. Ditt ansvar kommer att innebära att du säkerställer att vi kommunicerar med våra målgrupper med rätt innehåll, via rätta kanaler och on-brand influencers. Lika viktigt är den kontinuerliga analysen av utfallet. Du kommer att sätta upp strategiska Social Media och Influencer Marketing planer och sedan ansvara för att de genomförs. Du blir en del av vårt härliga och kompetenta Global e-Comm & Digital Marketing team och rapporterar till E-Commerce manager.

Exempel på arbetsuppgifter

Sociala Medier

·               Tillsammans med E-Commerce manager och Content manager skapa social media plan; vad, när, var och hur ska vi kommunicera och publicera, samt med vilket syfte och mål.

·               Skapa och implementera engagerande, varumärkesbyggande och konverteringsdrivande organiskt content med en hög räckvidd för samtliga e-kanaler.

·               Följa upp och analysera följare, engagemang och trafik.

·               Bemöta kommentarer och interagera med våra följare.

·               Jobba proaktivt med att följa trender, se möjligheter och komma med idéer om hur vi kan maximera vår närvaro och kommunikation på bästa sätt.

Influencer Marketing

·               Tillsammans med E-Commerce manager skapa Influencer Marketingplan och mål.

·               I samarbete med våra lokala byråer, identifier och etablera kontakt med profiler på global och lokal nivå som går i linje med vårt varumärke.

·               Genomföra aktiviteter kopplat till influencer marketing och samarbeten för att stödja olika mål, såsom att driva konvertering, öka varumärkeskännedom, få in nya följare och skapa användargenererat content.  

·               Projektleda och ansvara för hela kedjan kopplat till influencer marketing vilket inkluderar löpande kontakt med influencers och byråer, förhandla kontrakt, skapa briefer, idégenerering, säkerställa bildrättigheter etc.

·               Skapa och implementera tillvägagångsätt kring logistiken av produktutskick och hur upplevelsen ska vara när man tar emot en produkt.

Sammanfattningsvis handlar det om att bygga och upprätthålla ett stort nätverk av influencers och närvaro på sociala medier för att hjälpa oss att fortsatt utmärka oss som varumärke, skapa engagemang och att driva trafik som i slutändan leder till intäkter.

Din bakgrund

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom marknad/kommunikation/ekonomi (kan vara inom YH och/eller universitet). För att vara trygg i rollen ser vi att du har minst 3 års erfarenhet av liknande roll där du har ansvarat för Social Media och Influencer Marketing, gärna från samma eller en likartad bransch. Du har en bred kunskap inom områdena och håller dig ständigt uppdaterad om de senaste trenderna samt har full koll på aktuella byråer och publiceringsverktyg inom Social Media Marketing / Communication. Att skapa och skriva engagerande SoMe-texter (på både svenska och engelska) kommer naturligt för dig och du har en god förståelse för hur man bygger ett starkt varumärke kombinerat med tillväxtmål. Du är van vid att analysera utfall och Google Analytics, HootSuite eller liknande är dina ”go-to” verktyg.

Då vårt koncernspråk är engelska är det viktigt att du är kompetent i att kommunicera på engelska såväl som svenska, primärt i text. 

För att lyckas i rollen behöver du både vara kreativ och analytisk på samma gång. Du drivs av att ständigt hitta förbättringar och gillar att ligga steget före. Du är en nyfiken person, trivs i samarbete med andra och har stor passion för din valda yrkesbana. Då rollen är bred och innehåller mycket detaljer ser vi att du är noggrann och gillar att arbeta strukturerat. Sist men inte minst är det en stark fördel att du tilltalas av våra produkter och på så sätt förstår vår målgrupp.

Vårt erbjudande

Affärsidén är samma idag som för 100 år sedan när Didriksons startade på den svenska västkusten: att erbjuda konsumenten moderna och funktionella plagg som skyddar från väder och vind så att de kan njuta av en dag utomhus oavsett väder. Vi hoppas och tror att alla som arbetar hos oss känner sig stolta och trygga över att vi levererar och producerar hållbara funktionskläder. Vi tror på att integration mellan alla våra avdelningar är avgörande för välmående. Något som vi gärna uppmuntrar genom att till exempel erbjuda möjlighet att träna tillsammans med kollegor på arbetstid. Vi tror att vi genom att inspirera till ett aktivt liv och rikt umgänge mellan kollegor, bättre möter våra kunders behov och på så sätt kan behålla den standarden som vi idag står för, både gentemot slutkund men också mot omvärlden och miljön. 2021 och 2022 har vi certifierats Great Place to Work.

Nyfiken?

Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Sophia är ansvarig Rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når Sophia på Sophia.Francke@wise.se. Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal, Personalrabatt