Kommunikatör till ICA-handlarnas Förbund

Stockholm Konsultuppdrag

Till ICA-handlarnas Förbund i Solna söker vi nu en Kommunikatör med bredd, driv och digitalt intresse. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals på heltid, med start i januari 2021. Uppdraget beräknas pågå i 12 månader.

Apply for this job By 5 December, 2020

These are some of the benefits the employer offers

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

I denna Kommunikatörsroll är du ett viktigt stöd till organisationen i olika kommunikationsfrågor och projekt. I rollen ingår en hel del produktion av olika slag, allt från att skriva och publicera i digitala kanaler till att göra kommunikationsplaner eller jobba med layout och bildhantering.
En del film och fotografering kan också bli aktuellt.

Vi söker dig som är proaktiv och serviceinriktad och gillar att arbeta med en bred palett av produktion och kommunikationsaktiviteter. Du producerar både själv och i samarbete med andra för att få flödet att fungera, så att rätt innehåll kommer ut i rätt kanaler och med rätt ton. Du ingår i avdelningen Kommunikation och kommer att stötta både dina kommunikationskollegor, övriga enheter inom ICA-handlarnas Förbund och våra medlemmar, ICA-handlarna. I rollen ligger även arbete med internkommunikation för de 40 medarbetarna på Förbundet, till exempel via intranätet ”Lagret”, samt vissa kommunikationsinsatser till medarbetare inom andra delar av ICA. Du kommer jobba med olika projekt inom Förbundet och ansvara för kommunikationsplanering samt genomförande av olika kommunikationsinsatser. Som en del av Kommunikationsavdelningen blir du även delaktig när så behövs i utveckling som avdelningen jobbar med. Rollen är placerad i Solna i Stockholm och du rapporterar till Kommunikationschef.

Om företaget

ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges ICA-handlare och huvudägare till börsnoterade ICA Gruppen. Vi är cirka 40 medarbetare och jobbar med löpande medlemsservice och rådgivning, utbildning och handlarutveckling, omvärldsanalys, kommunikation, PR och opinionsbildning samt hållbarhet och samhällsengagemang.

Tron på kraften i både individen och det gemensamma är grunden för vår affärsmodell och våra värderingar som vi delar med ICA-butikerna, ICA Gruppen och dess verksamheter.

Enkelhet: Vi tänker enkelt först

Entreprenörskap: Vi skapar möjligheterna

Engagemang: Vi gör skillnad

Dina arbetsuppgifter: 

 • Ansvara och leda kommunikationsarbetet i olika projekt, allt ifrån projekt som syftar till att öka kunskaperna kring digitalisering hos ICA-handlare till interna utbildningar av olika slag
 • Vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till olika avdelningar
 • Upprätta och driva igenom kommunikationsplaner i projekt samt följa upp och utvärdera aktiviteter.
 • Huvudansvar för intranätet samt vara ett stöd i arbetet med innehåll i alla våra kanaler (webb, Instagram och appar)
 • Planera, producera och uppdatera innehåll och material, digitalt, rörligt, tryckt och PPT
 • Vara del i det redaktionella arbetet, både producera själv samt ibland beställa och kravställa från andra
 • Ansvara för kommunikationsarbetet i Hakon Swenson Stiftelsen

Vi ser gärna att du har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring från högskola eller t ex Berghs. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Flerårig och aktuell erfarenhet av arbete med intern och extern kommunikation, ha jobbat med kommunikation både strategiskt och operativt.
 • Van att ge kommunikationsstöd till både medarbetare och chefer
 • Erfarenhet och känsla för att jobba med layout och visuell identitet
 • En säker kommunikatör och skribent med stort intresse för att producera målgruppsanpassat innehåll som berör och engagerar.
 • Teknikintresserad och duktig på att förstå och använda digitala verktyg

Du förväntas ha goda kunskaper i: 

 • Adobe CC (Photoshop, InDesign och Premiere)
 • Office 365 (goda kunskaper i hela paketet men framförallt SharePoint och PowerPoint)
 • Webbpublicering (meriterande med Umbraco)
 • Digitala nyhetsbrevs- och enkätverktyg (Apsis el dyl)
 • Webbanalys, Google Analytics
 • Marknadsföring i sociala medier (Facebook, Instagram, LinkedIn etc.)

Dina personliga egenskaper är av stor vikt! Vi tror att rätt person för uppdraget är social, gillar att samarbeta i team och har lätt för att skapa goda relationer. Du är en leveransfokuserad doer med stort engagemang, som gillar att arbeta strukturerat, få saker att hända och vill ta egna beslut. Du trivs med parallella projekt, tempo och att jobba operativt såväl som strategisk. Du är serviceinriktad och har inga problem med att hoppa in och hjälpa till där det behövs. Du älskar att arbeta med kommunikation i alla dess former och är en nyfiken person som håller dig uppdaterad på nya idéer då utveckling är viktigt för dig.

OM KIMM & Wise Professionals

Vi på KIMM är specialister på rekrytering och attraktion inom kommunikation och marknadsföring. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Öresund och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar. Exempel på organisationer som vi samarbetar med hittar du här.

Vad händer nu?

I detta uppdrag samarbetar ICA-handlarnas Förbund med KIMM & Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvarig konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Apply for this job By 5 December, 2020

Here is ICA Handlarnas Förbund

Kolonnvägen 20, Solna

Contact me for more information

Sabina Axelsson

Konsultchef, Stockholm

Apply for this job!

We need your application by 5 December, 2020

Apply for this job

More available jobs

New

Produktchef

Sedan 1 april 2020 är Swedol en del av Momentum Group och bildar tillsammans med TOOLS ett gemensamt affärsområde. Till denna nya organisation söker vi nu en Produktchef att ta ansvar för produktområdet Fordon/Award.

Stockholm Application deadline: 17 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply

Grafisk Designer till konsultuppdrag

Till ett längre uppdrag i Stockholm söker vi nu en mångsidig grafisk designer. Du kommer vara delaktig i hela den kreativa processen och kommer att arbeta med produktion för både digitala kanaler och print. Uppdraget beräknas pågå i 12 månader med chans till en fast anställning hos vår uppdragsgivare

Stockholm Application deadline: 3 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply

Project & Production Leader – Arken Zoo/Musti Group

We’re looking for the best talent, those with a passion for building strong brands to join the Swedish team, with a consumer first approach. You will be joining an innovative, fast growing and exciting company with passion for pets. We are now looking for an energetic and quality-focused Project & Production Leader to join our Swedish Marketing team in Stockholm

Stockholm Application deadline: 5 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply

Marknadskoordinator

För vår nordiska verksamhet söker vi nu en dynamisk och målinriktad marknadskoordinator med höga ambitioner och driv som nyligen påbörjat sin karriär inom marknadsbearbetning. Tycker du om kommunikation och varierande arbetsuppgifter så kanske detta kan vara något för dig!

Stockholm Application deadline: 3 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply

Head of Marketing & Offering

Vi befinner oss mitt i en spännande utvecklingsresa och nu söker vi en chef för Marknad & Erbjudande med digital spets och framtidstänk. Vill du vara med och bidra till säkrare arbetsplatser? Då har vi tjänsten för dig, Head of Marketing & Offering för Cresto Group!

Skåne Application deadline: 13 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply