Kommunikatör till ICA-handlarnas Förbund

Tillsatt

Stockholm Konsultuppdrag

Till ICA-handlarnas Förbund i Solna söker vi nu en Kommunikatör med bredd, driv och digitalt intresse. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals på heltid, med start i januari 2021. Uppdraget beräknas pågå i 12 månader.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

I denna Kommunikatörsroll är du ett viktigt stöd till organisationen i olika kommunikationsfrågor och projekt. I rollen ingår en hel del produktion av olika slag, allt från att skriva och publicera i digitala kanaler till att göra kommunikationsplaner eller jobba med layout och bildhantering.
En del film och fotografering kan också bli aktuellt.

Vi söker dig som är proaktiv och serviceinriktad och gillar att arbeta med en bred palett av produktion och kommunikationsaktiviteter. Du producerar både själv och i samarbete med andra för att få flödet att fungera, så att rätt innehåll kommer ut i rätt kanaler och med rätt ton. Du ingår i avdelningen Kommunikation och kommer att stötta både dina kommunikationskollegor, övriga enheter inom ICA-handlarnas Förbund och våra medlemmar, ICA-handlarna. I rollen ligger även arbete med internkommunikation för de 40 medarbetarna på Förbundet, till exempel via intranätet ”Lagret”, samt vissa kommunikationsinsatser till medarbetare inom andra delar av ICA. Du kommer jobba med olika projekt inom Förbundet och ansvara för kommunikationsplanering samt genomförande av olika kommunikationsinsatser. Som en del av Kommunikationsavdelningen blir du även delaktig när så behövs i utveckling som avdelningen jobbar med. Rollen är placerad i Solna i Stockholm och du rapporterar till Kommunikationschef.

Om företaget

ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges ICA-handlare och huvudägare till börsnoterade ICA Gruppen. Vi är cirka 40 medarbetare och jobbar med löpande medlemsservice och rådgivning, utbildning och handlarutveckling, omvärldsanalys, kommunikation, PR och opinionsbildning samt hållbarhet och samhällsengagemang.

Tron på kraften i både individen och det gemensamma är grunden för vår affärsmodell och våra värderingar som vi delar med ICA-butikerna, ICA Gruppen och dess verksamheter.

Enkelhet: Vi tänker enkelt först

Entreprenörskap: Vi skapar möjligheterna

Engagemang: Vi gör skillnad

Dina arbetsuppgifter: 

 • Ansvara och leda kommunikationsarbetet i olika projekt, allt ifrån projekt som syftar till att öka kunskaperna kring digitalisering hos ICA-handlare till interna utbildningar av olika slag
 • Vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till olika avdelningar
 • Upprätta och driva igenom kommunikationsplaner i projekt samt följa upp och utvärdera aktiviteter.
 • Huvudansvar för intranätet samt vara ett stöd i arbetet med innehåll i alla våra kanaler (webb, Instagram och appar)
 • Planera, producera och uppdatera innehåll och material, digitalt, rörligt, tryckt och PPT
 • Vara del i det redaktionella arbetet, både producera själv samt ibland beställa och kravställa från andra
 • Ansvara för kommunikationsarbetet i Hakon Swenson Stiftelsen

Vi ser gärna att du har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring från högskola eller t ex Berghs. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Flerårig och aktuell erfarenhet av arbete med intern och extern kommunikation, ha jobbat med kommunikation både strategiskt och operativt.
 • Van att ge kommunikationsstöd till både medarbetare och chefer
 • Erfarenhet och känsla för att jobba med layout och visuell identitet
 • En säker kommunikatör och skribent med stort intresse för att producera målgruppsanpassat innehåll som berör och engagerar.
 • Teknikintresserad och duktig på att förstå och använda digitala verktyg

Du förväntas ha goda kunskaper i: 

 • Adobe CC (Photoshop, InDesign och Premiere)
 • Office 365 (goda kunskaper i hela paketet men framförallt SharePoint och PowerPoint)
 • Webbpublicering (meriterande med Umbraco)
 • Digitala nyhetsbrevs- och enkätverktyg (Apsis el dyl)
 • Webbanalys, Google Analytics
 • Marknadsföring i sociala medier (Facebook, Instagram, LinkedIn etc.)

Dina personliga egenskaper är av stor vikt! Vi tror att rätt person för uppdraget är social, gillar att samarbeta i team och har lätt för att skapa goda relationer. Du är en leveransfokuserad doer med stort engagemang, som gillar att arbeta strukturerat, få saker att hända och vill ta egna beslut. Du trivs med parallella projekt, tempo och att jobba operativt såväl som strategisk. Du är serviceinriktad och har inga problem med att hoppa in och hjälpa till där det behövs. Du älskar att arbeta med kommunikation i alla dess former och är en nyfiken person som håller dig uppdaterad på nya idéer då utveckling är viktigt för dig.

OM KIMM & Wise Professionals

Vi på KIMM är specialister på rekrytering och attraktion inom kommunikation och marknadsföring. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Öresund och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar. Exempel på organisationer som vi samarbetar med hittar du här.

Vad händer nu?

I detta uppdrag samarbetar ICA-handlarnas Förbund med KIMM & Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvarig konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger ICA Handlarnas Förbund

Kolonnvägen 20, Solna

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Interim Kommunikatör till uppdrag inom förmögenhetsrådgivning

Nu söker vi en senior kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt med fokus på varumärkeskännedom, PR och produktion av innehåll i digitala kanaler såväl som tryckta/traditionella. Det här är ett heltidsuppdrag på minst 6 månader genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer