Veidekke Sverige söker en Marknads- och Kommunikationschef

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Vill du arbeta i en unik miljö med tydliga värderingar, ett högt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och med ett starkt fokus på kunden och medarbetarens behov? Vi söker dig som drivs av omväxlande arbetsuppgifter och där du får arbeta nära ditt team i att utveckla och stärka ett varmt varumärke med stort hjärta. Ditt uppdrag omfattar såväl extern som intern kommunikation, media, press till ledarkommunikation. Varmt välkommen med din ansökan!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag och det finns flera anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta hos oss på Veidekke. Det främsta är att vi alla på Veidekke är innovativa, handlingskraftiga och prestigelösa medarbetare. Veidekke erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt företag som varje dag arbetar utifrån våra värderingar. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Tillsammans äger vi ca 20% av Veidekke och är koncernens näst största ägare

Om rollen

Veidekke Sverige befinner sig mitt i en spännande utvecklingsresa och söker nu en Marknads- och Kommunikationschef då tidigare person går vidare i organisationen. Vi söker en person som har höjd och bredd inom kommunikation och marknad och som vill leda och arbeta i och tillsammans med ett team på 5 kreativa specialister. I rollen har du det övergripande ansvaret för all intern- och extern kommunikation som rör Veidekke Sveriges verksamhet. Du arbetar såväl strategiskt som operativt med att utveckla och förädla vårt varumärke, öka kännedom och engagemang ​för våra värderingar och önskade position på marknaden och skapa goda förutsättningar för en kommunikativ organisation. Ditt ledarskap och nya tänk bidrar till att öka effektiviteten av gruppens arbete och produktioner. Du har personalansvar, budgetansvar och både prioriterar och driver samt tar aktiv del av planering, genomförande och uppföljning. I tjänsten rapporterar du direkt till VD och ingår i Veidekke Sveriges ledningsgrupp. Du kommer också ingå i ett nära samarbete med koncernens kommunikationsenhet. Vi sitter tillsammans i trevliga lokaler i Solna Business Center.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Du leder, koordinerar, utvecklar och arbetar i och tillsammans med ditt marknadsteam som består av fem specialister – ansvarig externkommunikation, digital specialist, innehållsproducent, marknadskommunikatör och en produktionsledare på deltid
 • Samarbetar med kommunikationsenheten på koncernnivå
 • Ansvarar för att utveckla, driva och implementera interna- och externa kommunikationsaktiviteter utifrån Veidekke Sveriges affärsmål och strategi
 • Planerar, koordinerar och utför kommunikationsuppdrag inom PR och mediahantering, budskapsplattform, sponsring och vid behov även krishantering
 • Budskapsformulering och paketering av övergripande intern- och extern kommunikation
 • Digital och social marknadsföring
 • Implementera och förvalta koncernens gemensamma områden som rör varumärke och identitet
 • Stödjer och inspirerar chefer i deras kommunikationsarben

Som person har du en strategisk kapacitet men även förmågan och viljan att arbeta operativt med kommunikation. Du har lätt för att röra dig mellan detaljnivå och ett övergripande perspektiv. Du är kreativ och utvecklingsorienterad utifrån den kommunikationsstruktur som redan finns i Sverige och inom koncernen. Vi söker en Marknads- och Kommunikationschef som har ett intresse av kommunikation i alla dess former och håller sig uppdaterad i nya trender. I rollen är det viktigt att du kan se samband mellan god kommunikation och affärsresultat.

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring, digital marknadsföring, journalistik, från högskola eller motsvarande
 • Vi ser att du har arbetat minst 10 år i en liknande befattning och har erfarenhet av att arbeta i större företag/koncerner gärna med geografisk spridning
 • Du har stor erfarenhet av att definiera nyckeltal samt följa upp, analysera och rapportera effekt, insikter och rekommendationer till organisationen samt teamet
 • Goda ledaregenskaper och erfarenhet av att leda team, driva projekt från start till mål och inkludera medarbetare
 • Tidigare stöttat och coachat ledare i kommunikationsfrågor
 • Du har kunskap om digital och social marknadsföring, intern och extern kommunikation, pressarbete, mediahatering, kriskommunikation och sponsring

Du är även en erfaren ledare som är duktig på att leda team, som kan kommunicera en tydlig riktning åt din grupp samt stötta dem i att prioritera och genomföra. Du är en kommunikativ person som har förmågan att skapa relationer och kan identifiera utvecklingspotential där kommunikation kan vara en viktig faktor. Som person har du lätt för att samarbeta, är prestigelös, flexibel och skapar ordning och reda. Tjänsten innebär stort eget ansvar med en stark drivkraft samtidigt som du delar vår övertygelse om att vi blir bättre och effektivare tillsammans som team.

Om oss

Veidekke startade med vägbeläggning (därav vårt namn) i Norge redan 1936 och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är vi Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. På Veidekke är involvering centralt. Vi lever efter devisen ”Involverande krafter. Kollektiv intelligens” och är övertygade om att fler hjärnor tänker bättre än en. Ju fler kockar desto bättre soppa helt enkelt. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slutkund.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

Vad händer nu? I denna rekrytering samarbetar Veidekke med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se eller Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Välkommen med din ansökan redan idag!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Veidekke Sverige

Svetsarvägen 15, Solna

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer