Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikationsansvarig till KPMG

Stockholm
KPMG står inför ett spännande år med flera stora projekt och förändringar under 2021. För att lyckas på ett bra sätt vill vi förstärka vår interna kommunikationsfunktion med en driven kommunikatör som fokuserar på att stödja i dedikerade projekt och med förändringsledning. Det här är ett konsultuppdrag, på heltid, genom KIMM & Wise Professionals. Uppdraget startar omgående och beräknas pågå i tre månader, med goda möjligheter till förlängning. Varmt välkommen med din ansökan!

I rollen kommer du exempelvis att ansvara för kommunikationsplanering samt genomförande av olika kommunikationsinsatser. I uppdraget kommer du samarbeta med flera interna avdelningar och representanter för samtliga avdelningar. Huvuddelen av uppdraget avser ett viktigt strategiskt projekt som handlar om implementering av ett nytt system som innebär ändrade arbetssätt i verksamheten. Övrig tid ägnas åt andra strategiskt beslutade projekt inom företaget. Vi söker en konsult som är öppen för ett längre samarbete. Rollen kan i en förlängning komma att ändras något. Tjänsten är placerad i Stockholm och du rapporterar till Head of People & Culture.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Kommunicera nya arbetssätt, budskap, förändringar och löpande uppdateringar.
 • Samarbeta med projektgrupp i byte av system som hanterar våra uppdrag.
 • Sammankalla, skapa forum och tydligt kommunicera med samtliga intressenter.
 • Driva change management och vara rådgivare.
 • Koordinera och producera mallar, riktlinjer och utbildningsmaterial till verksamheten.
 • Arbeta i andra förändringsprojekt och jobba med att säkra att vi får framgång i våra pågående förändringar.
 • Säkerställa gemensam budskapsplattform som går i linje med vår övriga kommunikation och strategiska plan

För att lyckas i rollen tror vi att du delar våra värderingar: Integrity, Excellence, Courage, Together & For better. Du är en duktig rådgivare och lagspelare som har lätt för att skapa relationer. Du är trygg i din kompetens, ser helheten, mönster och flöden, tillika flexibel och kan ändra riktning när det behövs. För att trivas hos KPMG är du en kommunikativ person och intresserad av det som berör KPMG såväl internt som externt. Du förmedlar information tydligt och enkelt då du är van vid flera intressenter. Vi ser gärna att du kommer med erfarenhet från ett större bolag. Som person drivs du av utveckling, är proaktiv, nyfiken och har en egen drivkraft och vilja att komma framåt.

Vi ser gärna att du har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation eller förändringsledning.
 • Minst fem års erfarenhet av att arbeta med kommunikation och förändringsledning.
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Du har en stor projektlednings- och samordningsförmåga.
 • Erfarenhet av större organisationer.

KPMG är en arbetsplats för dig som vill göra skillnad. Vi är ett av världens ledande kunskapsföretag som skapar trygghet för våra kunder och hjälper dem att utvecklas i vår snabbrörliga omvärld. Vi förmedlar insikter och stöd. Det kan handla om att förändra hela eller delar av en organisation och dess arbetssätt, hur man hanterar potentiella risker, cybersäkerhetshot eller hur man maximerar kundupplevelsen i en digitaliserad värd. Vi är även experter inom analys, M&A, revision och skatterådgivning, för att nämna några av våra verksamhetsområden.

På KPMG strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning. Mångfald bidrar med fler perspektiv som berikar vår kultur samtidigt som det skapar mervärde för våra kunder och samhället vi verkar i. Det är viktigt för oss att ha en inkluderande kultur där våra medarbetare respekterar varandra. Detta är kärnan i våra värderingar och vad vi tror på. Därför välkomnar vi sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

I Sverige är vi ca 1600 kollegor och en del av KPMG:s globala kunskapsnätverk på dryga 200 000 kollegor över hela världen.

Arbeta som konsult – bli en del av oss!

Är du nyfiken på att arbeta som konsult genom oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären. Det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om.

Vad händer nu?

I detta uppdrag samarbetar KPMG med KIMM & Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om uppdraget, kontakta ansvarig konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal