Interim Pressekreterare till uppdrag inom ideell förening

Tillsatt

Stockholm

Vill du vara med och skapa synlighet och engagemang till uppdrag inom humanitära arbeten i Sverige och i världen? Vi söker nu en pressekreterare till uppdrag med omgående start. Det här är ett heltidsuppdrag fram till september genom KIMM & Wise Professionals.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

I rollen som pressekreterare formulerar du budskap och sätter den mediala dagordningen. Du har ett stort samhällsintresse och förmåga att snabbt sätta dig in i vår uppdragsgivares frågor och navigerar i en organisation vars arbete sträcker sig från lokalt till internationellt och där frivilliga är livsnerven. Vi söker dig som har erfarenhet både av traditionellt pressarbete och gärna PR-aktivering i samband med kampanjer och samarbeten med till exempel influensers eller företag. Du har ett stort samhällsintresse och förmåga att hitta vinklar och ta fram nyheter som är intressanta för media. Du är en vass skribent som kan sätta dig in i komplexa frågor och formulera tydliga budskap som når ut. Du kommer att ingå i vår uppdragsgivares pressteam på tre personer och arbeta mycket nära talespersoner, samt medarbetare på organisationens Kommunikations- och Insamlingsavdelning där tjänsten är placerad. I din tjänst ingår pressjour under vardagar, även kvällar, och cirka var femte helg.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Proaktivt ta fram nyheter och profilera vårt arbete och företrädare med mål att skapa synlighet och nå ut med frågor i media.
 • Reaktivt pressarbete med inkommande medieförfrågningar och journalistkontakter.
 • Ta fram budskap och talepunkter, coacha talespersoner och agera rådgivande i pressfrågor inom organisationen.
 • Ansvara för PR runt kampanjer och samarbeten.
 • Mediebevaka, mäta och analysera mediegenomslag och justera budskap och pressplaner därefter.

För att trivas i rollen gillar du att jobba i nära samarbete med andra, hantera snabba skeenden och är en lagspelare som är mål- och resultatinriktad med god förmåga att prioritera ditt arbete. Du är en person med stor initiativkraft som kan omsätta idéer till resultat. Självklart delar du vår uppdragsgivares humanitära värderingar.

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning inom journalistik eller kommunikation.
 • Tre-fem års erfarenhet som pressekreterare.
 • Erfarenhet av att ta fram, förankra och genomföra pressplaner som resulterar i mediesynlighet.
 • Förmåga att snabbt sätta dig in i frågor och navigera i en organisation vars arbete sträcker sig från lokalt till internationellt och där frivilliga är livsnerven.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Erfarenhet av kriskommunikation.
 • Erfarenhet av projektledning samt digital kompetens med vana att arbeta med sociala medier

Om KIMM & Wise Professionals

Vi på KIMM är specialister på rekrytering och attraktion inom kommunikation och marknadsföring. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Öresund och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar. Exempel på organisationer som vi samarbetar med hittar du här.

Vad händer nu?

Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvarig konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Interim Kommunikatör till uppdrag inom förmögenhetsrådgivning

Nu söker vi en senior kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt med fokus på varumärkeskännedom, PR och produktion av innehåll i digitala kanaler såväl som tryckta/traditionella. Det här är ett heltidsuppdrag på minst 6 månader genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer