IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Vår uppdragsgivare är ett svenskt innovationsföretag inom hälsoteknik. Med sitt genuina engagemang driver de förändring på riktigt. Här får du gå till jobbet och göra en förändring, varje dag, tillsammans med ett passionerat team. Rollen är placerad i Kista i Stockholm men i nuläget arbetar man på distans. I rollen rapporterar du till Head Of Communications.

Om rollen:

I rollen som IR-Kommunikatör ansvarar du för att producera innehåll som pressmeddelanden, finansiell kommunikation och företagsinformation från såväl ledning som från VD. Att skriva artiklar/notiser, infobrev, paketera texter samt ta fram pressmeddelanden är en stor del av din vardag. Du arbetar såväl självständigt som tätt ihop med övriga kollegor. Du planerar, genomför och följer upp dina kommunikationsinsatser och ansvarar för innehållsförvaltning inom ditt område.

Dina arbetsuppgifter är varierande och inkluderar bland annat att:

 • Producera och publicera innehåll i flera kanaler.
 • Skriva texter till pressmeddelanden, årsredovisning och rapporter.
 • IR, bygga förtroende och ta fram företagsnyheter mot riktad målgrupp.
 • Ansvara över företagsinformation samt IR på webbplats.
 • Bidra med idéer och aktiviteter gällande uppdragsgivarens IR-position.
 • Stärka relationer med media, aktieägare och andra relevanta intressenter.

För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg i din kompetens, ser helheten, mönster och flöden, tillika flexibel och kan ändra riktning när det behövs. För att trivas hos vår uppdragsgivare är du en kommunikativ person som skriver klart och välformulerat och har sinne för vad som är en nyhet eller viktigt i omfattande informations­material. Du har ett intresse för IR och kommunikation och är van vid flera intressenter. Vi ser gärna att du kommer med erfarenhet från ett börsnoterat bolag. Som person drivs du av utveckling, är proaktiv, prestigelös, nyfiken och har en egen drivkraft och vilja att komma framåt.

Vi ser gärna att du har:

 • Eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande.
 • Minst 3 års erfarenhet av IR, kommunikation och rapportering från ett börsnoterat bolag.
 • Stor vana att producera innehåll och pressmaterial.
 • Flytande i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.
 • Goda kunskaper i Cision och Office-paketet.
 • Meriterande med erfarenhet av att skapa presentationer i Microsoft Powerpoint samt arbete i Google Docs.
 • Meriterande med arbete inom Kommunikation mot aktieägare.

OM KIMM & Wise Professionals

Vi på KIMM är specialister på rekrytering och attraktion inom kommunikation och marknadsföring. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Öresund och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar. Exempel på organisationer som vi samarbetar med hittar du här.

Vad händer nu?

Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvariga konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer