Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Stockholm
Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Vår uppdragsgivare är ett svenskt innovationsföretag inom hälsoteknik. Med sitt genuina engagemang driver de förändring på riktigt. Här får du gå till jobbet och göra en förändring, varje dag, tillsammans med ett passionerat team. Rollen är placerad i Kista i Stockholm men i nuläget arbetar man på distans. I rollen rapporterar du till Head Of Communications.

Om rollen:

I rollen som IR-Kommunikatör ansvarar du för att producera innehåll som pressmeddelanden, finansiell kommunikation och företagsinformation från såväl ledning som från VD. Att skriva artiklar/notiser, infobrev, paketera texter samt ta fram pressmeddelanden är en stor del av din vardag. Du arbetar såväl självständigt som tätt ihop med övriga kollegor. Du planerar, genomför och följer upp dina kommunikationsinsatser och ansvarar för innehållsförvaltning inom ditt område.

Dina arbetsuppgifter är varierande och inkluderar bland annat att:

 • Producera och publicera innehåll i flera kanaler.
 • Skriva texter till pressmeddelanden, årsredovisning och rapporter.
 • IR, bygga förtroende och ta fram företagsnyheter mot riktad målgrupp.
 • Ansvara över företagsinformation samt IR på webbplats.
 • Bidra med idéer och aktiviteter gällande uppdragsgivarens IR-position.
 • Stärka relationer med media, aktieägare och andra relevanta intressenter.

För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg i din kompetens, ser helheten, mönster och flöden, tillika flexibel och kan ändra riktning när det behövs. För att trivas hos vår uppdragsgivare är du en kommunikativ person som skriver klart och välformulerat och har sinne för vad som är en nyhet eller viktigt i omfattande informations­material. Du har ett intresse för IR och kommunikation och är van vid flera intressenter. Vi ser gärna att du kommer med erfarenhet från ett börsnoterat bolag. Som person drivs du av utveckling, är proaktiv, prestigelös, nyfiken och har en egen drivkraft och vilja att komma framåt.

Vi ser gärna att du har:

 • Eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande.
 • Minst 3 års erfarenhet av IR, kommunikation och rapportering från ett börsnoterat bolag.
 • Stor vana att producera innehåll och pressmaterial.
 • Flytande i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.
 • Goda kunskaper i Cision och Office-paketet.
 • Meriterande med erfarenhet av att skapa presentationer i Microsoft Powerpoint samt arbete i Google Docs.
 • Meriterande med arbete inom Kommunikation mot aktieägare.

OM KIMM & Wise Professionals

Vi på KIMM är specialister på rekrytering och attraktion inom kommunikation och marknadsföring. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Öresund och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar. Exempel på organisationer som vi samarbetar med hittar du här.

Vad händer nu?

Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvariga konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal