Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

COPYWRITER TILL ADLIBRIS

Stockholm
Är du en vass Copywriter med kreativ höjd? Nu söker Adlibris Inhouseteam sin nya copystjärna! Här blir du en del av ett engagerat och välkomnande team som strävar efter att utveckla riktigt bra kundupplevelser, och en möjlighet till att bidra till ökad läsning. Vill du med din skarpa skriftliga kommunikation vara med på Adlibris fortsatta förändringsresa?

Om uppdraget
Detta är ett konsultuppdrag via KiMM/Wise Professionals hos Adlibris.
Uppdraget är på heltid med start början/mitten av maj och kommer att pågå till sista september med mål om anställning för rätt person. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm med möjlighet att arbeta hybrid efter företagets riktlinjer. 

Om rollen
Adlibris är mitt i ett spännande förändringsarbete för att bli ännu mer kundupplevelsecentrerade och hjälpa ännu fler av deras kunder att hitta sin nästa stora läsupplevelse, den perfekta presenten eller sin kurslitteratur. Rollen innefattar strategiskt nordiskt ansvar för copywriting, där du kommer vara en del av Inhouseteamet. Du ansvarar för att ta fram strategisk och konceptuell kampanjcopy i kampanjplaneringen. Du ansvarar också för att säkerställa tonalitet och UX/statisk copy på sajt. Teamet består idag av en Art Director och tre grafiska formgivare. Du rapporterar till Creative Lead Inhouse (som också är AD).

Exempel på arbetsuppgifter

 • Ansvarig för strategisk kampanjcopy vid strategiska kampanjer
 • Säkerställa att vår UX copy följer strategi och Brand Book (menyn, text i sökfält, kassan samt USP:ar)
 • Ansvara för copy och att ta fram innehåll för print och Adlibris magasin
  inklusive kundservice
 • Tillsammans med AD/formgivare ta fram bärande idéer och kommunikationskoncept för samtliga kanaler

Om dig

Vi söker dig som är självgående och handlingskraftig. Med en stor nyfikenhet och naturlig drivkraft är du inte rädd att ta för dig och agera självständigt i ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta, är strukturerad samt har erfarenhet av att arbeta med korta deadlines. Som person är du social, lyhörd, kreativ och prestigelös, samt trivs bra i en kultur där det är snabba förändringar och högt i tak. Du har en hög social förmåga och trivs med att bygga starka och långsiktiga relationer med kollegor, partners och leverantörer. Om du dessutom gillar böcker så tror vi att du kommer trivas väldigt bra.

Önskad bakgrund

 • Högskoleutbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning
 • Vi ser att du har minst 4-5 års erfarenhet inom copywriting
 • Goda språkkunskaper i både engelska och svenska
 • Kreativ höjd
 • Branscherfarenhet och bokintresse är meriterande

Om Adlibris
Som Nordens största nätbokhandel vill vi inspirera till nästa läsupplevelse och samtidigt erbjuda allt som hör till en modern bokhandel. Alltid med ett brett utbud, bra priser, smidiga leveranser och fokus på att minska klimatpåverkan. Vi tror att läsning berikar oss genom att öppna upp nya världar i form av upplevelser, nya perspektiv och ny kunskap. Genom att inspirera till läsning och tillgängliggöra böcker från hela världen vill vi vara med och bidra till ökad läsning och till ett mer jämställt och hållbart samhälle där kunskap är tillgänglig för alla.

Hälsning från din närmsta chef

Hej! Jag heter Anette och leder vårt härliga Inhouseteam på fem personer. Vi ser verkligen fram emot att få välkomna in en ny kollega i vårt team av prestigelösa lagspelare. Min ambition som ledare är att vi som team ska skapa bärande idéer som vi sedan tar ut i alla kanaler, och inte minst att vi har kul på vägen. På Adlibris arbetar vi varje dag med olika medel och metoder för att skapa den bästa upplevelsen för våra kunder, med ambitionen att inspirera fler att läsa mer. Som länken mellan AD och Grafisk formgivare, är du som Copywriter en nyckelperson i detta uppdrag.

Ansökan
Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med personligt brev och CV eller din LinkedIn-profil via ”Sök rollen” här nedan och du kommer i samband med det att få svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta Kandidatansvarig Sofie Garpered på sg@kimm.se eller ansvarig konsultchef Sandra Sculac på ss@kimm.se
Om du går vidare i processen kommer vi även be dig skicka in en portfolio/exempel på tidigare arbete.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Välkommen med din ansökan!

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

 

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal