Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör till Jernhusen

Är du en kommunikationsexpert och supervass skribent? Har du koll på internkommunikation och hanterar allt ifrån att producera content till att sätta kommunikationsplaner? Då tror vi att den här rollen kan vara helt rätt för dig.

Jernhusen är ett annorlunda fastighetsbolag där du får bidra med kreativ kommunikationskompetens för ett mer hållbart samhälle. Just nu är organisationen i ett utvecklingsskede där vi fokuserar på att skapa ökad synlighet och bygga varumärke samtidigt som vi vill bli ännu mer effektiva och kreativa. Nu söker vi ytterligare en kollega vårt team Företagskommunikation inom avdelningen Kommunikation och Hållbarhet.

Är du en kommunikationsexpert och supervass skribent? Har du koll på internkommunikation och hanterar allt ifrån att producera content till att sätta kommunikationsplaner? Förstår du vad som krävs för att kommunikation ska nå fram och skapa mervärde? Då tror vi att den här rollen kan vara helt rätt för dig.

Vi erbjuder

En roll där du får möjlighet att delta i utvecklingen av Jernhusens kommunikationsarbete där kommunikation, hållbarhet och varumärke är viktiga pusselbitar. Jernhusen är ett företag som påverkar samhällsnyttan i Sverige positivt. Hållbarhetsmålen är ambitiösa och tydliga. Genom att förenkla möjligheten att frakta med tåg och locka fler och nya grupper att resa med tåg arbetar Jernhusen med hållbarhet på riktigt. Om det låter intressant så är Jernhusen rätt företag för dig.D

Du samarbetar nära affärsområde Depåer och Gods, men stöttar även HR-avdelningen och VD i Jernhusens internkommunikation. Affärsområde Depåer och Gods förvaltar och utvecklar fastigheter med avgörande roller för såväl person- som godstransporter. Genom depåfastigheterna rullar varje dag hundratals fordon och på kombiterminalerna flyttar tusentals ton gods mellan väg och järnväg. Kontakten med kunder och beslutsfattare är central för att fortsätta utveckla verksamheterna.

Samtidigt befinner sig Jernhusen sedan ett par år tillbaka på vad vi brukar kalla en Kulturresa. Konkurrensen om duktiga medarbetare är hård i fastighetsbranschen och vi har satt målet att senast år 2020 vara branschens attraktivaste arbetsgivare. För att lyckas behöver vi bland annat utveckla vår interna kultur och kommunikation. Våra värderingar spelar en viktig roll.

Din roll

Du producerar content och projektleder kommunikationsaktiviteter. Vi förväntar oss att du är nyfiken och bidrar med egna idéer som du i nära samarbete med affärsområdet och andra berörda genomför från ax till limpa. Rollen erbjuder stor frihet för rätt person att form, rapporterar till Chef Företagskommunikation och är placerad på Jernhusens kontor mitt i centrala Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Skapa content och skriva för olika målgrupper och i olika kanaler som interna nyhetskanaler, extern webb, kundbrev och sociala mediekanaler
  • Utveckla, uppdatera, förvalta och agera redaktör för intranätet.och initiera nytt content med fokus på storytelling samt löpande skriva och publicera interna nyheter
  • Ingå i redaktionsrådet med fokus på att stötta och inspirera medarbetare
  • Skapa VD-presentationer samt stötta HR med kommunikationsaktiviteter och produktion av content
  • Stötta affärsområde Depåer och Gods med kundkommunikation t ex nyhetsbrev, presentationer, och webbinnehåll
  • Planera och genomföra kommunikationsprojekt som t ex kundträffar och mässor
  • Stötta i kriskommunikation

Din bakgrund

  • Erfaren och duktig skribent med förmåga att paketera budskap samt förståelse för målgrupp, syfte och effekt.
  • Mycket god kommunikativ förmåga, kommunicerar svenska obehindrat i tal och skrift
  • Digital kompetens och intresse och van att arbeta i olika publiceringsverktyg
  • Erfarenhet av att projektleda kommunikationsprojekt dvs initiera, planera, driva och följa upp.
  • Cirka 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet
  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande inom kommunikation. Journalistinriktning är meriterande

Om dig

För att lyckas i rollen är du lyhörd, nyfiken och har ett eget driv. Vi söker dig som är handlingsinriktad och utvecklingsorienterad. Du ser möjligheter och nya vinklar samt har förmåga att omsätta ord till handling. Du uppskattas för ditt engagemang, din drivkraft och att du levererar med kvalitet och i tid. Du är självgående men uppskattar samarbete och ser det som självklart att dela kunskap. Om du dessutom kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, Vi tar ansvar och Vi ser möjligheter så kommer vi att trivas tillsammans!

Mer om Jernhusen

Jernhusen är ett annorlunda fastighetsbolag med en stor bredd i sin verksamhet. Vi äger, utvecklar och förvaltar ett fastighetsbestånd av stationer, stationsområden, underhållsdepåer och godsterminaler längs den svenska järnvägen. Att jobba på Jernhusen innebär att aktivt arbeta för att fler väljer hållbara resor och transporter.

Affärsområde Depåer och gods har en viktig roll i att främja resor och frakt med tåg i Sverige. I våra strategiskt belägna depåer utför våra hyresgäster såväl dagligt som mer långsiktigt underhåll av person- och godståg. Utan effektiva depåer stannar järnvägen. Våra kombiterminaler möjliggör omlastning mellan tåg och lastbil och är del i ett hållbart transportnät. Mängden gods som fraktas med en kombination av tåg och lastbil i Sverige har stor potential att öka.

Jernhusen ägs av svenska staten och har cirka 200 medarbetare. Fastighetsbeståndet uppgår till 161 fastigheter, med ett totalt marknadsvärde på ca 16 miljarder kronor. 

Läs gärna mer på: www.jernhusen.se