Marketing Operations Manager

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av att analysera flöden, dra slutsatser och skapa förbättringar genom Marketing Automation? Triggas du att få vara med att bidra till att skapa den ultimata kundresan? Då är det dig vi söker!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Erbjudande

Vi befinner oss mitt i en spännande förändringsresa där den snabba tekniska utvecklingen påverkar både marknaden och utbudet. Med marknadens bredaste erbjudande inom specialiserade språktjänster såsom översättning och tolkning samt med en stark värdegrund får du hos oss möjligheten att spela en central roll i vårt marknadsteam där ditt fokus är att säkerställa den bästa möjliga kundresan.

Du ingår i marknads- och kommunikationsteamet och rapporterar direkt till vår Marketing Director. Notera att tjänsten är en visstidsanställning då det är ett föräldrarvikariat fram till April 2021. Vårt kontor är placerat på Linnégatan mitt i Stockholm.

Om rollen 

Som Marketing Operations Manager blir din huvudsakliga roll att utveckla våra kundflöden. Du får chansen att komma in under uppbyggnadsfasen av en datadriven organisation där ditt jobb blir att utveckla och ansvara för vår Inbound Marketing, Outbound samt Account Based Marketing. En stor del av ditt arbete blir att implementera processer i vårt Marketing Automation-system, samt kravställa och synka mot vårt CRM-system, för att ständigt optimera kundresan. Ditt arbete kommer även stötta säljorganisationen genom att du kontinuerligt analyserar och segmenterar kunddatan för att på så vis identifiera nya målgrupper, erbjudanden, lojaliserande aktiviteteter och churnhämmande initiativ.

För att öka leadsinsamlingen, arbetar du som Marketing Operations Manager tillsammans med content-teamet i utformingen av alla digitala kampanjer så som emailutskick, annonsering och sociala medier, vari du, baserat på data, optimerar konvertering, följer upp mot budget och rapporterar resultat.

För att passa i rollen krävs det att du är analytisk och har en förmåga att skapa agerbara insikter utifrån det samlade dataunderlaget. Vidare krävs att du, utifrån affärsmässiga mål, sätter upp relevanta KPI:er vilka du kontinuerligt följer upp och rapporterar kring och kopplar till ROI.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Bygga upp ett automatiserat arbetsflöde för Semantix Marketing Automation med fokus på lead generation, lead aquisition och leads nurturing.
 • Säkerställa kvalité på insamlade kunddata och underhåll av den.
 • Ansvara för att ta fram och sätta upp målgrupper/kanaler/kommunikation för rullande kampanjer.
 • Ta fram processer för kundresan i samtliga kanaler inklusive web och kundportal.
 • Delta som kravställare i projektgrupp i samarbete med övriga i marknadsteamet och externa byråer.
 • Ständigt utvärdera Semantix externa kommunikation för att optimera, effektivisera och maximera utfall och respons.
 • Hantera kontakt med vår PPC partner, samt arbeta med våra Facebook och Linkedin ads.
 • Ta fram KPI:er för marknadsavdelningens arbete, visualisera resultat och rapportera internt.

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av och förståelse för köpresan (Buyer’s Journey) och redskap för att uppnå konvertering genom att attrahera trafik, konvertera besökare till leads samt konvertera leads till kunder och utifrån det analysera och optimera.
 • Erfarenhet av Salesforce/Pardot eller likvärdigt verktyg som exempelvis Hubspot.
 • Goda kunskaper och erfarenhet av verktyg för optimeringsarbete, både för analys och testning. God vana av att omsätta insikterna av den analyserade datan i konkreta handlingar samt erfarenhet inom digital affärsutveckling.
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift (notera att vårt koncernspråk är på engelska).
 • Relevant eftergymnasial utbildning.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

Vad händer nu? I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark ol@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV/Linkedinprofil och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2020-01-27. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Notera att rollen kan komma tillsättas innan utsatt datum.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Om Semantix

Semantix är Nordens ledande kommunikationspartner för flerspråkiga tjänster och har tillhandahållit tolkning, översättning och språkteknologi till den offentliga och privata sektorn i mer än 50 år. Semantix omsätter cirka 1 miljard svenska kronor och arbetar enligt ISO 9001:2015. Semantix har omkring 450 anställda och ett omfattande nätverk av tusentals språkspecialister över hela världen. Semantix är majoritetsägt av private equity-fonden Segulah V L.P. Läs mer på www.semantix.se

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Semantix Sverige

Linnégatan 89E, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Interim Kommunikatör till uppdrag inom förmögenhetsrådgivning

Nu söker vi en senior kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt med fokus på varumärkeskännedom, PR och produktion av innehåll i digitala kanaler såväl som tryckta/traditionella. Det här är ett heltidsuppdrag på minst 6 månader genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer