Head of Marketing med försäljningsfokus

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Guide Gloves är ett internationellt bolag som utvecklar högkvalitativa arbets- och skyddshandskar. Vår vision är en värld där alla skall vara trygga och säkra på sin arbetsplats, och vi ska nå dit genom att bli den mest innovativa, mest flexibla och snabbast-till-marknaden-tillverkaren av handskar. I världen! Just nu investerar vi kraftigt i att förstärka vår sälj-och marknadsförmåga, och letar därför efter en person som står redo för nästa steg i karriären. Vi söker dig som är full utav energi, passion och kreativitet och erkänt duktig på säljdriven marknadsföring. Detta är en unik möjlighet att få aktivt bidra till att utveckla Guide Gloves till att ta ännu större plats på den internationella marknaden – vill du hänga med?

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Guide Gloves är ett internationellt bolag som utvecklar högkvalitativa arbets- och skyddshandskar. Vår vision är en värld där alla skall vara trygga och säkra på sin arbetsplats, och vi ska nå dit genom att bli den mest innovativa, mest flexibla och snabbast-till-marknaden-tillverkaren av handskar. I världen! Just nu investerar vi kraftigt i att förstärka vår sälj-och marknadsförmåga, och letar därför efter en person som står redo för nästa steg i karriären. Vi söker dig som är full utav energi, passion och kreativitet och erkänt duktig på säljdriven marknadsföring. Detta är en unik möjlighet att få aktivt bidra till att utveckla Guide Gloves till att ta ännu större plats på den internationella marknaden – vill du hänga med?

Vad får en Head of Marketing göra hos oss?

Ditt arbete kommer bestå av att driva brand- och trade projekt från idé till slutleverans både på befintliga och nya marknader, vilka sträcker sig från Nya Zeeland, till Nordamerika och Norden. Grunden till strategiarbetet är redan utformat och din främsta uppgift blir att översätta den till säljdrivande kommunikation, baserad på vår vision ”A world where everyone is safe and healthy at work” och vår mission ”We protect and improve performance of working hands”.

Du blir ledare till vår grymma projektledare Sophie som du kommer ha ett tätt samarbete ihop med och du kommer agera beställare åt samtliga av våra byråsamarbeten. En del av din tid kommer spenderas på resande fot; du kommer utgå från Stockholm men resor till vårt kontor i Ulricehamn kommer förekomma och därutöver kommer du att själv att vilja vara ute ”på fältet” för att träffa våra kunder, återförsäljare och leverantörer. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Dina ansvarsområden: 

Då rollen är ny för Guide Gloves är det viktigt att man vågar göra nya satsningar och gå otrampad mark, men några konkreta arbetsuppgifter som definitivt kommer att ingå i rollen är:

 • Global aktivering av vårt varumärkeskoncept inkl. plattform, profil och strategi
 • Driva på strategi och aktivering av försäljningsdrivande kampanjer
 • Att tillsammans med försäljningschefer förberedda och medverka vid KAM möten
 • Arbeta med implementering och efterlevnad av brandmanuals – grafisk formgivning, riktlinjer i sociala medier, förpackningsdesign och centralpresentation
 • Agera kravställare, initiera och driva kampanjer mot/med byråer
 • Budgetansvar – yes! Du ansvarar också för att sammanställa och följa upp marknadsbudget
 • Utveckling och lansering av nya koncept – ex. utbildningskoncept
 • Lansering av nya produkter och tjänster
 • Ha ett stort säljfokus

Vi erbjuder

Du kommer in i en tillväxtfas där mycket kommer att hända. Vi erbjuder stora svängutrymmen och det är egentligen bara vi själva som kan sätta våra gränser. Vi behöver våga, testa nytt och utmana både oss själva och branschen. Vi tror att alla tjänar på rätt säkerhet – användaren, samhället, företaget och miljön. I den här rollen kommer du med all sannolikhet lära känna nya delar av dig själv och få utvecklas, parallellt med att med djup kunskap om den professionella användarens behov, kunna erbjuda den bästa lösningen för en säkrare arbetsplats.

Vem hoppas vi att du är?

Vi söker efter dig som har kapacitet för att möjliggöra en ökad marknadsnärvaro och fortsatt global expansion. Vi hoppas att du ser detta som en roll att växa in i och vi förväntar oss inte att du kommer kunna allt till en början. Men för att du och rollen ska bli en perfect match, behöver du ha några års relevant erfarenhet, förmodligen från försäljningsdriven marknadsföring eller marknadsdriven försäljning. Att du vet hur du tar dig fram i den digitala världen är avgörande för att vi ska kunna nå våra mål. Du kommer även behöva vara duktig på att hantera och driva krossfunktionella projekt, vilket du löser med ett strukturerat arbetssätt. Rollen ställer även krav på flytande engelska och svenska, både i tal och skrift. Ytterligare språk är absolut meriterande. Något annat som är meriterade är om du har varit verksam inom FMCG eller retail, gärna av premiumprodukter. Det är såklart till fördel om du har en koppling till personlig skyddsutrustning i ditt tidigare arbetsliv, men ett intresse för att lära dig om våra produkter är viktigare, firman är full av handsknördar.

För att lyckas kommer du som person behöva vara modig, prestigelös och drivande. Det i kombination med en målfokuserad attityd och en stark passion för ditt jobb kommer göra dig framgångsrik. Att du har en god förmåga och intresse i att utveckla verksamhetens struktur och processer kommer både göra ditt jobb roligt och enklare.

Om oss

Bergman & Beving grundades 1906 och har i över 100 år formats till ett hem för framgångsrika bolag som vill ta nästa steg och bli ledande varumärken inom sina kategorier. Bergman & Beving är idag ett hem för femton starka varumärken inom industri och bygg varav Guide är ett av dem. Guide erbjuder arbets- och skyddshandskar för professionella användare inom industri och bygg. Med en gedigen kundinsikt arbetar Guide sedan 30 år tillbaka för att utveckla anpassade handskar som möter användarnas krav. Vill du veta mer om oss så besök gärna vår hemsida genom att klicka här.

Nyfiken?

I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. I den här processen arbetar vi med löpande urval och för att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess både urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till Sabina Axelsson på sa@kimm.se eller Stina Scheller på stina@kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Interim Kommunikatör till uppdrag inom förmögenhetsrådgivning

Nu söker vi en senior kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt med fokus på varumärkeskännedom, PR och produktion av innehåll i digitala kanaler såväl som tryckta/traditionella. Det här är ett heltidsuppdrag på minst 6 månader genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer