Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Content & Social Media Manager, B2B

Som Content & Social Media Manager Business ansvarar du för att ta fram strategi samt taktik för sociala medier B2B inom E.ON.

E.ON står inför en spännande resa där vi är med i utvecklingen av det nya framväxande energilandskapet. Som en del i denna resa vill vi ta E.ONs varumärke till en ny nivå och bygger därför ett nytt starkt team inom Brand & Marketing. Vill du vara med bidra till ett mer hållbart samhälle? Då är det kanske just dig vi söker!

Som Content & Social Media Manager Business ansvarar du för att ta fram strategi samt taktik för sociala medier B2B inom E.ON. Du säkrar att innehållet i kanalerna är engagerande och driver varumärket i rätt riktning – att vi är snabbfotade och observanta på vår omvärld, samt att närvaron är hög i relevanta kanaler. Hög svarsfrekvens är viktigt, och det är en självklarhet att det vi kommunicerar ligger i linje med E.ONs tonalitet och varumärke.

I rollen stöttar du kollegorna på E.ON med specialistkompetens inom sociala medier. Uppföljning och kostnadskontroll av våra aktiviteter är naturliga inslag i arbetet, detta för att uppnå bästa resultat för verksamheten.

Du agerar vid behov kravställare gentemot byråer. Och tillsammans med Content & Social Media Manager Consumer är du sammanhållande för vårt Contentråd där vi planerar och koordinerar allt innehåll inom Brand & Marketing.

Tjänsten är placerad i Malmö eller Stockholm och rapporterar till Group Manager Market & Communication Business.

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist på storytelling i sociala medier. Du har mycket hög digital kompetens och dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt skapa content. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är affärsmässig och har god förståelse för B2B. Du förstår hur sociala medier och storytelling kan användas för att stärka företagets marknadskommunikation, varumärkesarbete och övergripande affärsmål.

Som person är du mycket driven, nyfiken på digital utveckling, proaktiv och självgående. Du har hög samarbetsförmåga, prioriterar väl och kan arbeta i högt tempo. Du uttrycker dig mycket bra på svenska och engelska.

Om E.ON
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. Våra 40 000 medarbetare över 13 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra tre affärsområden för smarta nät, förnyelsebar energi och kundlösningar.

Denna roll finns inom E.ON Sverige, som är E.ONs moderbolag i Norden. Här finns regionens supportfunktioner som stöder den nordiska verksamheten inom inköp, ekonomi, hälso- och miljöfrågor, HR, varumärke, kommunikation och strategi med flera. Verksamheten är koncentrerad till Malmö men finns även Stockholm och på ett fåtal andra platser i Sverige.   

Är du en visionär med ett stort hjärta? Då kommer du att passa bra på E.ON. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad, och vara med och bygga framtidens hållbara energisamhälle.

E.ON strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.

För fackliga frågor, vänligen kontakta: Mats Ekblom, Unionen, +46 705 259188                
Anders Berghman, Akademikerna, +46 706 535822
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129

Intresserad
I den här rekryteringen samarbetar E.ON med KIMM. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Lind på fredrik.lind@wise.se eller på telefon 0765-259040 . Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. Ansökningar tas endast emot via www.kimm.se, senast den 17 oktober 2016.

Varmt välkommen med din ansökan!