Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Head of ebusiness & marketing till Onninen

Vi söker dig som vill ta ansvar för hela marknadsprocessen med fokus på Inbound marketing men också att stärka varumärket Onninen. Du kommer att jobba i en global miljö med stort utbyte av Onninens övriga länder och centrala resurser inom ägaren Kesko i Finland. Välkommen med din ansökan

Onninen har nyligen genomgått en större förändring och fokuserar nu med full kraft på Infra marknaden. Som Head of eBusiness & marketing är du än viktig kugge i att utveckla Onninen vidare och har en plats i affärsområdets ledningsgrupp. Du kommer att jobba i en global miljö med stort utbyte av Onninens övriga länder och centrala resurser inom ägaren Kesko i Finland. Du leder ett team som har specialistkompetens inom webshop och koordinerar marknadsfrågor. Vi söker dig som vill vara med och utveckla marknaden och e-handel för Onninen.

Om rollen

I rollen har du affärsansvar för de digitala kanalerna, ansvarar för eCom försäljning och uppsatta KPI:er i Onninen. Du ansvarar för att utföra arbetsuppgifter i enlighet med företagets policy och rutiner samt i enlighet med fastställda miljö- och kvalitetskrav. Vi står inför en ny lansering av varumärket med fokus på ökad försäljning i våra digitala kanaler. Där söker vi dig som vill ta ansvar för hela marknadsprocessen med fokus på Inbound marketing men också att stärka varumärket Onninen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Driva kommunikation mot kunder för att kort och långsiktigt öka lojalitet och försäljning
 • Samarbeta och agera kravställare mot kommunikationsbyrå vid behov
 • Projektleda större gränsöverskridande projekt där e-com påverkas stort
 • Arbeta aktivt till ständiga förbättringar till exempel gällande arbetsmetoder, processer genom att identifiera och föreslå förbättringar
 • Säkerhetsställa att e-com processerna håller den satta standarden
 • Proaktivt driva B2B Inbound marketing för varumärket Onninen
 • Utvecklingsansvar samt ägandeskap för webshop
 • Säkerhetsställer att processer och samarbeten med övriga funktioner inom Onninen fungerar
 • Personalansvar för ett mindre team som har specialistkompetens inom webshop och koordinerar marknadsfrågor

Så här tror vi att du är:

För att trivas i rollen är det viktigt att du är en social person som är driven, kvalitetsmedveten, strukturerad och noggrann. Utöver det är du en kommunikativ och prestigelös person som motiveras av att ta ansvar och arbeta proaktivt. Vi vill arbeta med dig som, liksom vi, vill arbeta för att våra kunder ska ha en stark partner och leverantör för att lyckas med sina projekt. Vi servar våra kunder på ett personligt sätt. Utifrån uppsatta mål är du självgående med hög drivkraft och engagemang samt har en förmåga att få saker att hända. Du uppskattar att arbeta i team och har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer. Du är van vid ett högt tempo och att självständigt driva aktiviteter från start till mål, och är öppen för att få och ge feedback. Vi ser gärna att du är van att arbeta i agila processer. Då teamet är litet kräver det vilja att jobba både operativt och strategiskt.

Utöver det har du:

 • Minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från en liknande roll med erfarenhet av e-handel och B2B marketing
 • Akademisk utbildning på högskola eller universitet med inriktning inom e-handel, marknad eller motsvarande kunskaper
 • Erfarenhet och god förståelse för B2B e-com försäljning och e-com utveckling
 • Goda ledaregenskaper och erfarenhet av att bygga och leda team 
 • Onninen är ett internationellt företag där koncernspråket är engelska, så du är van att arbete på engelska
 • I tidigare roller har du samarbetat och kravställt mot byrå
 • Erfarenhet och vana av system ERP eller annat orderhanteringssystem, CMS, Officepaketet och meriterande med erfarenhet i affärssystem
 • Du har förståelse för kundresan och ett affärsmannaskap i ditt arbete

Mer om Onninen

Onninen Sverige erbjuder ett omfattande utbud av produkter och tjänster inom belysning, elnät, telekom, elinstallation och VA. Våra kunder är i nuläget främst nätbolag och deras entreprenörer. Onninen bildar tillsammans med K-rauta och K-bygg koncernen Kesko Sverige som är bildat av det finska bolaget Kesko. K Group är den tredje största detaljhandelskedjan i norra Europa. K Group bygg- och teknisk handel, med cirka 18 000 anställda, har ett omfattande utbud av produkter för såväl proffs som slutkonsument. Försäljningen sker genom ett omfattande butiksnätverk, e-handel och digitala tjänster.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

Vad händer nu? I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2019-11-29. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Välkommen med din ansökan redan idag!