Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör till Swedol

Swedol är på en fortsatt tillväxtresa och nu söker vi en Kommunikatör som ska ta hand om vår interna och externa kommunikation och kommer att vara en viktig kugge i vårt maskineri!

Swedol är ett detaljhandelsbolag som tillhandahåller kvalitativa varor och tjänster till professionella användare på webben och i butiker. Arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter är viktiga delar av vårt sortiment.  Vår vision är att vara den partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov. Vi är ett nordiskt bolag, men har en stark tyngdpunkt i Sverige.

Vill du bli en del av oss?

Det är en spännande roll där du får vara med att utveckla och bygga upp kommunikationsarbetet från början och kombinera strategi med praktiskt arbete. Rollen innebär självständigt arbete med stort ansvar. Du är experten på kommunikation och ska hjälpa oss att säkerställa genomslag av koncernens gemensamma värdegrund. Samt se till att koncernen har en ändamålsenlig kommunikation med relevanta intressenter, internt som externt.

Fokus den första tiden är internkommunikation, att få på plats tydliga, fungerande strukturer inklusive ett användbart och levande intranät. Därefter finns det behov att ta sig an mer externa kommunikationsbitar. Du samverkar med andra som är involverade i den interna och externa kommunikationen. Rollen rapporterar till koncernens affärsutvecklingschef. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Tyresö.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvara för att det finns en övergripande strategi och en tydlig ansvarsfördelning för koncernens kommunikation.
  • Ansvara för koncernens värdegrundsplattform.
  • Säkerställa att koncernens kommunikation stödjer koncernens och kedjornas varumärken.
  • Ansvara övergripande för att det finns en ändamålsenlig intern kommunikation.
  • Ansvara för koncernens intranät.
  • Stödja företagsledningen och andra chefer i kommunikationsfrågor.
  • Ansvara för koncernens externa webbar.
  • Stödja koncernens aktiemarknadskommunikation.
  • Ansvara för koncernens PR-aktiviteter.

Vad skulle du kunna ha för bakgrund för att trivas hos oss?
Du har troligen en akademisk utbildning inom t ex kommunikation, marknadsföring eller ekonomi eller liknande utbildning från t ex Berghs eller IHM. Du bör ha erfarenhet av en organisation med liknande karaktär som vår eller erfarenhet av en större organisation som varit med om ett förändringsarbete.Din svenska och engelska ligger på en mycket hög nivå, muntligen som skriftligen.

Som person…
Är du självgående och tar ett stort eget ansvar, du tar tag i och föreslår lösningar på problem. Du är en strategisk projektledare samtidigt som du operativt genomför, slutför och följer upp. Du förstår vikten av att hitta rätt balans mellan strategi och leverans – viktigt att inte tappa det strategiska även när det finns mycket korta saker att göra. Du har den erfarenhet som krävs för att självständigt kunna driva både det interna och externa kommunikationsarbetet. Och med ditt relationsskapade sätt får du med dig organisationen på nya arbetssätt och synsätt. Du kan kombinera egen leverans med att ge ramar för, motivera och stödja andra i organisationen som behöver kommunicera.

Mer om Swedol
Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt. Genom våra olika koncept får professionella användare effektiv varuförsörjning till ett attraktivt pris. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Swedol har webbhandel och totalt 99 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista.  Läs gärna mer om oss på om.swedol.se.


Nu måste du ju ansöka!
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius enklast på mejl ab@kimm.se eller 08-555290 00. Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt då vi går igenom ansökningarna löpande – sista ansökningsdag är den 2 oktober.
Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter