Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör med digital spets till SKB

Är du en skicklig kommunikatör och vass skribent? Använder du digitala och sociala medier för att bygga och stärka varumärke? Gillar du att arbeta med content - både strategiskt och operativt? Då kan rollen som kommunikatör på SKB vara något för dig.

Ditt fokus är målgruppsanpassad kommunikation och du får en aktiv roll i att utveckla SKBs varumärke, främst genom digitala kanaler och sociala medier. Det innebär att du på olika sätt ska arbeta med att bevaka, fånga upp, behandla och förmedla relevant information till främst våra externa målgrupper. Det redaktionella innehållet på webben är ditt huvudansvar tillsammans med utveckling och innehåll i övriga digitala kanaler och sociala medier.

Du får ansvar för innehålls- och publiceringsplan samt det operativa genomförandet med text och bild samt uppföljning. Du medverkar i att utveckla funktionalitet och struktur. Tillsammans med övriga i kommunikationsteamet är du självklart också delaktig i arbete och utveckling av andra kanaler som trycksaker och personliga möten.

På kommunikationsavdelningen arbetar idag fyra personer. Vi verkar utifrån SKBs löfte ”Vi skapar rum för gott – och alla” och våra kärnvärden AHA; aktiv, hållbar och affärsmässig är viktiga för oss.

Din bakgrund

Du har minst tre års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör, med tydligt fokus och ansvar för redaktionellt innehåll och utveckling av digitala kanaler och sociala medier. Du har varit med och drivit projekt inom området. Din förståelse för hur olika kanaler samverkar är mycket god och du vet hur relationen teknik och kommunikation fungerar.

Personliga egenskaper och kompetenser

För rollen krävs att du är målinriktad, kvalitetsmedveten, lyhörd och proaktiv. Du är trygg i din breda kompetens och får gärna vara intresserad av samhällets utveckling.

Du har mycket goda kunskaper i Wordpress eller annat CMS, Adobe CC, samt erfarenhet av att arbeta med Google Analytics eller liknande. Du är en vass skribent och har en god känsla för hur text och bild samverkar. Du är van att i din yrkesroll producera, publicera, anpassa och analysera inlägg på Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter. Meriterande om du även har kunskap av rörligt material. Du talar och skriver givetvis obehindrat på svenska samt har goda kunskaper i engelska.

Du har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation.

 

Om Stockholms Kooperativa Bostadsförening

SKB är en kooperativ hyresrättsförening som bygger, förvaltar och hyr ut lägenheter till våra medlemmar. Idag har vi över 8 000 lägenheter i Stockholms stad och i fem kringliggande kommuner. Det gör oss till den största privata hyresrättsaktören i Stockholm.

Den verkställande organisationen har drygt 130 medarbetare. I sin storlek och upplåtelseform, är SKB en unik verksamhet som skapar variation på bostadsmarknaden.

SKB föddes för över hundra år sedan ur viljan att tillsammans skapa ett bättre boende i ett snabbt växande Stockholm, och det driver oss fortfarande. Vi vill fortsätta skapa rum för fler och samtidigt ta ett långsiktigt ansvar. Det gör vi genom att bygga med hög kvalitet och aldrig sälja någon av våra fastigheter. Det vi bygger förvaltar vi själva, för evigt. Allt med löftet att skapa rum för gott – och alla.

Läs mer om oss här: https://www.skb.org/

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Lunchförmåner, Sommartid