Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Preem söker Kommunikationsansvarig med fokus på internkommunikation

Har du det som krävs för att leda och driva förändring och ta ett helhetsgrepp kring Preems internkommunikation? Vill du vara med och bidra till Preems fortsatta tillväxtresa? Då kanske den här rollen är intressant för dig!

Har du det som krävs för att leda och driva förändring och ta ett helhetsgrepp kring Preems internkommunikation? Vill du vara med och bidra till Preems fortsatta tillväxtresa? Då kanske den här rollen är intressant för dig!

Jobba för framtiden redan idag
Framtiden är Preems viktigaste marknad. Visionen är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Kommunikationsavdelningen på Preem ansvarar för att den interna och externa kommunikationen kopplas till Preems kärnverksamhet och förmedlar budskap och skapar opinion i frågor som stärker Preems varumärke, affärsmål och strategier. Man skapar också intern stolthet och bidrar till att Preem uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

Nu utökar Preem kommunikationsteamet med ett antal roller; bland annat en Kommunikationsansvarig med fokus interkommunikation som ansvarar för att samordna och säkerställa en effektiv, väl fungerande och förankrad internkommunikation.

Rollen innefattar såväl strategiskt som operativt arbete. I din roll förväntas du leda och driva förändring gällande allt ifrån att etablera nya arbetssätt till att utbilda och stötta organisationen att arbeta med kommunikation på ett mer effektivt och strategiskt sätt. 

Din roll har flera olika kontaktytor externt men framförallt internt i stort sett hela organisationen (HR, chefer etc.). Du har personalansvar för resursteamet med fokus på att samordna och fördela resurser för kommunikativt stöd i organisationen. Du har också ett delat ansvar i att säkerställa integrerad kommunikation i Preems alla kommunikationskanaler.

I rollen ingår:

  • Strategiskt leda, utveckla och planera det interna kommunikationsarbetet med fokus på förändrings-, styr och ledningskommunikation
  • Medverka i samordningen av intern kommunikation och externa budskap
  • Stötta chefer och ledare i informations- och kommunikationsfrågor
  • Personalansvar, leda resursteamet samt fördela kommunikativt stöd i projekt
  • Producera content (skriva själv samt fördela till redaktörer)

Du rapporterar till Chef Kommunikation och Public Affairs, har personalansvar och budgetansvar. Rollen är en tillsvidaretjänst och är placerad på Preems huvudkontor i fina lokaler vid Stadshagen nära kollektivtrafik.

Har du den här bakgrunden?
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av strategiskt, taktiskt och operativt kommunikationsarbete med fokus på internkommunikation. Du har tidigare haft personalansvar och har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och att driva och leda i förändring. Du trivs som allra bäst i en roll där du får leda, driva, samarbeta och dessutom kombinera ett helikopterperspektiv med operativt arbete. Du är en van skribent som behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. 

Är det här du?
Som person är du trygg i din roll som ledare och kommunikatör vilket skapar förtroende. På ett naturligt och självklart sätt kombinerar du din prestigelöshetmed ett visst mått av pondus. Du har förmåga att prioritera, dela kunskap, är en tydlig kravställare och uppskattas för ditt proaktiva arbetssätt, din förmåga att samarbeta och skapa relationer.   

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Om Preem
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK. . I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Preem med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2018-01-28. Vi har inte möjlighet att emot ansökningar via mail eller post.

Om du har frågor om tjänsten får du gärna kontakta ansvarig rekryteringskonsult Camilla Waernelius via mail cw@kimm.se eller telefon 076-3217150.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

För din information har Preem som policy att alltid genomföra alkohol- & drogtest på samtliga slutkandidater.

Fackliga kontaktpersoner hittar du här.

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal