Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Pressekreterare, interimsuppdrag till myndighet i Stockholm

Har du några års erfarenhet från rollen som pressekreterare? Är du van att hantera medier och mediaträna chefer och andra specialister? Är du intresserad av ett interimsuppdrag och kan börja omgående? Skicka in din ansökan idag!

Till en myndighet i Stockholm söker vi en pressekreterare. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid, med start omgående och fram till sista februari 2019.

Ditt uppdrag
Du kommer bli en del av myndighetens pressfunktion som idag består av tre pressekreterare. I ditt dagliga arbete kommer du se till att föra ut myndighetens budskap på ett effektivt sätt. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Bemanna presstelefon och inkorg under dagtid, måndag till fredag
  • Bryta ned innehållet i komplexa material, exempelvis forskningsrapporter, till begripliga och intressanta texter för webb eller pressmeddelanden
  • Ge snabb och korrekt service när journalister hör av sig
  • Stödja andra inom organisationen vid kontakter med medier
  • Coacha och medieträna Arbetsmiljöverkets chefer, experter och sakkunniga

Din bakgrund
Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen, gärna inom media- och kommunikationsvetenskap eller statskunskap. Du har minst tre års erfarenhet av att ha jobbat som pressekreterare eller i en liknande roll. Du är en duktig skribent som behärskar det digitala medielandskapet (Facebook, Twitter mm.). Tidigare arbete inom en offentlig förvaltning, i en verksamhet som haft stort medialt intresse eller i en kunskapsintensiv miljö, är meriterande.

Det är av stor vikt att snabbt kunna bedöma hur en uppkommen mediesituation ska hanteras. Därmed bör du vara en driven person med god struktur och samarbetsförmåga.

När du blir en av oss 
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.  

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. 

Vad händer nu? 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Lisa Andelius, la@kimm.se, eller Konsultchef Anders Norrman, an@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, MIS