Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Marketing Communication Manager

Nu har du möjligheten att bli en del av Wellspect HealthCare´s nytänkande Marketing Communication avdelning. Vi letar efter dig som är en utmärkt projektledare och är van att driva marknads- och kommunikationsaktiviteter.

Wellspect HealthCare har sitt huvudkontor i Mölndal och är en ledande global leverantör av innovativa medicintekniska produkter. Deras avdelning Marketing and Communication behöver stärkas upp med en Martketing Communication Manager, vars främsta ansvar är att driva och verkställda marknadsrelaterade aktiviteter.

I den här processen arbetar Wellspect HealthCare med rekryteringsbyrån KIMM. Inledningsvis är det här ett konsultuppdrag på heltid via KIMM. Vi söker dig som kan börja i mitten av augusti och uppdraget sträcker sig inledningsvis fram till och med årsskiftet 2017/2018.

Rollen
Som Marketing Communication Manager kommer du att driva både traditionella och digitala marknads-och kommunikationsaktiviteter, kopplat till ditt affärsområde. Rollen har viss strategisk karaktär men ditt främsta ansvar är att operativt arbeta med skapande och implementering av kommunikationsinitiativ. Arbetet innefattar att tillsammans med Brand Manager, Content Manager och produktionsteam konceptutveckla marknadsmaterial som ligger i linje med den strategiska inriktningen.

Rollen innebär exempelvis:

  • Anpassa det globala innehållet med hög kvalitet
  • Ansvara för att på ett enhetligt sätt integrera marknadskommunikationen på de lokala marknaderna
  • Utveckla och paketera fakta- och produktbaserade texter och marknadsmaterial, till ett unikt erbjudande som överensstämmer med varumärkesidentiteten och till prioriterade målgrupper

Du ingår i ett team på tio personer och rapporterar direkt till Head Of Marketing Communication. Vårt team värdesätter samarbete, resultatinriktat arbete, engagemang och en vilja att förändra samtidigt som vi har roligt på vägen. Du samarbetar med teamet kopplat till projektets behov, för att kunna producera effektivt marknadsmaterial och maximera samarbetet i projektet. Därför har du kontakt över avdelningar och förutom att samarbeta med kreatörer och online-teamet kommer du arbeta nära ansvarig Brand Manager och delar av den medicinska avdelningen. Dessutom kommer du ha löpande kontakt med externa byråer samt de kontaktpersoner som finns ute på de lokala marknadsbolagen.

Din profil
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom relevant område och har dokumenterad erfarenhet i ungefär fem år av att driva marknadsaktiviteter. För att snabbt komma in i rollen behöver du ha kunskap om hur man arbetar med marknadsföring kopplat till komplex försäljning och det är starkt meriterande om du tidigare arbetat inom Medtech, Pharma eller Diagnostik. Du behöver behärska engelska på en professionell nivå i både tal och skrift eftersom all kommunikation sker på engelska. Förutom en god kunskap i Officepaketet behöver du ha grundläggande kunskaper i InDesign och Photoshop.

Rollen ställer krav på att du är en utmärkt projektledare samt arbetar självständigt och strukturerat för att hålla satta deadlines. För att komplettera teamet på bästa sätt lägger vi stor vikt vid din personlighet och inställning i den här processen. Därför är du som söker en person som trivs i samarbete med andra och har ett prestigelöst förhållningssätt. Vidare är du en flexibel och kreativ person då du kommer arbeta med alltifrån att sätta strategier till att skissa på en layout. Du behöver dessutom ha en god förståelse för den kreativa processen, ha en fallenhet för att skriva kommunikativa texter och ett öga för det visuella.

Om Wellspect HealthCare
Wellspect HealthCare har sitt huvudkontor i Mölndal och är en ledande global leverantör av innovativa medicintekniska produkter, som är till för att hjälpa människor som lider av urinretention eller kronisk förstoppning. Varje dag arbetar över 1 100 anställda med att förbättra vardagen för alla som behöver våra produkter och tjänster. Vi hjälper bland annat människor som har en ryggmärgsskada, förstorad prostata, spina bifida eller multipel skleros.

Vi är en av världens ledande tillverkare av intermittenta urinkatetrar, där LoFric® är vårt mest kända varumärke. För att hjälpa människor som lider av kronisk eller svår förstoppning har vi utvecklat vad som troligen är världens mest avancerade irrigeringssystem, Navina Systems™. Här kombinerar vi hög användarvänlighet med klinisk effektivitet och anslutningsmöjligheter i ett verkligt smart system.

Wellspect HealthCare finns i över 30 länder och är en del av Dentsply Sirona, världens största tillverkare av tandtekniska produkter och tekniska lösningar för professionell tandvård. Dentsply Sirona har sitt globala huvudkontor i York, Pennsylvania i USA, medan det internationella huvudkontoret finns i Salzburg i Österrike. Företagets aktier är listade på amerikanska NASDAQ under symbolen XRAY.

Konsultrollen hos KIMM
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Vill du veta mer?
Även om vi inte tar emot ansökningar via mail får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Kandidatansvarig Stina Scheller, Stina.Scheller@wise.se och Konsultchef Louise Grammatikas, Louise.Grammatikas@wise.se. Däremot vill vi bara uppmärksamma dig om att vi som arbetar på den här processen kommer under veckorna 28-31 ha lite sommarledigt och därför kommer återkopplingen dröja lite längre än vanligt. Ansöker gör du direkt på vår hemsida kimm.se

Ansökningarna kommer vi gå igenom löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal