Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Amnesty söker en Projektledare Insamling med digitalt fokus

Nu söker vi en Projektledare Insamling som ska utveckla nuvarande metoder och skapa nya sätt att nå och få nya givare, medlemmar och supportrar.

Amnesty International arbetar för mänskliga rättigheter. Vi är en global organisation som kämpar för alla människors lika värde. Genom att ha utredare på plats runt om i världen, samlar vi in vittnesmål och dokumenterar för att snabbt kunna avslöja när kränkningar mot mänskliga rättigheter sker. Genom att samla många människor som uppmärksammar dessa kränkningar, kan vi skapa stark opinion och sätta press på makthavare och regeringar. På detta sätt kan vi långsiktigt skapa förändring och förutsättningar för en värld där mänskliga rättigheter gäller alla. Vi jobbar utan att påverkas av politiska partier, religion eller ekonomiska intressen. Detta betyder att vi är mycket restriktiva med bidrag från företag och stater. Tillsammans påverkar vi och skapar en värld där mänskliga rättigheter gäller alla, nu och i framtiden.


Vill du vara en del av det arbetet? I så fall vill vi att du blir en av oss!

I rollen som Projektledare Insamling på vår insamlingsavdelning har du ansvar för att få fler att stödja Amnesty.  Avdelningen är uppdelad i tre grupper och denna roll arbetar i matris med alla grupper. Det innebär att du måste vara en skarp digital projektledare med en nätverkande och smidig personlighet. Amnesty har ambitiösa mål både i Sverige och internationellt att växa och nu söker vi någon som vill vara med och driva och utveckla insamlingsarbete.

Rollen är relativt ny och det finns stora möjligheter att påverka och utveckla både roll och processerna kring denna. Rollen är placerad på Amnestys kontor i Stockholm och ingår i en arbetsgrupp med fem personer.

Lite mer om rollen
Som Projektledare Insamling kommer du bl a att utveckla nuvarande metoder och skapa nya sätt att nå och få nya givare, medlemmar och supportrar. Helt enkelt – öka antalet givare och medlemmar! Du ska mäta, följa upp, analysera, utvärdera och utveckla processen för medlemmar och givare såväl digitalt som i andra kanaler. Du ansvarar även för utvecklingen av betallösningar. Tillsammans med övriga i gruppen tar du fram underlag för budget, uppföljning och utvärdering för vårt arbete.

Vad skulle du kunna ha för bakgrund för att trivas hos oss?
Du har en relevant utbildning inom t ex marknadsföring, ekonomi eller försäljning. Du har ett par års B2C-erfarenhet av att driva marknadsföring och försäljning på nätet antingen från andra organisationer eller också från näringslivet. Det innebär att du är van vid att kontinuerligt mäta och följa upp ditt arbete. Det är viktigt att du är en erfaren och trygg projektledare med erfarenhet av digitala kampanjer och är en van kravställare mot externa leverantörer. Vi ser det som meriterande om du har kunskap om och engagemang för mänskliga rättigheter och har arbetat i en idéburen organisation. Du är bra på svenska och engelska, muntligen som skriftligen.

Som person är du en stjärna på att hitta nya lösningar, du är kreativ och har mod att åstadkomma den förändring som vi behöver. Du är analytisk och har förmåga att dra slutsatser ur stora informationsmängder. Dessutom är du en riktig teamplayer som har lätt för att samarbeta med andra.

Vi erbjuder
En möjlighet att få en utmanande och utvecklande roll på världens största människorättsorganisation. Du kommer att kunna påverka så att fler faktiskt kan få utöva sina mänskliga rättigheter. Amnesty är en spännande internationell och dynamisk organisation och arbetsplats.

Nu måste du ju ansöka!
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius enklast på mejl ab@kimm.se eller 08-555290 00. Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 17 augusti. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.

Vecka 29-31 tar vi en paus i processen för semesterledighet och påbörjar urvalsarbetet v.33.

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal