Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Innehållsansvarig digitala kanaler till Svenska FN-förbundet

Nu söker vi en Innehållsansvarig som vill ansvara för planering, produktion, optimering och analys av innehållet i Svenska FN-förbundets digitala kanaler.

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi tror att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkansarbete, granskning av hur Sverige efterlever sina åtaganden gentemot FN, information, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet.

Nu söker vi en Innehållsansvarig som vill ansvara för planering, produktion, optimering och analys av innehållet i Svenska FN-förbundets digitala kanaler. Fokus ligger på att öka lojalitet, konvertering/insamling och att stötta varumärket och de sakfrågor som förbundet driver inom framförallt fred/säkerhet, utveckling och mänskliga rättigheter.

Du kommer bland annat att:

  • Ta fram och löpande utveckla innehållsstrategi
  • Ta fram och driva en långsiktig innehållsplan och löpande följa upp denna
  • Skapa redaktionellt innehåll till fn.se och andra digitala kanaler samt stötta produktionen och uppföljning av nyhetsbrev till olika målgrupper
  • Ansvara för att marknadsföra, konvertera och optimera innehåll på fn.se och i sociala medier inkl. SEO, SEM och Google Adwords tillsammans med insamlingsansvarig m.fl.
  • Ansvara för att följa upp och analysera så att innehållet uppfyller sitt syfte (insamling, engagemang, lojalitet, varumärke, påverkan)
  • Förvaltning och utveckling av fn.se i samarbete med webbyrå
  • Vara ett stöd internt för beställning av digitalt innehåll till olika kanaler till t.ex. kommunikationsbyrå

Din bakgrund

  • 3-5 års erfarenhet av arbete som Innehållsansvarig/Content Manager och gärna erfarenhet från digital försäljning, e-handel eller insamlingsverksamhet.
  • Mycket goda kunskaper i att kreativt skapa innehåll för digitala kanaler (text, bild och rörligt)
  • Mycket goda kunskaper av AdWords, SEO, SEM och Google Analytics
  • Erfaren användare av webbpubliceringsverktyg t.ex. Wordpress
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Van beställare och kravställare mot exempelvis webbyrå
  • Meriterade med kunskap i Photoshop, Illustrator, InDesign
  • God kunskap om och intresse för FN:s arbete inom berörda områden

I rollen som innehållsansvarig rapporterar du till generalsekreteraren och är en del av insamlings- och kampanjteamet där en gruppansvarig arbetsleder teamet. FN-förbundet sitter på Skolgränd centralt vid Mariatorget i Stockholm.

Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Mer om FN-förbundetSvenska FN-förbundet är en svensk folkrörelse och en ideell organisation. Förbundet leds av en styrelse med 12 medlemmar och arbetande styrelseordförande Aleksander Gabelic. Kansliet i Stockholm med ca 27 anställda driver verksamheten under ledning av Petra Hallebrant, generalsekreterare. Vi levandegör FNs arbete genom våra värderingar: välkomnande, drivande och modiga. Vi vågar ta ställning och vi uttrycker känslor. Vi skapar förtroende och representerar medmänsklighet och gemenskap. 

Svenska FN-förbundet erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en internationell och engagerad miljö. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Besök gärna Svenska FN-förbundet hemsida www.fn.se

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Svenska FN-förbundet med KIMM. Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. Vi ser fram emot att få din ansökan via kimm.se så snart som möjligt, men senast den 14 november. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Skoog ls@kimm.se eller på 073-5216557. Ansökningar tas endast emot via kimm.se och inte via mejl.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal, Sommartid