Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Rusta söker en PR-ansvarig med erfarenhet av internkommunikation

Har du erfarenhet av att arbeta med PR och press- samt medierelationer? Är du en skicklig skribent och har tidigare arbetat med intranät?

Till Rusta söker vi en PR-ansvarig till kommunikationsteamet. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid med omgående start fram till sista april, med goda möjligheter till förlängning. Uppdraget är placerat på Rustas kontoret i Upplands Väsby i Stockholm.

Om jobbetRusta befinner sig i en spännande utvecklingsfas! Därför söker vi en PR-ansvarig med erfarenhet av interkommunikation. Som PR-ansvarig kommer att utgöra en nyckelfunktion i det förändringsarbete Rusta står inför. Ditt jobb kommer att vara brett, varierat och fartfyllt med en blandning av strategisk höjd och operativt arbete. Som PR-ansvarig utgör du en central funktion inom Rusta. I rollen har du övergripande ansvar för PR samt internkommunikation och är den som samordnar arbetet kopplat till ansvarsområdet. Arbetsuppgifterna varierar från rent operativa till mer strategiska frågeställningar. Ett stort fokus ligger på skriftlig kommunikation där intranät och våra egna kanaler utgör de huvudsakliga kommunikationskanalerna. Exempel på arbetsuppgifter; 

  • Hantera och ansvara över presskontakter och medierelationer
  • Sköta kontakten med uppdragsgivare och projektledare i samarbete med PR-byråer i Sverige, Norge och Tyskland
  • Stötta verksamheten i framtagandet av interna kommunikationsstrategier samt supporta våra avdelningar med kommunikationsmaterial
  • Uppdatera sidor, skriva och redigera texter samt publicera på intranätet
  • Producera text och koordinera innehållet kopplat till årsredovisningen samt projektleda dess produktion i samarbete med extern byrå
  • Skapa och sammanställa attraktiva företagspresentationer

Din profilVi söker dig med en akademisk examen inom marknad, gärna med inriktning mot informations- och kommunikationsområdet. För att trivas och fungera i rollen ser vi att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter. Du har med stor fördelaktighet minst 3–5 års arbetslivserfarenhet från liknande PR-funktion. Vidare är det viktigt att du har arbetat med corporate PR samt krishantering. Har du erfarenhet från detaljhandel ses detta som meriterande men det är inget krav.

Som person är du mycket kommunikativ och har lätt för att knyta kontakter både internt och externt. Rusta är ett företag med högt tempo och starkt engagemang. Därför besitter du även en stark egen drivkraft samt startar igång, driver på och följer upp dina projekt. Eftersom det i ditt dagliga arbete ingår att skriva och redigera texter för olika målgrupper och kanaler har du en välutvecklad stilistisk förmåga. För att lyckas i rollen talar och skriver du obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Kan du även tyska ses detta som meriterande.

Om RustaRusta är detaljhandelskedjan som erbjuder hem- och fritidsprodukter i Sverige, Norge och Tyskland. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta totalt 108 varuhus i Sverige, Norge och Tyskland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning

Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. De fungerar som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som ledstjärna i det dagliga arbetet. Det är viktigt för oss att du agerar och levererar i enlighet med våra värderingar.När du blir en av oss
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Jag som arbetar med detta uppdrag är konsultchef, Paola Banegas pb@kimm.se.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal