Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikationsansvarig-Agenda 2030 i kommun, landsting och region

Nu söker vi en Kommunikationsansvarig till FN-förbundets kommunikationsprojekt Agenda 2030 i kommun, landsting och region.

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi tror att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkansarbete, granskning av hur Sverige efterlever sina åtaganden gentemot FN, kunskapsspridning, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet.

Agenda 2030 är den FN-resolution som fastlade de globala målen för hållbar utveckling. De globala målen täcker alla dimensioner av hållbar utveckling, såväl ekonomiskt, socialt som miljömässigt hållbar utveckling, och består av 17 mål samt 169 delmål som världens länder ska arbeta för fram till år 2030.

Projektet Agenda 2030 i kommun, landsting och region syftar till att öka kännedom, kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i kommuner, landsting och regioner. Projektet löper över tre år och genomförs av Svenska FN-förbundet i nära samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Nu söker vi en Kommunikationsansvarig till FN-förbundets kommunikationsprojekt Agenda 2030 i kommun, landsting och region.

Om rollen

I rollen som kommunikationsansvarig har du ett övergripande ansvar för att kommunicera och förankra målen för projektet Agenda 2030 bland Sveriges politiker och tjänstepersoner i kommuner, landsting och regioner. Med målgruppen i fokus förväntar vi oss att du tar fram kommunikationsstrategi- och plan för projektet samt skapar engagemang genom att utveckla och förankra kommunikations- och utbildningsmaterial. Eftersom projektet är i uppstartsfas är det viktigt att du trivs i en bred roll där fokus snabbt kan växla mellan strategisk planering och operativt genomförande.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Utveckla och producera utbildnings-, informations- och kommunikationsmaterial- och aktiviteter om Agenda 2030 för kommun, landsting och regioner
  • Agera kravställare och beställare gentemot byråer, tryckeri och andra samarbetspartners
  • Medverka i planering, genomförande och uppföljning av utbildningsinsatser och kurser
  • Utveckla och implementera kommunikations-/digital strategi och plan samt digital plattform för medverkande i projektet
  • Ta fram, effektivisera, förenkla och förbättra arbetssätt och verktyg kopplat till kommunikationsarbetet i projektet
  • Medverka i planering, genomförande och uppföljning av konferenser, seminarier och medverkan i externa arrangemang

Din bakgrund

  • Flera års erfarenhet av att arbeta med kommunikationsfrågor mot målgruppen politiker och tjänstemän inom kommun, landsting eller region är ett krav.
  • Relevant tidigare erfarenhet kan antingen vara som anställd inom kommun/landsting eller som kommunikationskonsult med uppdrag kopplade till politiker och tjänstemän på kommun/landsting.
  • Erfarenhet av att arbeta med påverkansarbete genom kommunikation (förståelse för målgruppens behov och vilken kommunikation som krävs för att ”nå ut”, skapa effekt och engagemang).
  • Gedigen erfarenhet av att producera innehåll och anpassa till målgrupp och kanal (förmåga att anpassa, förenkla och förklara komplex information)  
  • Erfarenhet av att driva kommunikationsprojekt (planering, utveckling, genomförande och förankring)
  • God erfarenhet av arbete med digitala medier som verktyg för kommunikation och engagemang 
  • Beställarkompetens gentemot byråer, tryckeri och leverantörer.
  • Förståelse och intresse för Agenda 2030 och de globala målen
  • Arbete inom ideella sektorn och förståelse för folkrörelser är meriterande men inget krav

I rollen som kommunikationsansvarig-Agenda 2030 i kommun, landsting och region rapporterar du till generalsekreteraren och ingår i projektgruppen där du har ett nära samarbete med projektledaren som har det administrativa och arbetsledande ansvaret i teamet för projektet. FN-förbundet sitter på Skolgränd centralt vid Mariatorget i Stockholm.

Tjänsten är en projektanställning på heltid som löper fram till 30 september 2020. Då projektet är i uppstart önskar vi tillträde så snart som möjligt.

Mer om FN-förbundet
Svenska FN-förbundet är en svensk folkrörelse och en ideell organisation. Förbundet leds av en styrelse med 12 medlemmar och arbetande styrelseordförande Aleksander Gabelic. Kansliet i Stockholm med ca 27 anställda driver verksamheten under ledning av Petra Hallebrant, generalsekreterare. Vi levandegör FN:s arbete genom våra värderingar: välkomnande, drivande och modiga. Vi vågar ta ställning och vi uttrycker känslor. Vi skapar förtroende och representerar medmänsklighet och gemenskap.

Svenska FN-förbundet erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en internationell och engagerad miljö. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Besök gärna Svenska FN-förbundet hemsida www.fn.se

 

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal, Sommartid