Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Preem söker Koordinator Public Affairs

Till avdelningen Kommunikation och Public Affairs söker vi dig som vill utvecklas inom området Public Affairs. I en bred koordinerande roll finns nu möjligheten att jobba i hetluften i ett dedikerat team av specialister på Preem.

Till avdelningen Kommunikation och Public Affairs söker vi dig som vill utvecklas inom området Public Affairs. I en bred koordinerande roll finns nu möjligheten att jobba i hetluften i ett dedikerat team av specialister på Preem.

Har du förståelse för påverkansarbete, opinionsbildning och stort intresse av samhälls- och hållbarhetsfrågor – då är du kanske rätt för denna roll!

Jobba för framtiden redan idag
Framtiden är Preems viktigaste marknad. Visionen är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Kommunikationsavdelningen på Preem ansvarar för att den interna och externa kommunikationen kopplas till Preems kärnverksamhet och förmedlar budskap och skapar opinion i frågor som stärker Preems varumärke, affärsmål och strategier. Man skapar också intern stolthet och bidrar till att Preem uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

Preem utökar kommunikationsteamet med ett antal roller; bland annat en Koordinator Public Affairs. Rollen som Koordinator Public Affairs är bred och innefattar allt ifrån supporterande och koordinerande arbete till självständig projektledning och produktion av innehåll. En varierande roll där du ena dagen skriver en debattartikel och ett inlägg i någon av våra digitala kanaler, och nästa dag omvärldsbevakar och analyserar du frågor som kan komma att påverka Preem.

I rollen arbetar du i nära samarbete med chefen för Kommunikation och Public Affairs. Fokus är att skapa struktur, ordning och reda, att agera spindel i nätet. Du har många olika kontaktytor i organisationen där du kommunicerar och representerar Preem i olika externa nätverk t.ex. intresseorganisationer och andra samhällskontakter.    

Internt tydliggör du vilka branschorganisationer Preem är representerade i och säkerställer att Preems representanter har rätt kunskap för att optimera budskapen i aktuella frågor för respektive kanal/nätverk.

I rollen ingår:

  • Ansvar för omvärldsbevakning och analys av frågor som påverkar eller kan komma att påverka Preem på nationell, regional eller lokal nivå
  • Agera rådgivande i Preems externa kommunikation t.ex. debattartiklar, pressmeddelanden och i krishantering
  • Skriva och producera innehåll t.ex. inlägg i digitala kanaler, debattartiklar, PM
  • Initiera och koordinera Preems närvaro i externa opinionsbildande nätverk och organisationer samt att förbereda möten med beslutfattare och opinionsbildare
  • Kontakter med politiker, intresseorganisationer, andra samhällskontakter och externa intressenter som är av vikt för Preems verksamhet
  • Projektleda och medverka i opinionsbildande sammanhang som t.ex. Almedalen
  • Koordinera och samordna Preems remissvar
  • Kommunikationsplanering och löpande arbete på avdelningen, såväl intern som extern kommunikation

Du rapporterar till Chef Kommunikation och Public Affairs och blir del av ett team på 11 personer. Rollen är en tillsvidaretjänst och placerad på Preems huvudkontor i fina lokaler vid Stadshagen nära kollektivtrafik.

Har du den här bakgrunden?
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 3-5 års erfarenhet av inom public affairs /samhällskontakter – gärna från en större organisation eller som konsult på byrå. Vi tror att du är universitetsutbildad eller motsvarande med inriktning kommunikation eller journalistik. 

Du är en erfaren projektledare och en skicklig skribent med god språkkänsla och vana skriva i olika kanaler. Du är van att sätta dig in i komplexa frågor/lagtexter och hitta kontexten för sammanhanget. Du har med fördel erfarenhet av hållbarhetsarbete och vana att omvärldsbevaka i t.ex. Perspective. Du trivs i en roll där du själv sätter upp processer och rutiner för ditt arbete, och har god vana att operativt genomföra och följa upp ditt arbete. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift

Är det här du?
Som person är du resultatinriktad och har en väl utvecklad förmåga och vilja arbeta självständigt såväl som i team. Du har förståelse för vikten av att skapa förtroende, förankring i samarbeten. Rollen kräver att du är initiativtagande, kunskapshungrig och stresstålig, även att du har lätt för att skapa relationer både externt och internt. Du har även förmågan att snabbt sätta dig in i olika situationer och hantera ett flertal arbetsuppgifter samtidigt i en arbetsmiljö präglad av ständiga förändringar. Du uppskattas för din prestigelöshet och noggrannhet i detaljer.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Om Preem
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.  I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Preem med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2018-01-28. Vi har inte möjlighet att emot ansökningar via mail eller post.

Om du har frågor om tjänsten får du gärna kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Skoog via mail ls@kimm.se eller telefon 073-5216557

Varmt välkommen med din ansökan! 

För din information har Preem som policy att alltid genomföra alkohol- & drogtest på samtliga slutkandidater.

Fackliga kontaktpersoner hittar du här.

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal