Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Konceptuell och idéstark Art Director till Folkspel/Bingolotto

Just nu letar vi efter dig som har en hög kreativ höjd och är nyfiken på att testa hur livet på en in-house avdelning är. Hos Folkspel får du möjlighet att vara med i hela den kreativa processen från analys till färdig produkt. Vem vet, kanske är det du som är med och utformar ett nytt koncept av Bingolotto under våren?

Till Folkspel och deras affärsområde Bingolotto söker vi nu en konceptuell och idéstark kreatör med fokus på grafisk kommunikation. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid, med start så snart som möjligt men du behöver kunna starta senast i slutet på februari. Primärt löper uppdraget på i tre månader, men det kan finnas möjligheter till förlängning. Uppdraget är placerat på Folkspels kontor i Krokslätts fabriker.

Om jobbet
Då Folkspel står inför att förnya och lansera ett nytt koncept för Bingolotto söker de nu efter en nytänkande och nyfiken Art Director som inte är rädd för att hugga tag i produktionen. Rollen är bred och det innebär att arbetsuppgifterna kommer variera beroende på var i processen ni är för tillfället. Under tiden på Folkspel kommer du vara delaktig i hela den kreativa processen från analys och kreativ insikt till att utforma kommunikationskonceptet för att sedan producera materialet ända fram till tryck. Folkspel har en egen in-house byrå som består av sju härliga personer som trivs med att arbeta tillsammans. I det här projektet arbetar du under ledning av Folkspels Creative Director ihop med ett team som består av ytterligare en Art Director och en Copywriter. Bolaget har en framåtlutad och lösningsorienterad kultur som tillsammans strävar mot samma mål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Tillsammans med teamet driva den kreativa processen
  • Aktivt delta i arbetsgruppen genom att bistå med kunskap, erfarenhet och inspiration
  • Producera material och original till butiker och utomhusreklam samt för online kanaler och digitala skärmar

Erfarenhet och personliga egenskaper
Som person brinner du för att leverera träffsäker form samtidigt som du trivs med den analytiska och kreativa delen som innebär att ta fram själva konceptet. För att passa i teamet är det viktigt att du är nyfiken och vågar testa dina idéer. Vidare är du är prestigelös under den kreativa processen även om du är van vid att argumentera för dina egna idéer. Eftersom vi tror att du arbetat som kreatör eller Art Director under några år, är du van vid att många tycker till om det du tar fram. Du trivs med att arbeta i team och ser samarbete med copy och andra på marknadsavdelningen som en självklarhet samt lockas du av mixen mellan strategi och produktion.

Du som söker behöver ha en eftergymnasial utbildning inom grafisk kommunikation och produktion eller erhållit motsvarande kunskap på annat vis. Dessutom har du flera års erfarenhet av att arbeta som kreatör, grafisk designer eller art director på en byrå eller en inhouseavdelning. Det viktigaste är att du känner dig bekväm med den kreativa processen från analys till färdigt original. Det innebär att du arbetar obehindrat i Photoshop, InDesign, Illustrator och det är meriterande om du har erfarenhet från Premiere och After Effects. Du är van att producera både för print och digitalt, det är även meriterande om du har erfarenhet av att skapa rörligt material. Att du talar obehindrat på svenska är ett krav.

Om Folkspel
Folkspel i Sverige AB ägs till 100 % av folkrörelserna, via 74 riksorganisationer med ca 5 miljoner medlemmar. Vi är 104 anställda med en årsomsättning på 1,2 miljarder. Vårt uppdrag är att via lotteriverksamhet göra det möjligt för folkrörelserna att kunna fortsätta sitt viktiga arbete. Några av våra produkter är BingoLotto, Sverigelotten och Årets Eldsjäl. Genom åren har Folkspel genererat 16 miljarder kronor till svenskt föreningsliv. Läs mer om oss och våra produkter på våran hemsida.

När du blir en av oss
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. 

Ansökan och frågor
Som ett komplement till ditt CV vill vi gärna att du bifogar en PDF (max 2 A4) med exempel på tidigare projekt eller arbeten. Det går även bra att länka till en portfolio om den finns digitalt. Har du frågor får du gärna kontakta oss, vare sig det är frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Stina Scheller (stina.scheller@wise.se) och konsultchef, Marios Maletsikas, (marios. Maletsikas@wise.se). Notera att vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du är varmt välkommen med din ansökan på vår hemsida.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan! 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal