Konceptuell och idéstark Art Director till Folkspel/Bingolotto

Tillsatt

Göteborg Konsultuppdrag

Just nu letar vi efter dig som har en hög kreativ höjd och är nyfiken på att testa hur livet på en in-house avdelning är. Hos Folkspel får du möjlighet att vara med i hela den kreativa processen från analys till färdig produkt. Vem vet, kanske är det du som är med och utformar ett nytt koncept av Bingolotto under våren?

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Till Folkspel och deras affärsområde Bingolotto söker vi nu en konceptuell och idéstark kreatör med fokus på grafisk kommunikation. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid, med start så snart som möjligt men du behöver kunna starta senast i slutet på februari. Primärt löper uppdraget på i tre månader, men det kan finnas möjligheter till förlängning. Uppdraget är placerat på Folkspels kontor i Krokslätts fabriker.

Om jobbet
Då Folkspel står inför att förnya och lansera ett nytt koncept för Bingolotto söker de nu efter en nytänkande och nyfiken Art Director som inte är rädd för att hugga tag i produktionen. Rollen är bred och det innebär att arbetsuppgifterna kommer variera beroende på var i processen ni är för tillfället. Under tiden på Folkspel kommer du vara delaktig i hela den kreativa processen från analys och kreativ insikt till att utforma kommunikationskonceptet för att sedan producera materialet ända fram till tryck. Folkspel har en egen in-house byrå som består av sju härliga personer som trivs med att arbeta tillsammans. I det här projektet arbetar du under ledning av Folkspels Creative Director ihop med ett team som består av ytterligare en Art Director och en Copywriter. Bolaget har en framåtlutad och lösningsorienterad kultur som tillsammans strävar mot samma mål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Tillsammans med teamet driva den kreativa processen
  • Aktivt delta i arbetsgruppen genom att bistå med kunskap, erfarenhet och inspiration
  • Producera material och original till butiker och utomhusreklam samt för online kanaler och digitala skärmar

Erfarenhet och personliga egenskaper
Som person brinner du för att leverera träffsäker form samtidigt som du trivs med den analytiska och kreativa delen som innebär att ta fram själva konceptet. För att passa i teamet är det viktigt att du är nyfiken och vågar testa dina idéer. Vidare är du är prestigelös under den kreativa processen även om du är van vid att argumentera för dina egna idéer. Eftersom vi tror att du arbetat som kreatör eller Art Director under några år, är du van vid att många tycker till om det du tar fram. Du trivs med att arbeta i team och ser samarbete med copy och andra på marknadsavdelningen som en självklarhet samt lockas du av mixen mellan strategi och produktion.

Du som söker behöver ha en eftergymnasial utbildning inom grafisk kommunikation och produktion eller erhållit motsvarande kunskap på annat vis. Dessutom har du flera års erfarenhet av att arbeta som kreatör, grafisk designer eller art director på en byrå eller en inhouseavdelning. Det viktigaste är att du känner dig bekväm med den kreativa processen från analys till färdigt original. Det innebär att du arbetar obehindrat i Photoshop, InDesign, Illustrator och det är meriterande om du har erfarenhet från Premiere och After Effects. Du är van att producera både för print och digitalt, det är även meriterande om du har erfarenhet av att skapa rörligt material. Att du talar obehindrat på svenska är ett krav.

Om Folkspel
Folkspel i Sverige AB ägs till 100 % av folkrörelserna, via 74 riksorganisationer med ca 5 miljoner medlemmar. Vi är 104 anställda med en årsomsättning på 1,2 miljarder. Vårt uppdrag är att via lotteriverksamhet göra det möjligt för folkrörelserna att kunna fortsätta sitt viktiga arbete. Några av våra produkter är BingoLotto, Sverigelotten och Årets Eldsjäl. Genom åren har Folkspel genererat 16 miljarder kronor till svenskt föreningsliv. Läs mer om oss och våra produkter på våran hemsida.

När du blir en av oss
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. 

Ansökan och frågor
Som ett komplement till ditt CV vill vi gärna att du bifogar en PDF (max 2 A4) med exempel på tidigare projekt eller arbeten. Det går även bra att länka till en portfolio om den finns digitalt. Har du frågor får du gärna kontakta oss, vare sig det är frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Stina Scheller (stina.scheller@wise.se) och konsultchef, Marios Maletsikas, (marios. Maletsikas@wise.se). Notera att vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du är varmt välkommen med din ansökan på vår hemsida.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan! 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Folkspel

Krokslätts Fabriker 34, Mölndal

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Webbanalytiker till Miljonlotteriet

På Miljonlotteriet kämpar vi för ett samhälle där ingen far illa av alkohol eller andra droger. För att möta framtiden förnyar vi oss och ställer om till en mer datadriven kommunikation samtidigt som vi utvecklar vår försäljning. Har du framgångsrikt arbetat med analyser och insikter med fokus på ökad konvertering hoppas vi att du vill göra skillnad tillsammans med oss.

Göteborg Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Specialist

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Communication & PR Manager

Adapteo skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Communication & PR Manager i uppbyggnaden av ett nytt varumärke!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer