Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Webmaster till Nobina

Vill du vara med och driva utvecklingen och arbetet kring Nobinas nya webb? Har du ett intresse för content och digital kommunikation? Då kanske du vill bli vår allra första Webmaster på Nobina - Nordens största bussföretag.

Om rollen

Som Webmaster hos oss på Nobina har du ansvar för att kvalitetssäkra, uppdatera och säkerställa relevant innehåll på webben, internt som externt. Du kommer ha en viktig roll i vår satsning kring utvecklingen av vår nya webbplattform. För denna breda roll krävs att du kan kombinera professionell leverans med god prioriteringsförmåga. Digital kommunikation ligger i fokus tillsammans med en god teknisk förståelse för att lyckas i rollen. Tillsammans med verksamheten säkerställer du att hemsida och intranät utvecklas och byggs i enlighet med Nobinas digitala strategier och guidelines. Rollen rapporterar till Kommunikationschefen.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

  • Projektleda och utveckla webb och plattformar.
  • Säkerställa en fungerande super-usergrupp, redaktörsråd samt samordna och driva förvaltningsärenden för hemsida och intranät.
  • Utvecklings- och utbildningsansvar för organisationens användare.
  • Uppdatera och utveckla en digital bild- och filmbank tillsammans med kommunikationsavdelningen.
  • Analysera data och statistik kopplat till hemsida och användare.
  • Skriva och publicera samt granska innehåll på webbplatser/intranätet. 

Vårt erbjudandeVi erbjuder dig en rolig och utmanande roll där du har stor möjlighet att påverka hur vi utvecklar och marknadsför Nobinas varumärke på webben. Du kommer, som en del av Nobinas kommunikationsavdelning, att ingå i ett starkt team som jobbar i nära samarbete med IT och marknadsavdelningen.

Nobina är ett värderingsdrivet företag och hos oss arbetar människor från världens alla hörn, med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tror på styrkan i mångfald och värdesätter och välkomnar varje individ oavsett bakgrund.

Om digDu bör vara en lösningsorienterad, kommunikativ och strukturerad person som har lätt att samarbeta på olika nivåer i en större organisation. En driven, initiativrik projektledare som kan leda och ta ansvar och som har lätt för att växla mellan strategiskt och operativt arbete. För att trivas i rollen är du förändringsbenägen med en entusiastisk inställning och kommer själv gärna med nya idéer.

Din bakgrundI bagaget har du med dig 2-3 års erfarenhet som Webmaster eller så har du minst 5 års arbetslivserfarenhet som webbkoordinator eller webbkommunikatör med erfarenhet av hemside- och intranätplattformar. Du behöver vara flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har arbetat i Sitevision och A/B-testning samt är en van kravställare till IT mot webbyråer. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av Cision och My Newsdesk, design och layout (Illustrator, InDesign, Photoshop eller motsvarande) samt har kunskaper i HTML.

Om NobinaNobina är Nordens största bussföretag med 11 000 medarbetare. Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. Vi är med och bidrar till ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader och det gör vi genom våra medarbetare. Läs mer på Nobina.se

AnsökanI denna rekrytering samarbetar Nobina med KIMM. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius på ab@kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar per mail men vi ser fram mot din ansökan med CV och personligt brev som du gör på www.kimm.se senast 2018-05-13. Vi intervjuar löpande så vänta inte för länge…

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal