Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikationsansvarig till SKAP – Svenska kompositörer och textförfattare

Vi söker dig som kan ta det strategiska och operativa ansvaret kring kommunikationen på SKAP. Du har ett självklart fokus på PR och varumärkesbyggande. Har du höjden att leda den kommunikativa verksamheten i en ny riktning och modet att förändra? Då kan du vara rätt person för rollen som Kommunikationsansvarig hos oss!

Musiken har en central roll i människors liv och i samhället – på SKAP strävar vi efter att höja musikens och kulturens status, visa dess positiva kraft, värna om upphovspersonernas rättigheter och verka för musikalisk mångfald. Nu söker vi en Kommunikationsansvarig.

Vad innebär rollen?
I rollen som Kommunikationsansvarig är du specialisten inom PR- och kommunikation. Du ansvarar för att ta fram och realisera PR-planer och varumärkesstrategier för att synliggöra och skapa intresse kring SKAP. Det finns stora möjligheter att forma rollen och påverka ditt eget arbete. Du rapporterar direkt till styrelseordförande.

Du kommer bland annat att:

  • Ansvara för och ta fram PR-plan och varumärkesstrategi.
  • Skriva och distribuera pressmeddelanden.
  • Hantera och skriva innehåll i sociala medier.
  • Agera kravställare och beställare till t.ex. byråer.
  • Höja SKAP:s attraktionskraft och driva medlemsrekrytering i nya kanaler.
  • Ta fram årlig plan för SKAP:s priser och jobba för höja kännedomen inför- och kring utdelning.
  • Ta fram underlag och analys av pressaktiviteter och presentera kommunikationsrapport för styrelsen.
  • Budgetansvar.

Din bakgrund
Du är SKAP:s proffs inom PR- och kommunikation och en duktig och självständig skribent. För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta nära dina kollegor i en mindre organisation. Då vi samarbetar i många frågor krävs det god samarbetsförmåga och även flexibilitet för att ibland agera snabbt på en uppgift.
Vi förväntar oss att du har verktygslådan för att driva PR- och kommunikationsprojekt och har tidigare erfarenhet av att stärka varumärken och påverkansarbete. Du har höjden att leda den kommunikativa verksamheten i en ny riktning, vi vill också att du har modet att förändra och leda organisationen genom en effektiv kommunikationsprocess. För att lyckas i rollen är du en van projektledare där du agerat kravställare och beställare. Du har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom PR- och kommunikation och en akademisk utbildning eller motsvarande. Du har erfarenhet från arbete i sociala medier och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, muntligen och skriftligen. Det är meriterande med erfarenhet och nätverk inom public affairs och politiskt påverkansarbete.

SKAP – Svenska kompositörer och text författare
SKAP är Sveriges intresseförening för yrkesverksamma kompositörer, textförfattare och bearbetare. SKAP bedriver påverkansarbete i Sverige och internationellt. SKAP representerar Stims ägare i Stims styrelse. Det viktigaste uppdraget är att värna upphovspersonernas rättigheter, främst upphovsrätt och yttrandefrihet och att verka för musikaliskt mångfald.

Vi erbjuder
En intressant roll som innebär mycket ansvar men även mycket frihet och stor möjlighet att självständigt driva och utveckla ditt eget arbete. Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande frågor i ett sammanhang där det hela tiden händer saker. 

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. Vi ser fram emot att få din ansökan via kimm.se senast den 24 augusti. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Jeppsson Blomberg på ajb@kimm.se. Ansökningar tas endast emot via kimm.se och inte via mejl. Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid