Content & Marketing Manager till Semantix

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av att utveckla, leda och implementera content strategi? Triggas du att få vara med att bidra till att skapa den ultimata kundresan? Har du bred digital kunskap och förståelse för vad som krävs för att engagera en målgrupp och få den att förstå en teknisk produkt? Då kan detta vara rollen för dig!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Erbjudande
Semantix befinner sig i en spännande förändringsresa när den snabba tekniska utvecklingen påverkar både marknaden och utbudet. Här får du möjligheten att spela en central roll i den varumärkesresa och digitala transformation vi är mitt uppe i. Vi har en stark värdegrund och marknadens bredaste erbjudande inom specialiserade språktjänster.

Här blir du en del av marknads- och kommunikationsteamet och rapporterar direkt till Marketing Director. Tjänsten är en tillsvidareanställning placerad på Linnégatan mitt i Stockholm.

Om rollen
Som Content & Marketing Manager kommer du att ansvara för att äga, utveckla och leda vår contentstrategi, contentproduktion och tone of voice för alla Semantix kanaler. Du kommer vara den som har överblicken för att säkerställa att vi möter vår målgrupp med rätt budskap, i rätt kanal vid rätt tillfälle. Vår produkt är teknisk så du behöver ha erfarenhet och kunskap av att paketera och presentera en komplex produkt till en målgrupp. Målet är att ge målgruppen precis vad de söker och få dem att agera för att sedan lämna över dem som varma leads till vår säljavdelning. Du är även med och ger din input på hur vi framåt skall arbeta med interaktionen med kunden i våra olika digitala kanaler och utveckla den framåt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utifrån den övergripande varumärkesstrategin sätta strategin för aktiviteter i våra digitala och sociala kanaler och leda contentutvecklingen för Semantix.
 • Skriva och producera målgruppsriktat content utifrån ett inboundperspektiv i syfte att förstärka och förtydliga Semantix erbjudande på ett sådant sätt att attraherar relevant trafik längs med hela buyers funnel (sociala medier, e-post och blogg).  
 • Hantera sociala medier både från ett organiskt varumärkesperspektiv samt för köpt annonsering som en del av leadsgenereringen.
 • Analysera utfall och ge rekommendationer för vilka kanaler och vilket content som levererar i syfte att fortsätta bygga engagemang och awareness hos våra målgrupper.
 • Arbeta med Marketing Automation och ansvara för att konvertera leads från MQL till SQL genom att skapa engagerande content för alla konverteringspunkter i köpresan.
 • Leda arbetet med den övergripande contentutvecklingen.

Vi söker dig som har

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom t. ex. marknad/kommunikation.
 • Minst tre års erfarenhet av liknande roll inom content creation och inbound marketing.
 • Erfarenhet av Marketing Automation System.
 • Erfarenhet av att analysera data i Google Analytics, Facebook Ads Manager och LinkedIn analytics för att nå insights om hur vi kan förbättra köpresan för våra kunder.
 • Mycket god kunskap att skriva på engelska. Meriterande om du även kan skriva på ett av de nordiska språken på native nivå.
 • Det är även meriterande om du har erfarenhet av produktion av rörligt material samt verktyg som InDesign och Illustrator.

Om dig
För att trivas hos oss och i denna roll tänker vi att du är en resultatorienterad och analytisk person som gärna tar egna initiativ utifrån att hela tiden skapa förbättringar och sträva efter att nå ett mål. Vi är i en transformation så du behöver ha uthållighet och vilja att vara med oss på denna fantastiska resa, för vi kommer bara lyckas om vi gör det tillsammans. Att du tycker om människor och att du är bra på att samarbeta är viktigt för du kommer att ha många kontaktytor både inom marknadsteamet men även med vårt säljteam samt övriga medarbetare inom organisationen.

Om Semantix
Semantix är Nordens största språkföretag med ca. 400 medarbetare med kontor i Sverige, Finland och Norge, Danmark och i UK. Vi erbjuder lösningar inom översättning, tolkning och språkutbildning och har ett stort nätverk av språkkonsulter, översättare och tolkar. Våra kunder finns inom både privat och offentlig sektor inom allt ifrån tillverkning, teknik, medicin & läkemedel, bank & finans samt reklam & media. Som nummer 13 i världen har vi värdefulla fördelar som resurser att kunna utveckla den senaste tekniken till våra kunder och att snabbt anpassa vårt erbjudande efter kundens behov.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Semantix med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail utan ser fram emot att få din ansökan med CV och brev via www.kimm.se senast 2018-09-16. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sanna Fridell på sf@kimm.se Facklig kontaktperson är David Karlsson (090-200 88 51)

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer