Content & Marketing Manager till Semantix

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av att utveckla, leda och implementera content strategi? Triggas du att få vara med att bidra till att skapa den ultimata kundresan? Har du bred digital kunskap och förståelse för vad som krävs för att engagera en målgrupp och få den att förstå en teknisk produkt? Då kan detta vara rollen för dig!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Erbjudande
Semantix befinner sig i en spännande förändringsresa när den snabba tekniska utvecklingen påverkar både marknaden och utbudet. Här får du möjligheten att spela en central roll i den varumärkesresa och digitala transformation vi är mitt uppe i. Vi har en stark värdegrund och marknadens bredaste erbjudande inom specialiserade språktjänster.

Här blir du en del av marknads- och kommunikationsteamet och rapporterar direkt till Marketing Director. Tjänsten är en tillsvidareanställning placerad på Linnégatan mitt i Stockholm.

Om rollen
Som Content & Marketing Manager kommer du att ansvara för att äga, utveckla och leda vår contentstrategi, contentproduktion och tone of voice för alla Semantix kanaler. Du kommer vara den som har överblicken för att säkerställa att vi möter vår målgrupp med rätt budskap, i rätt kanal vid rätt tillfälle. Vår produkt är teknisk så du behöver ha erfarenhet och kunskap av att paketera och presentera en komplex produkt till en målgrupp. Målet är att ge målgruppen precis vad de söker och få dem att agera för att sedan lämna över dem som varma leads till vår säljavdelning. Du är även med och ger din input på hur vi framåt skall arbeta med interaktionen med kunden i våra olika digitala kanaler och utveckla den framåt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utifrån den övergripande varumärkesstrategin sätta strategin för aktiviteter i våra digitala och sociala kanaler och leda contentutvecklingen för Semantix.
 • Skriva och producera målgruppsriktat content utifrån ett inboundperspektiv i syfte att förstärka och förtydliga Semantix erbjudande på ett sådant sätt att attraherar relevant trafik längs med hela buyers funnel (sociala medier, e-post och blogg).  
 • Hantera sociala medier både från ett organiskt varumärkesperspektiv samt för köpt annonsering som en del av leadsgenereringen.
 • Analysera utfall och ge rekommendationer för vilka kanaler och vilket content som levererar i syfte att fortsätta bygga engagemang och awareness hos våra målgrupper.
 • Arbeta med Marketing Automation och ansvara för att konvertera leads från MQL till SQL genom att skapa engagerande content för alla konverteringspunkter i köpresan.
 • Leda arbetet med den övergripande contentutvecklingen.

Vi söker dig som har

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom t. ex. marknad/kommunikation.
 • Minst tre års erfarenhet av liknande roll inom content creation och inbound marketing.
 • Erfarenhet av Marketing Automation System.
 • Erfarenhet av att analysera data i Google Analytics, Facebook Ads Manager och LinkedIn analytics för att nå insights om hur vi kan förbättra köpresan för våra kunder.
 • Mycket god kunskap att skriva på engelska. Meriterande om du även kan skriva på ett av de nordiska språken på native nivå.
 • Det är även meriterande om du har erfarenhet av produktion av rörligt material samt verktyg som InDesign och Illustrator.

Om dig
För att trivas hos oss och i denna roll tänker vi att du är en resultatorienterad och analytisk person som gärna tar egna initiativ utifrån att hela tiden skapa förbättringar och sträva efter att nå ett mål. Vi är i en transformation så du behöver ha uthållighet och vilja att vara med oss på denna fantastiska resa, för vi kommer bara lyckas om vi gör det tillsammans. Att du tycker om människor och att du är bra på att samarbeta är viktigt för du kommer att ha många kontaktytor både inom marknadsteamet men även med vårt säljteam samt övriga medarbetare inom organisationen.

Om Semantix
Semantix är Nordens största språkföretag med ca. 400 medarbetare med kontor i Sverige, Finland och Norge, Danmark och i UK. Vi erbjuder lösningar inom översättning, tolkning och språkutbildning och har ett stort nätverk av språkkonsulter, översättare och tolkar. Våra kunder finns inom både privat och offentlig sektor inom allt ifrån tillverkning, teknik, medicin & läkemedel, bank & finans samt reklam & media. Som nummer 13 i världen har vi värdefulla fördelar som resurser att kunna utveckla den senaste tekniken till våra kunder och att snabbt anpassa vårt erbjudande efter kundens behov.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Semantix med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail utan ser fram emot att få din ansökan med CV och brev via www.kimm.se senast 2018-09-16. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sanna Fridell på sf@kimm.se Facklig kontaktperson är David Karlsson (090-200 88 51)

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Kommunikatör med redaktionellt fokus till Nordic Growth Market (deltid)

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll för digitala kanaler? Har du erfarenhet och/eller god kännedom om finansmarknaden och aktiehandel? Då kan rollen som Redaktör / Kommunikatör för NGMs webb och sociala medier vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete inom finansbranschen, är driven och har intresse för att arbeta med text, foto och film. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Web & SEO Manager till Axflow

Till Axflow Holding AB i Stockholm söker vi nu en SEO / Web Manager. Det här är ett konsultuppdrag, på heltid, genom KIMM & Wise Professionals. Uppdraget startar i augusti och beräknas att pågå i sex månader, med goda möjligheter till förlängning eller anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Multimedia Designer

Based in our Stockholm office, you will be part of the Visual Media team, which consists of ~80 multimedia designers across several locations. We develop creative concepts and design print and digital media solutions for McKinsey’s many communication needs. McKinsey is a world leading management consulting firm that works with the largest companies in Sweden and across the globe – in the private as well as public sector. Welcome with your application!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Brand Specialist – Yamaha Motor Scandinavia

Yamaha Motor Scandinavia är på en spännande resa och söker nu en erfaren Brand Specialist som vill vara med på resan (bokstavligen!). Med fokus på Yamahas produkter för motorcyklar, ATV och snöskotrar söker vi dig som vill ha ett strategiskt och operativt ansvar för varumärkesarbetet med digitalt fokus kopplat till de nordiska länderna.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Web & Content Communication Manager

Imagine being able to work with something as important as food that makes a difference. Where food helps children grow and develop. Where people sensitive to gluten can eat well and enjoy food just like everyone else. Semper are constantly working to create great products our consumers can trust. We are now looking for a Web & Content Communication Manager

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer