Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Content & Marketing Manager till Semantix

Har du erfarenhet av att utveckla, leda och implementera content strategi? Triggas du att få vara med att bidra till att skapa den ultimata kundresan? Har du bred digital kunskap och förståelse för vad som krävs för att engagera en målgrupp och få den att förstå en teknisk produkt? Då kan detta vara rollen för dig!

Erbjudande
Semantix befinner sig i en spännande förändringsresa när den snabba tekniska utvecklingen påverkar både marknaden och utbudet. Här får du möjligheten att spela en central roll i den varumärkesresa och digitala transformation vi är mitt uppe i. Vi har en stark värdegrund och marknadens bredaste erbjudande inom specialiserade språktjänster.

Här blir du en del av marknads- och kommunikationsteamet och rapporterar direkt till Marketing Director. Tjänsten är en tillsvidareanställning placerad på Linnégatan mitt i Stockholm.

Om rollen
Som Content & Marketing Manager kommer du att ansvara för att äga, utveckla och leda vår contentstrategi, contentproduktion och tone of voice för alla Semantix kanaler. Du kommer vara den som har överblicken för att säkerställa att vi möter vår målgrupp med rätt budskap, i rätt kanal vid rätt tillfälle. Vår produkt är teknisk så du behöver ha erfarenhet och kunskap av att paketera och presentera en komplex produkt till en målgrupp. Målet är att ge målgruppen precis vad de söker och få dem att agera för att sedan lämna över dem som varma leads till vår säljavdelning. Du är även med och ger din input på hur vi framåt skall arbeta med interaktionen med kunden i våra olika digitala kanaler och utveckla den framåt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utifrån den övergripande varumärkesstrategin sätta strategin för aktiviteter i våra digitala och sociala kanaler och leda contentutvecklingen för Semantix.
 • Skriva och producera målgruppsriktat content utifrån ett inboundperspektiv i syfte att förstärka och förtydliga Semantix erbjudande på ett sådant sätt att attraherar relevant trafik längs med hela buyers funnel (sociala medier, e-post och blogg).  
 • Hantera sociala medier både från ett organiskt varumärkesperspektiv samt för köpt annonsering som en del av leadsgenereringen.
 • Analysera utfall och ge rekommendationer för vilka kanaler och vilket content som levererar i syfte att fortsätta bygga engagemang och awareness hos våra målgrupper.
 • Arbeta med Marketing Automation och ansvara för att konvertera leads från MQL till SQL genom att skapa engagerande content för alla konverteringspunkter i köpresan.
 • Leda arbetet med den övergripande contentutvecklingen.

Vi söker dig som har

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom t. ex. marknad/kommunikation.
 • Minst tre års erfarenhet av liknande roll inom content creation och inbound marketing.
 • Erfarenhet av Marketing Automation System.
 • Erfarenhet av att analysera data i Google Analytics, Facebook Ads Manager och LinkedIn analytics för att nå insights om hur vi kan förbättra köpresan för våra kunder.
 • Mycket god kunskap att skriva på engelska. Meriterande om du även kan skriva på ett av de nordiska språken på native nivå.
 • Det är även meriterande om du har erfarenhet av produktion av rörligt material samt verktyg som InDesign och Illustrator.

Om dig
För att trivas hos oss och i denna roll tänker vi att du är en resultatorienterad och analytisk person som gärna tar egna initiativ utifrån att hela tiden skapa förbättringar och sträva efter att nå ett mål. Vi är i en transformation så du behöver ha uthållighet och vilja att vara med oss på denna fantastiska resa, för vi kommer bara lyckas om vi gör det tillsammans. Att du tycker om människor och att du är bra på att samarbeta är viktigt för du kommer att ha många kontaktytor både inom marknadsteamet men även med vårt säljteam samt övriga medarbetare inom organisationen.

Om Semantix
Semantix är Nordens största språkföretag med ca. 400 medarbetare med kontor i Sverige, Finland och Norge, Danmark och i UK. Vi erbjuder lösningar inom översättning, tolkning och språkutbildning och har ett stort nätverk av språkkonsulter, översättare och tolkar. Våra kunder finns inom både privat och offentlig sektor inom allt ifrån tillverkning, teknik, medicin & läkemedel, bank & finans samt reklam & media. Som nummer 13 i världen har vi värdefulla fördelar som resurser att kunna utveckla den senaste tekniken till våra kunder och att snabbt anpassa vårt erbjudande efter kundens behov.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Semantix med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail utan ser fram emot att få din ansökan med CV och brev via www.kimm.se senast 2018-09-16. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sanna Fridell på sf@kimm.se Facklig kontaktperson är David Karlsson (090-200 88 51)

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal