Content & Marketing Manager till Semantix

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av att utveckla, leda och implementera content strategi? Triggas du att få vara med att bidra till att skapa den ultimata kundresan? Har du bred digital kunskap och förståelse för vad som krävs för att engagera en målgrupp och få den att förstå en teknisk produkt? Då kan detta vara rollen för dig!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Erbjudande
Semantix befinner sig i en spännande förändringsresa när den snabba tekniska utvecklingen påverkar både marknaden och utbudet. Här får du möjligheten att spela en central roll i den varumärkesresa och digitala transformation vi är mitt uppe i. Vi har en stark värdegrund och marknadens bredaste erbjudande inom specialiserade språktjänster.

Här blir du en del av marknads- och kommunikationsteamet och rapporterar direkt till Marketing Director. Tjänsten är en tillsvidareanställning placerad på Linnégatan mitt i Stockholm.

Om rollen
Som Content & Marketing Manager kommer du att ansvara för att äga, utveckla och leda vår contentstrategi, contentproduktion och tone of voice för alla Semantix kanaler. Du kommer vara den som har överblicken för att säkerställa att vi möter vår målgrupp med rätt budskap, i rätt kanal vid rätt tillfälle. Vår produkt är teknisk så du behöver ha erfarenhet och kunskap av att paketera och presentera en komplex produkt till en målgrupp. Målet är att ge målgruppen precis vad de söker och få dem att agera för att sedan lämna över dem som varma leads till vår säljavdelning. Du är även med och ger din input på hur vi framåt skall arbeta med interaktionen med kunden i våra olika digitala kanaler och utveckla den framåt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utifrån den övergripande varumärkesstrategin sätta strategin för aktiviteter i våra digitala och sociala kanaler och leda contentutvecklingen för Semantix.
 • Skriva och producera målgruppsriktat content utifrån ett inboundperspektiv i syfte att förstärka och förtydliga Semantix erbjudande på ett sådant sätt att attraherar relevant trafik längs med hela buyers funnel (sociala medier, e-post och blogg).  
 • Hantera sociala medier både från ett organiskt varumärkesperspektiv samt för köpt annonsering som en del av leadsgenereringen.
 • Analysera utfall och ge rekommendationer för vilka kanaler och vilket content som levererar i syfte att fortsätta bygga engagemang och awareness hos våra målgrupper.
 • Arbeta med Marketing Automation och ansvara för att konvertera leads från MQL till SQL genom att skapa engagerande content för alla konverteringspunkter i köpresan.
 • Leda arbetet med den övergripande contentutvecklingen.

Vi söker dig som har

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom t. ex. marknad/kommunikation.
 • Minst tre års erfarenhet av liknande roll inom content creation och inbound marketing.
 • Erfarenhet av Marketing Automation System.
 • Erfarenhet av att analysera data i Google Analytics, Facebook Ads Manager och LinkedIn analytics för att nå insights om hur vi kan förbättra köpresan för våra kunder.
 • Mycket god kunskap att skriva på engelska. Meriterande om du även kan skriva på ett av de nordiska språken på native nivå.
 • Det är även meriterande om du har erfarenhet av produktion av rörligt material samt verktyg som InDesign och Illustrator.

Om dig
För att trivas hos oss och i denna roll tänker vi att du är en resultatorienterad och analytisk person som gärna tar egna initiativ utifrån att hela tiden skapa förbättringar och sträva efter att nå ett mål. Vi är i en transformation så du behöver ha uthållighet och vilja att vara med oss på denna fantastiska resa, för vi kommer bara lyckas om vi gör det tillsammans. Att du tycker om människor och att du är bra på att samarbeta är viktigt för du kommer att ha många kontaktytor både inom marknadsteamet men även med vårt säljteam samt övriga medarbetare inom organisationen.

Om Semantix
Semantix är Nordens största språkföretag med ca. 400 medarbetare med kontor i Sverige, Finland och Norge, Danmark och i UK. Vi erbjuder lösningar inom översättning, tolkning och språkutbildning och har ett stort nätverk av språkkonsulter, översättare och tolkar. Våra kunder finns inom både privat och offentlig sektor inom allt ifrån tillverkning, teknik, medicin & läkemedel, bank & finans samt reklam & media. Som nummer 13 i världen har vi värdefulla fördelar som resurser att kunna utveckla den senaste tekniken till våra kunder och att snabbt anpassa vårt erbjudande efter kundens behov.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Semantix med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail utan ser fram emot att få din ansökan med CV och brev via www.kimm.se senast 2018-09-16. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sanna Fridell på sf@kimm.se Facklig kontaktperson är David Karlsson (090-200 88 51)

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Copywriter

Vill du arbeta med att utveckla och bygga Bris kommunikation, från idégenerering till praktiskt genomförande och har erfarenhet av att skriva och publicera texter för olika kanaler och målgrupper? Då kanske du vill anta rollen som Copywriter hos oss på Bris!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Kommunikationsansvarig till Systecon

Nu söker vi en Kommunikationsansvarig som är van att arbeta självständigt, är initiativrik och kan hitta möjligheterna att utveckla Systecon som varumärke genom kommunikation. Du kommer få arbeta i ett härligt team med varierande arbetsuppgifter, både strategiskt och operativt. Skicka in din ansökan, vi är nyfikna på att veta mer om dig!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Digital Marketing Specialist till O’Learys Trademark

Till O’Learys Trademark söker vi en erfaren, driven och prestigelös person till den spännande rollen som Digital Marketing Specialist. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid med omgående start och 6 månader framåt. Uppdraget är placerat på O’Learys kontor vid Norrtull, Stockholm.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Marknadskommunikatör till Ellevio

Vill du vara med på resan mot framtidens hållbara energisamhälle? Vill du bidra till energiomställningen genom att förse våra kunder med kunskap om deras energiförbrukning så att vi i Sverige kan använda vår el smartare? Vi vill göra Sverige el-smart och samtidigt leverera den bästa kundupplevelsen! Låter detta som rätt utmaning för dig?

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Video Content Producer till Wise Professionals

Som Video Content Producer hos Wise Professionals kommer du redan första dagen svepas med i en företagskultur där allt är möjligt. Där film är en självklar del i vardagen och där dina idéer blir verklighet. Vi är redan nyfikna på vem du är som filmskapare och vill att du ska ha den roligaste tiden i din karriär hos oss. Är du redo att kavla upp ärmarna och ta fram film som får oss att både tappa andan och hakan?

Stockholm

Läs mer