Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikationsansvarig till ÅF Digital Solutions

Vi söker nu en Kommunikationsansvarig till ÅF Digital Solutions. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals på heltid, med omgående start, och 6 månader framåt. För rätt person kan det finnas möjligheter till förlängning eller anställning hos ÅF.

Har du lätt att få gehör för nya idéer och förmågan att självständigt genomföra dem på ett framgångsrikt sätt? Är du redo för en ny utmaning hos ett av Sveriges främsta ingenjörs och designföretag? Då kan det här vara rätt uppdrag för dig! Vi söker nu en lyhörd, prestigelös och initiativtagande Kommunikationsansvarig till ÅF Digital Solutions i Solna, Stockholm.

Operativt kommunikationsarbete i fokus
ÅF söker nu en Kommunikationsansvarig för Division Digital Solutions, en av ÅFs fyra divisioner. Du blir en del av hela ÅFs kommunikationsteam och bidrar till utvecklingen av koncernens kommunikations- och marknadsarbete för att stärka din divisions kommunikation samt samordna divisionens kommunikations- och marknadsaktiviteter i koncernen. I din roll rapporterar du till Division Digital Solutions HR-chef och du har en streckad linje till ÅFs Kommunikations- & Marknadsdirektör.

Som Kommunikationsansvarig driver, utvecklar och stöttar du divisionens kommunikationsbehov internt och externt – med fokus på operativt genomförande. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Underhålla och utveckla divisionens sidor på intranätet
  • Se till att divisionens affärer/verksamhet/tjänsteutbud/kontakter återspeglas på ÅFs hemsida
  • Skriva nyheter och artiklar till både interna och externa kanaler
  • Ta fram case och marknadsföra dem internt och externt
  • Skriva kvartalsrapport och pressmeddelanden
  • Vid behov sköta kommunikationen och stötta ledare vid förvärv och integration

En lyhörd, flexibel och initiativtagande kommunikatör
Vi söker dig som har arbetat minst 3-4 år med kommunikationsfrågor exempelvis som kommunikatör. Kanske är du nu intresserad av lite mer ansvar (personalansvar ingår dock inte i rollen). Du har en eftergymnasial utbildning inom media, kommunikation eller motsvarande.

För att lyckas i uppdraget ser vi att du är lyhörd för olika behov, flexibel och van att snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du har god förmåga att prioritera och kan leda och driva divisionens arbete mot uppsatta mål. Du är en duktig skribent och uttrycker dig utmärkt i tal och skrift, på både engelska och svenska. Vidare är du bra på att bygga och utveckla relationer – du är en genuin lagspelare – men levererar utmärkt i självständigt arbete.

Ett av Sveriges starkaste arbetsgivarvarumärke
ÅF rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland unga ingenjörer. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar – hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen. För oss är det viktigt att ha kul på jobbet! Division Digital Solution består av 1400 konsulter, spridda över 20 kontor i Sverige. Syftet med denna roll är att arbeta för att stärka ÅFs varumärke externt och internt genom att synliggöra Digital Solutions kundcase, stärka internkommunikation och bidra till att genom kommunikation göra ÅF till e attraktiv arbetsplats.

När du blir en av oss
Som konsult hos KIMM & Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. Som anställd och uthyrd konsult via KIMM blir du också medlem i Marknadsföreningen i Stockholm. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Andelius, la@kimm.se och konsultchef, Anders Norrman, an@kimm.se. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, MIS