Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

PR & Marknadskommunikatör till Fora (Vikariat 1 år)

Här har du ett spännande uppdrag om du brinner för PR, press och kommunikation. Som PR & Marknadskommunikatör på Fora arbetar du både strategiskt och operativt med ansvar för att planera, leda och genomföra kommunikationsaktiviteter. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Till Fora söker vi på KIMM nu en PR & Marknadskommunikatör. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals på heltid, med start i januari 2019 och tolv månader framåt med möjlighet till förlängning.

Ditt uppdrag som PR & Marknadskommunikatör
I rollen som PR & Marknadskommunikatör ansvarar du för samordning och utveckling av Foras pressarbete. Ditt arbete ska bidra till att Foras kommunikation styrs mot organisationens gemensamma mål och vision. Du kommer att arbeta med att ta fram och anpassa budskap, liksom sköta kontakten med journalister och Foras PR-byrå. Du arbetar både proaktivt och reaktivt i denna roll, som innebär stort eget ansvar och många kontaktytor, både internt och externt. Som PR & Marknadskommunikatör tillhör du gruppen Kommunikation & Marknad, som idag består av sju personer, och du rapporterar till chefen för marknad och kommunikation. Fora har sitt kontor i ljusa och öppna lokaler på Sveavägen, mitt i Stockholm City.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Proaktivt och reaktivt pressansvar. Arbetet innebär bland annat att svara på frågor från journalister, stötta och förbereda lämpliga talespersoner på Fora och förbereda budskap och pressmeddelanden.
  • Projektleda kommunikationsaktiviteter vid incidenter och förbereda frågor & svar för olika målgrupper.
  • Producera artiklar och nyheter till Foras externa webbplats och till Foras intranät.
  • Delta i branschsamarbeten som till exempel kampanj kring Tjänstepensionens dag.
  • Ansvar för omvärldsbevakning i media.

Erfarenhet och bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande inom kommunikation och cirka 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet. Du är resultatinriktad och har förmåga att självständigt strukturera ditt arbetssätt och driva ditt arbete framåt. Du är lyhörd och samarbetar väl med andra. Du har en problemlösande analysförmåga och ser helheten och tar hänsyn till större perspektiv och agerar utefter fattade beslut. Du har förmågan att kommunicera välformulerat och engagerat samt anpassa kommunikationen till mottagaren.

I din yrkesroll tänker du strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du kan också visa omdöme och integritet vid uttalanden, agerande och beslut. Du ska kunna skapa och etablera kontaktnät och påverka och driva kommunikationsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet från finans, pensions-/försäkringsområdet, samt om du har ett stort samhällsintresse. Vi värdesätter om du har ett etablerat kontaktnät inom svenskt näringsliv, fackföreningar och andra för Fora relevanta organisationer.

När du blir en av oss på KIMM
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. 

Vad händer nu? 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Lisa Andelius, la@kimm.se, eller Konsultchef Anders Norrman, an@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi vill uppmärksamma dig om att vi som arbetar i den här processen kommer vara lite lediga under de kommande semesterveckorna. Därför kommer återkopplingen att dröja något längre än vanligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, MIS