Content & Social Media Manager, E.ON B2C

Tillsatt

Stockholm

E.ON är inne i en spännande förändringsresa som berör oss alla. Den handlar om vår framtid – en dramatisk omställning mot hållbarhet och utveckling av ny energi. Tänk att få vara en del av att utveckla det nya framväxande energilandskapet. Att på riktigt bidra till ett mer hållbart samhälle? Känns det som en utmaning som du går igång på? E.ON B2C söker nu en Content & Social Media Manager.

I rollen som Content & Social Media Manager ansvarar du för att ta fram strategi, innehåll samt taktik för sociala medier B2C inom E.ON. Du säkrar att innehållet i kanalerna är engagerande och driver varumärket till nya höjder. Du skapar närvaro, relevans och dialog i alla våra kanaler. Hög svarsfrekvens är viktigt, och det är en självklarhet att det vi kommunicerar ligger i linje med E.ON:s tonalitet och varumärke.

Med hjälp av vår mediebyrå kommer du ansvara för allt annonserat innehåll på våra sociala kanaler, med syftet att både bygga varumärke samt skapa relevant trafik. Det finns en tydlighet i allt du distribuerar och du följer upp och optimerar löpande mot aktiveringens KPI:er. Du kommer jobba nära kollegor som är ansvariga för de olika affärsområdena på E.ON och se till att vi driver awareness, trafik och konverteringar för respektive affär.

I rollen stöttar du kollegorna på E.ON med specialistkompetens inom sociala medier. Aktivering och analys av marknadsaktiviteter och kampanjer delges verksamheten för att skapa engagemang, förståelse och vidare optimera gemensamma resultat. Du agerar kravställare gentemot byråer och koordinerar samt planerar allt innehåll inom Brand & Marketing tillsammans med Content & Social Media Manager Business. Tjänsten är placerad i jättefina ny moderna lokaler i centrala Stockholm och du rapporterar till Group Manager Market & Communication Consumer. 

Om dig Vi söker dig som är specialist på storytelling i sociala medier och inom nativeannonsering. Du har mycket hög digital kompetens med god publiceringsvana och dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt skapa content. För att lyckas i rollen är det att du har ett genuint intresse av hållbarhet, och går igång på helheten och ser en affärsmässig koppling. Du har god förståelse för konsumentmålgruppen och förstår hur sociala medier och storytelling kan användas för att stärka företagets marknadskommunikation, varumärkesarbete och övergripande affärsmål. Erfarenhet inom copy är meriterande. Som person är du mycket driven, nyfiken på digital utveckling, proaktiv och självgående. Du har hög samarbetsförmåga, en positiv inställning, prioriterar väl och kan arbeta i högt tempo. Du uttrycker dig mycket bra på svenska och engelska.

Rollen kräver

  • Flera års erfarenhet av Social Medier och framtagande av digitalt innehåll, gärna från flera branscher och tidigare arbetsplatser
  • Erfarenhet av att ha köpt digital media
  • Förståelse av nativeannonsering
  • Projektledning, internt och mot byråer
  • Kunskap – att kunna skapa, skriva och göra eget material
  • Meriterande om du arbetat med rörligt material

Om E.ONE.ON är ett internationellt privatägt energiföretag med 40 000 medarbetare i över 13 länder som dagligen arbetar för en mer hållbar utveckling. E.ON är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom tre affärsområden för smarta nät, förnyelsebar energi och kundlösningar. E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen och har cirka 2 200 medarbetare i Sverige. ”Vi ska bli en integratör av nya energislag. Ett energins internet.” Säger Marc Hoffmann, Sverigechef och ledare för ett av Sveriges största energibolag som i detta nu arbetar sig igenom en dramatisk omställning mot hållbarhet. Verksamheten är koncentrerad till Malmö men finns även Stockholm och på ett fåtal andra platser i Sverige. Läs mer på www.eon.se.

Är du en visionär med ett stort hjärta? Då kommer du att passa bra på E.ON. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad, och vara med och bygga framtidens hållbara energisamhälle. E.ON strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.

För fackliga frågor, vänligen kontakta:
Mats Ekblom, Unionen, +46 705 259188
Anders Berghman, Akademikerna, +46 706 535822
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129
Mats Lundberg, SEKO +46 730 499778

Intresserad?I den här rekryteringen samarbetar E.ON med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2019-03-30. Vi har inte möjlighet att emot ansökningar via mail eller post. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras på cec@kimm.se eller 08-555 290 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Kommunikatör med redaktionellt fokus till Nordic Growth Market (deltid)

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll för digitala kanaler? Har du erfarenhet och/eller god kännedom om finansmarknaden och aktiehandel? Då kan rollen som Redaktör / Kommunikatör för NGMs webb och sociala medier vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete inom finansbranschen, är driven och har intresse för att arbeta med text, foto och film. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Web & SEO Manager till Axflow

Till Axflow Holding AB i Stockholm söker vi nu en SEO / Web Manager. Det här är ett konsultuppdrag, på heltid, genom KIMM & Wise Professionals. Uppdraget startar i augusti och beräknas att pågå i sex månader, med goda möjligheter till förlängning eller anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Multimedia Designer

Based in our Stockholm office, you will be part of the Visual Media team, which consists of ~80 multimedia designers across several locations. We develop creative concepts and design print and digital media solutions for McKinsey’s many communication needs. McKinsey is a world leading management consulting firm that works with the largest companies in Sweden and across the globe – in the private as well as public sector. Welcome with your application!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Brand Specialist – Yamaha Motor Scandinavia

Yamaha Motor Scandinavia är på en spännande resa och söker nu en erfaren Brand Specialist som vill vara med på resan (bokstavligen!). Med fokus på Yamahas produkter för motorcyklar, ATV och snöskotrar söker vi dig som vill ha ett strategiskt och operativt ansvar för varumärkesarbetet med digitalt fokus kopplat till de nordiska länderna.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Web & Content Communication Manager

Imagine being able to work with something as important as food that makes a difference. Where food helps children grow and develop. Where people sensitive to gluten can eat well and enjoy food just like everyone else. Semper are constantly working to create great products our consumers can trust. We are now looking for a Web & Content Communication Manager

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer