Content & Social Media Manager, E.ON B2C

Tillsatt

Stockholm

E.ON är inne i en spännande förändringsresa som berör oss alla. Den handlar om vår framtid – en dramatisk omställning mot hållbarhet och utveckling av ny energi. Tänk att få vara en del av att utveckla det nya framväxande energilandskapet. Att på riktigt bidra till ett mer hållbart samhälle? Känns det som en utmaning som du går igång på? E.ON B2C söker nu en Content & Social Media Manager.

I rollen som Content & Social Media Manager ansvarar du för att ta fram strategi, innehåll samt taktik för sociala medier B2C inom E.ON. Du säkrar att innehållet i kanalerna är engagerande och driver varumärket till nya höjder. Du skapar närvaro, relevans och dialog i alla våra kanaler. Hög svarsfrekvens är viktigt, och det är en självklarhet att det vi kommunicerar ligger i linje med E.ON:s tonalitet och varumärke.

Med hjälp av vår mediebyrå kommer du ansvara för allt annonserat innehåll på våra sociala kanaler, med syftet att både bygga varumärke samt skapa relevant trafik. Det finns en tydlighet i allt du distribuerar och du följer upp och optimerar löpande mot aktiveringens KPI:er. Du kommer jobba nära kollegor som är ansvariga för de olika affärsområdena på E.ON och se till att vi driver awareness, trafik och konverteringar för respektive affär.

I rollen stöttar du kollegorna på E.ON med specialistkompetens inom sociala medier. Aktivering och analys av marknadsaktiviteter och kampanjer delges verksamheten för att skapa engagemang, förståelse och vidare optimera gemensamma resultat. Du agerar kravställare gentemot byråer och koordinerar samt planerar allt innehåll inom Brand & Marketing tillsammans med Content & Social Media Manager Business. Tjänsten är placerad i jättefina ny moderna lokaler i centrala Stockholm och du rapporterar till Group Manager Market & Communication Consumer. 

Om dig Vi söker dig som är specialist på storytelling i sociala medier och inom nativeannonsering. Du har mycket hög digital kompetens med god publiceringsvana och dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt skapa content. För att lyckas i rollen är det att du har ett genuint intresse av hållbarhet, och går igång på helheten och ser en affärsmässig koppling. Du har god förståelse för konsumentmålgruppen och förstår hur sociala medier och storytelling kan användas för att stärka företagets marknadskommunikation, varumärkesarbete och övergripande affärsmål. Erfarenhet inom copy är meriterande. Som person är du mycket driven, nyfiken på digital utveckling, proaktiv och självgående. Du har hög samarbetsförmåga, en positiv inställning, prioriterar väl och kan arbeta i högt tempo. Du uttrycker dig mycket bra på svenska och engelska.

Rollen kräver

  • Flera års erfarenhet av Social Medier och framtagande av digitalt innehåll, gärna från flera branscher och tidigare arbetsplatser
  • Erfarenhet av att ha köpt digital media
  • Förståelse av nativeannonsering
  • Projektledning, internt och mot byråer
  • Kunskap – att kunna skapa, skriva och göra eget material
  • Meriterande om du arbetat med rörligt material

Om E.ONE.ON är ett internationellt privatägt energiföretag med 40 000 medarbetare i över 13 länder som dagligen arbetar för en mer hållbar utveckling. E.ON är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom tre affärsområden för smarta nät, förnyelsebar energi och kundlösningar. E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen och har cirka 2 200 medarbetare i Sverige. ”Vi ska bli en integratör av nya energislag. Ett energins internet.” Säger Marc Hoffmann, Sverigechef och ledare för ett av Sveriges största energibolag som i detta nu arbetar sig igenom en dramatisk omställning mot hållbarhet. Verksamheten är koncentrerad till Malmö men finns även Stockholm och på ett fåtal andra platser i Sverige. Läs mer på www.eon.se.

Är du en visionär med ett stort hjärta? Då kommer du att passa bra på E.ON. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad, och vara med och bygga framtidens hållbara energisamhälle. E.ON strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.

För fackliga frågor, vänligen kontakta:
Mats Ekblom, Unionen, +46 705 259188
Anders Berghman, Akademikerna, +46 706 535822
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129
Mats Lundberg, SEKO +46 730 499778

Intresserad?I den här rekryteringen samarbetar E.ON med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2019-03-30. Vi har inte möjlighet att emot ansökningar via mail eller post. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras på cec@kimm.se eller 08-555 290 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

WEB CMS & PIM specialist till AxFlow

Till AxFlow Holding AB i Stockholm söker vi nu en WEB CMS & PIM specialist. Det här är ett konsultuppdrag, på heltid, genom KIMM & Wise Professionals. Uppdraget startar omgående/vid överenskommelse och beräknas att pågå i sex månader, med goda möjligheter till förlängning eller anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer