Communications Manager till Fortum

Tillsatt

Stockholm

Tänk att få arbeta för en aktör som Fortum med visionen att skapa en renare värld. Att hängivet få driva en viktig förändring mot att hållbart utnyttja naturens tillgångar och uppnå ett utsläppsfritt energisystem. Att samarbeta både med samhälle lokalt och nationellt, journalister, kollegor, vår natur och att ligga i teknikens framkant. En av Fortums fyra divisioner – Generation – med ansvar för storskalig kraftproduktion – söker nu en Communication Manager med spetskompetens inom vind- och vattenkraft.

Fortum driver den pågående övergången till koldioxidfri energi – en utmanande och viktig uppgift. Med detta stora uppdrag i fokus drivs du tillsammans med dina kollegor av klimatfrågor, politik och reglering, samt teknikutveckling. I rollen som Communication Manager bidrar du med kompetens inom kommunikation för vind och vattenkraft.

Om Rollen
Du har det övergripande ansvaret för att planera och implementera ”Hydro Power Communications” på svensk marknad såväl som internationellt. Vidare ansvarar man för kommunikation kring vindkraftverk på svensk mark och du är en del av Hydro management teamet. Du driver och leder kommunikationsfrågor, förtydligar vilka intressenter som är i fokus och bidrar med ett utifrån och in perspektiv. Du har fullt ansvar för att föra ut hydro/sakkunskap i organisationen, i media, och i vårt samhälle lokalt och nationellt.

Erbjudande
Fortum är en viktig aktör för miljöarbete inom vattenkraften och har tydliga miljömål. Som kommunikationsansvarig kommer du ha möjlighet att påverka, informera, skapa struktur och förenkla samarbete. Du är en del av vår framtid och blir del av en kunnig och kunskapsintensiv grupp. Du är direkt delaktig i att bidra till en renare värld och övergången till koldioxidfri energi. Du får möjlighet att leda och hjälpa Fortum med den pågående förändringsresan för att möta och bemöta vår omvärld. Tjänsten är en tillsvidaretjänst placerad på vårt kontor i Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Följa, analysera och förmedla konsekvenser av folkopinion rörande vind- och vattenkraft
 • Ta fram en årlig kommunikationsplan
 • Planera aktiviteter för att förbättra allmänhetens uppfattning och förståelse om dess energikällor
 • Aktivt underhålla lokala och regionala mediarelationer samt utveckla publicitet nationellt och internationellt i samarbetet med Fortums koncernkommunikation
 • Hålla dialog med Fortums koncernkommunikation
 • Agera vid kriskommunikation och inta rollen som kommunikatörsexpert inom vind- och vattenkraft

Om DIG
Du är drivande, kommunikativ och strukturerad. Erfaren kommunikatör – en strateg när det krävs men samtidigt en taktisk och leveranssäker informatör. Du är sakkunnig och gillar att få vara delaktig och leverera viktiga budskap. Du är mediakunnig, influerande och väl insatt i energifrågor, och du är både tekniskt kunnig och påläst.

Vi söker dig som har:

 • Mångårig erfarenhet av kommunikation, från flertalet branscher, gärna med erfarenhet av energifrågor. Branscherfarenhet är meriterande.
 • Erfarenhet av kommunikation i alla moderna discipliner och effektivt kan kombinera dessa
 • Har arbetat digitalt och förstår helhetstänket för att konvertera kommunikation till aktivering
 • Ledningsförmåga, lyhörd och kan utveckla kommunikation
 • Vana att driva projekt från start till mål – influera, presentera, informera
 • Van att agera i stora, internationella mer komplexa organisationer
 • Arbetat strategiskt såväl som operativt

Om Fortum
Fortum är ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder våra kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfallshantering. Fortum tillhandahåller också tjänster för andra företag i energibranschen. Allt för att förbättra resurseffektiviteten. Vi vill involvera kunder och samhället i omställningen till en renare värld. Generations, en av 4 divisioner inom Fortum, har uppdraget inom Fortum att ansvara för storskalig kraftproduktion, optimering och handel på den nordiska elmarknaden. Divisionen omfattar vattenkraft- vindkraft- och kärnkraftsproduktion, portföljhantering och handel, industrial intelligence , nuclear services samt new ventures med ex Fortum Solar och Fortum Spring . Vi har ungefär 9000 medarbetare i Norden, Baltikum Ryssland, Polen och Indien. Omsättningen 2018 var €5,242 million.

Mer om tjänsten
Vi samarbetar med KIMM i denna rekrytering, för ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras, cec@kimm.se. Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-06. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

WEB CMS & PIM specialist till AxFlow

Till AxFlow Holding AB i Stockholm söker vi nu en WEB CMS & PIM specialist. Det här är ett konsultuppdrag, på heltid, genom KIMM & Wise Professionals. Uppdraget startar omgående/vid överenskommelse och beräknas att pågå i sex månader, med goda möjligheter till förlängning eller anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer